More

  RECENTE POSTS

  Vretecool Vakantie-editie! Griekse Magnetronhamburgers van de Lidl

  Net als u, hooggewaardeerde lezers, hebben de retecoolredactieleden een baan. Niet een voltijdbaan, nee, er moet nog genoeg tijd overblijven voor het opvoeden van de retejugend, het Wierd Duk trollen op Twitter, alsmede OMGWTFBBQen, maar anders dan dat wordt er ook wel eens gewerkt.

  Behalve dus de komende weken, want verkaansie. Meneer van Dale is al het land uit gevlucht, de rest van het rapalje zal weldra volgen, vandaar dat we hier vanuit de bunker een stukje service naar u, de lezer doen. Want net als uw redactieleden heeft u wanneer u op verkaansie bent liever niet de rare liflafjes van de lokale bevolking op uw bord. Neen, geeft uw tapas maar aan vikkie, of hoe die ietwat loensende mollige Britse met die dikke jetsers ook weer precies heet van het appartement hiernaast. U wilt gewoon vertrouwde kost. En welnu, dat krijgt u.

  Wij houden zoals u weet best wel van makkelijk en snel, dus als we onze pens vol kenne staan legge te staan te rammen, dan benne we van de partij. Vandaar deze VakantieVretecool.

  Zo treft u hoogstwaarschijnlijk op uw verkaansiebestemming een filiaal van de vertrouwde Nederlandse Duitse mensenvrind Lidl aan. Treedt binnen en schaft uzelf, naar smaak, een van de volgende smaken hamburgers aan, na het lezen van deze (let op, belangrijk) -hele- recensie.

  De Lidl magnetron hamburgers, althans die afgeprijsd waren

  Als u mazzel heeft, en die kans is er, altijd, dan treft u ze zelfs in de afprijzingskorting aan. Niets geen gourmetten of behelpen met een een vlaflip met custard, u kunt met een vluchtige blik op het polshorloge dat u zojuist op een authentiek marktje gekocht heeft en met behulp van een magnetron iets werms en herkenbaars op tafel zetten.

  Dus dat hebben we gedaan. Allereerst beginnen we met de Chicken Classic.

  Voor de kijkers links.

  Op het eerste gezicht lijkt dat best wel op twee plakken brood met een ultradun schijfje kip ertussen en wat eruit lekkende ketchup. Vlug in de magnetron geramd, 70 seconden op onze Rollex getuurd, ping en klaar.

  Ja, wat zullen we zeggen.

  En dan de smaaktest. Waar de eerdere test met Lidl hamburgers een smaaksensatie van krekels opleverde, smaakt deze, hoe zullen we het zeggen, accuraat. Het is inderdaad een warm zompig brood met een dun schijfje kip waar ook nog wat ketchup uit het broodje lekt. Is het lekker? Mwa. Met sriracha is het vast beter, maar je krijgt Patricia Paaij nog op smaak met sriracha. En net als Patricia Paaij, heeft ook deze kipburger last van een wat zurig mondgevoel. Een 5,5.

  Maar niet getreurd, in het kader van voila vettemuil hadden we niet één maar drie burgerts gekocht. Dus door naar de tweede, de Beef Cheese, op voorgaande foto voor de kijkers rechts.

  Alsof je een kleverige pezige tosti opentrekt. Qua geluid. En vermoedelijk ook qua emotie.
  Beetje het niveau verleptheid als je om je heen zou kijken bij een Acda en de Munnik concert.

  Maar belangrijker, de smaak. Nou, deze is sappiger. Waar het kippenbeflapje uit de vorige burger stug en taai was, is de burger hier sappiger. Jammer genoeg smaakt de kaas wel naar die goedkope Amerikaanse kaas die los per plakje verpakt zitten in plasticjes. Zegmaar waarbij je bij een smaaktest altijd twijfelt of de verpakking er wel af is. Een krappe 6,5.

  En dan de derde uit dit magnetrondrieluik. De grote glorieuze onder de hamburgers. De Royal One. Wat accuraat is, hij is royaler dan de andere 2 en hij is alleen. Zowel in het doosje als op het bord, omdat de eerdere 2 al opgeknaagd zijn.

  Het kopje piept al boven de rand uit.

  En ook hier pakken we voorzichtig het randje vast en trekken hem uit elkaar.

  Inderdaad, dat is best veel brood, best veel gele plakmeuk en weinig vlees.

  Nou en dan de smaak. Die is niet om over naar huis te twitteren. Ja, meer kaas, maar weer dat viezige Amerikaanse mondgevoel, het vlees valt mee maar is toch wat beperkt in verhouding tot de broodhompen. En de broodhompen zijn lekker zompig, warm, maar helaas nog steeds smakeloos. Wanneer er retehonger is na het bieren, net een 6,5. Gaan wij even kijken of die stinkende luie kutspanjolen alweer de winkel opengedaan hebben, want onze Amstel is op en we lusten die rare stinkbiertjes uit de buurt niet.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  17/07/2018 - 08:05 08:05

  comment image

  Bismarck
  17/07/2018 - 16:44 16:44

  Die reageerbuiskaas, kun je die er ook tussenuit trekken voor het nuken begint?

  Arduenn 
  20/07/2018 - 09:19 09:19

  “omdat de eerdere 2 al opgeknaagd zijn”

  Spit or swallow?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN