More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Vkusno & tochka

  Na de val van het communisme was McDonald’s een van de eerste westerse bedrijven die in het straatbeeld van Moskou verschenen. Na de start van de inval en oorlog de militaire operatie trok het bedrijf zich terug uit de Russische Federatie en de boedel werd verkocht aan een investeerder. Nu is het voormalige icoon van het verderfelijke genderfluide westen weer terug onder de naam Vkusno & tochka, vrij vertaald ‘Gewoon lekker. Punt.’

  Onze mol aan gene zijde van het hernieuwde IJzeren Gordijn bracht een bezoek aan Vkusno & tochka. Inmiddels heeft ze de beelden naar buiten kunnen smokkelen, dit is haar relaas.


  Lieve lezers,

  Hier in Moskou lijkt de oorlog ver weg. De winkels zijn vooralsnog vol, maar de kwaliteit is een stuk minder en de prijzen hoger. Luxere goederen zijn al een stuk slechter verkrijgbaar en zijn erg duur geworden.

  Mensen met een volle buik blijven rustig, dus nu is er dus weer fastfood. Vkusno & tochka is een goedkope kopie van McDonalds, letterlijk: de keuken werkt volgens hetzelfde regime, het bestellen, de tafelnummers … alleen de huisstijl is aangepast. De haastige make over laat zich soms wel aanzien. Meest sneu zijn wel de bakjes met saus waarvan het M-logo weggelakt is en de shakes zitten in haastig bestelde witte bekers (kleurendruk lijdt onder de westerse sancties).

  Het eten is ook een kopie. Het is goedkoper, maar de kwaliteit is ook minder. Zo is de cheeseburger veel te klein, de Big Special niet zo big, de ‘grand’ hamburger (wij zeggen gamboerger) niet zo grand maar vooral droog en smakeloos. De frietjes zijn vervangen door aardappelstukjes, prima lekker, het kersengebakje (die ‘loempia’ op de foto) is ook vrij klein. De milkshake-automaten waren niet stuk. De vanille- en aardbeienshakes waren net als toen, zij mogelijk nog de oude mix van de Mc?

  Ik geef het 2/5 sterren (McDonald’s 3/5)

  вкусная еда X


  En zo blijft in Moskou de oorlog ver weg. Totdat een zoon niet meer thuiskomt, of erger…

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  07/07/2022 - 16:05 16:05

  Meest sneu zijn wel de bakjes met saus waarvan het M-logo weggelakt is

  Zal Heinz ook blij mee zijn.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  07/07/2022 - 16:06 16:06

  Maar ik ben nu wel nieuwsgierig naar de smaak. Als ramptoerist

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  08/07/2022 - 15:00 15:00

  1400 pond, das net geen omvliegprijsje

  ThE_ED
  Beheerder
  08/07/2022 - 09:16 09:16

  Via de internets: “Deze titel in russisch is zo slecht dat hij al een meme titel heeft als je gewoon wat letters in het midden maskeert: 

  VKUS** * *OCHKA

  Wat betekent: taste of anus”

  https://twitter.com/ivlivlivl/status/1545293082907869184?s=21&t=C83-HjhWcD-kgQkf9d4dDw

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  ThE_ED
  08/07/2022 - 14:59 14:59

  Lololololol, niet inaccuraat blijkt

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN