More

  RECENTE POSTS

  Zucht. Vriendendag op Facebook

  Wie vandaag op Facebook heeft gekeken, zal gezien hebben dat het vriendendag is. Je wordt van harte gefeliciteerd met deze vriendendag, hoera, maar je krijgt ook een filmpje te zien. Als je de moeite neemt om die aan te klikken in elk geval. Want daar zit je natuurlijk enorm op te wachten nu, zo’n filmpje. En je weet dat Facebook echt waanzinnig awesome filmpjes genereert op dit soort dagen. *kuch* Het zijn zonder uitzondering filmpjes die je echt wel héél graag vervolgens weer wilt delen, toch? Met je vrienden. Toch?

  Vriendendag

  Goed, het is dus vriendendag. Als er dierendag, Moederdag en Vaderdag bestaat, dan kan vriendendag ook wel, waarom niet? Wat deze dag dan precies inhoudt, moeten we invullen. Tegen al je vrienden zeggen hoe enorm je ze waardeert, waarschijnlijk, maar dat is speculatie. “Op Wereld AIDS Dag zit niemand op AIDS te wachten, dus dan hoef je vandaag ook geen vrienden!” snoof Bas Taart hierover. Ome Mc zegt dat hij niet eens geklikt heeft, en zelfs Onze Grote Leider zei er iets over wat niet voor herhaling vatbaar is. Waarom moet er verdomme overal een dag voor zijn? Noem iets debiels en er is wel weer een dag voor. Zucht.

  Filmpje!

  Nou, dat filmpje dus. Je klikt het aan en dan staat er om te beginnen een profielfoto van je die je al een poosje niet meer hebt. Aha. Het is duidelijk wanneer dit filmpje gegenereerd is; een paar weken geleden al. Die selfie (of wat je dan ook ingesteld hebt) wordt omringd door andere profielfoto’s van je Facebookvrienden. Mijn instinct is bij dit soort filmpjes altijd om logica in de plaatjes die in beeld komen te vinden. In een ander filmpje kwamen namelijk de vriendjes die het meeste op jouw posts reageerden duidelijker in beeld, maar dat is hier verre van het geval. Sterker nog, er kwam iemand maar liefst drie keer in het scherm, terwijl die *nooit* ook maar íets liket van me. Drie keer. Dat is niet zo random meer wanneer je zo’n 150 vrienden hebt op Facebook. Frappant. (Misschien was het een signaal, maar ik snap dan niet wat het was…)

  Dansje

  De circulaire plaatjes maken trouwens allemaal deel uit van een eng soort transformer, een gay soort Optimus Prime. Het is een poppetje dat bestaat uit al die fotootjes en hij doet een dansje. Of zij, dat is niet te zien, maar het is creepy as fuck. Iemand moet daar model voor hebben gestaan, of hoe je dat ook noemt. Iemand heeft dat dansje dus echt ergens moeten doen! En dan tegen zijn vrienden zeggen tijdens de vrimibo: “Dudes, ik had een klus vandaag, gasten, echt, je gaat het over een paar weken zien, jongen! Wel eens Andy Serkis gezien in zo’n blauw pak? Jongen, die vent die Gollum was, jeez. Moest ik aan! Zo’n pak. Vet. Ik kreeg er 100 eypo voor ook nog.”

  vriendendag

  Donder op met vriendendag

  Had hij kunnen weten hoe suf het filmpje werd… En wazig trouwens, want als je denkt dat foto’s op Facebook sowieso al onduidelijk zijn, dan heb je dit filmpje nog niet gezien. Het is alsof er 14 centimeter matglas voor zit, maar dat kunnen ook mijn tranen geweest zijn. Wat een faalhazerij. Niet eens de vrienden met wie je het meest contact hebt in beeld, maar wèl dríe keer iemand die jou chronisch negeert, en de hele shit is niet eens een beetje scherp. Fuck dat filmpje heel hard en fuck sowieso vriendendag op Facebook. Het is elke dag vriendendag! Als je Facebook nodig hebt om je eraan te helpen herinneren dat je vrienden fokking awesome zijn, dan doe je iets fout. Like en deel!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  02/02/2017 - 14:33 14:33

  Ja vreselijk! Mag ik alvast een soortgelijk afzeikstuk aanvragen op 14 februari? De enige echte Valentijn laat bij deze weten: die misselijke, zuurstokroze rommel die in mijn naam verkocht wordt is ROMMEL. Geef je geliefde een fles bier, een abonnement op de Groene Amsterdammer (da’s dus groen, niet roze), voor mijn part een romantisch diner of een beurt, maar geen rommel. Dank u.

  RubertoLucifer
  RubertoLucifer
  Gast
  02/02/2017 - 19:22 19:22

  Het irritantste zijn dan vooral die Facebook “vriendjes” (zijn het vriendjes of hele verre kennissen/ooit eens gesproken met…?) die ook nog denken dat het leuk is voor hun netwerk om hun filmpje te bekijken. Bij alle personen die het leuk leek om zo’n filmpje te delen dacht ik: “HET BOEIT ME NIET!!!”. Tot zover mijn gedachte over deze zaak.

  Donald Trump
  Donald Trump
  Gast
  Antwoord aan  RubertoLucifer
  04/02/2017 - 07:31 07:31

  Je hebt ze zelf geaccepteerd als vrienden.
  Zwarte piet, roetpiet…… ZEURPIET

  Avad Acadabra
  Avad Acadabra
  Gast
  03/02/2017 - 08:27 08:27

  Blijkbaar is vriendendag van Facebook niet op één dag, maar is het meer een vriendenweek. Gisteren zag ik zelf niets over “mijn filmpje”. Vanmorgen kreeg ik ineens een notificatie dat het voor mij vandaag vriendendag is……. Ik wens jullie VANDAAG een hele fijne vriendendag!!

  Donald Trump
  Donald Trump
  Gast
  04/02/2017 - 07:27 07:27

  Jeetje wat een mooi redactioneel stukje tekst. Knap gedaan! Voor een peuter. Beetje zeuren en klagen. Benader het leven eens vanuit optimisme. FB doet met de middelen die ze voor handen heeft haar best een beetje meerwaarde aan je account te geven. Jij bepaalt zelf wat je er mee doet. Technisch is het nog best brilliant ook!
  Lekker blijven lachen mr Trump!!
  X

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN