More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: The Dutch weedburger Smokey sausage

  Vandaag gaan we weer eens een vleesvervanger testen op de Vretecools, met het reële gevaar dat er straks een paar boze doorgedraaide boeren hier voor de ingang van de redactiebunker dode dieren gaan staan te frituren, want gefrituurde dode dieren zou zogenaamd een gezonde keuze zijn. En als u denkt: onder welke steen hebben die boeren de laatste eeuwen gelegen? Inderdaad! Echt iedere afslag hebben ze de afgelopen 50 jaar wel glorieus gemist.

  Vandaag onderwerpen we de Weeddogg Smockey Sausage van firma The Dutch Weedburger aan een kritische test, en de eerste teleurstelling is al gelijk daar. Weed is hier niet een verwijzing naar dat gezellige plantje dat u wel eens in uw jeugd gerookt heeft, nee, Weed staat hier voor Seaweed. Zeewier dus. Nu heb ik snel even ondesjoek gedaan op Feestboek, maar het lijkt vrijwel zeker dat je van zeewier roken niet high wordt. Overigens wel duurzaam door Rebecca en Jennifer geteelde Zeeuws Zeewier, dat dan weer wel.
  Overigens wel een pluspuntje: ondanks dat het vegaschap in de super steeds groter wordt, lijkt het aanbod steeds minder divers te worden. Het is allemaal heel veilig mainstream schijven, burgers en rul gehakt, en er lijkt steeds minder plek voor innovatieve producten. Looking at you, vegaslager! In dat opzicht zijn deze sausages, ondanks het gebruik van de verkeerde soort weed, toch een verademing.
  Je koopt ze per drie voor 3,89 bij de Grote Mensenvriend, en de instructie is simpel: minuut of 7 bakken op middelhoog vuur. Ik weet dit omdat ik het na het vormen van mijn eindoordeel nog eens goed nagekeken heb, in twijfel verkerend of het wellicht aan mij lag. Want ondanks de prachtige verpakking en de zichtbare zeewiersnippers valt het allemaal toch wat tegen. Het is een wat droge, smaakloze dertien in een dozijn vegaworstje. Niet vies, maar zeker ook niets om nou wild enthousiast van te worden, ik niet in ieder geval. Het is niet eens overmatig gezond als ik de ingredientenlijst even snel scan. Het zit tjokvol vitamines, mineralen, omega vetzuren, ijzer, calcium, jodium en eiwitten. Willem Engel zou er haast opstandig van worden.
  The Dutch Weedburger is groot geworden door allerlei hippe festivals af te reizen, waar het woord Weed net als bij mij totale andere associaties oproept en na 14 pils de smaak er verder niet ook toe doet. Dat verkoopt zichzelf. Maar thuis in mijn nuchtere keuken blijkt het helaas toch niet die sympathieke, goddelijk smakende innovatie waar ik op gehoopt had.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Je kunt suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  4 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak
  Look and Feel
  Dode dieren
  Innovatief

  RECAPITULEREND

  The Dutch Weedburger is groot geworden door allerlei hippe festivals af te reizen, waar het woord Weed net als bij mij totale andere associaties oproept en na 14 pils de smaak er verder niet ook toe doet. Dat verkoopt zichzelf. Maar thuis in mijn nuchtere keuken blijkt het helaas toch niet die sympathieke, goddelijk smakende innovatie waar ik op gehoopt had.

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  HarryM
  HarryM
  Gast
  19/05/2021 - 17:33 17:33

  Je kan hem dus beter roken in de hoop op wat plezier?

  Bismarck
  Antwoord aan  HarryM
  20/05/2021 - 11:16 11:16

  Helaas:

  Nu heb ik snel even ondesjoek gedaan op Feestboek, maar het lijkt vrijwel zeker dat je van zeewier roken niet high wordt.

  En je weet (van Willem Engel), feestboekonderzoek = (virus)waarheid.
  Maar ik vond de kop & foto ook wel misleidend.

  RRRobert
  19/05/2021 - 23:58 23:58

  Vega(n) = droog. Alweer. En áls ze er eens iets sappigs van willen maken, dat spettert het de keuken in een straal van 2 meter rond de pan vies & vet (ja, ik kijk naar jullie, beyond meat!). De enige worstjes die echt goed te hachelen zijn, zijn de Little Willies. Al bevatten die wel weer tyfus veel zout en vind ik ze behoorlijk aan de prijs.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/05/2021 - 11:06 11:06

  Boeren = CDA = conservatief fantasieloos achterkamertjesgekonkel = liever domme mega varkens-stallen die je na teveel uitstoot moet uitkopen nog voordat ze goed en wel in bedrijf zijn wat veel geld kost maar het CDA stemmen oplevert waardoor ze in Brabant nooit zullen verdwijnen.

  Oftewel, het moet eerst kapot voordat je iets nieuws op kunt bouwen. CDA naar 0 zetels; RABO-bank failliet en dan opnieuw een duurzame landbouwsector opzetten. Maar dat kost natuurlijk teveel tijd en geld en gaat ten koste van veel landbouwexpertise. Dus moet het anders, bv door het CDA van binnen uit te hollen. Misschien dat Omtzigt er iets mee kan. Lijkt me een leuke functie elders voor hem.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  The Dutch Weedburger is groot geworden door allerlei hippe festivals af te reizen, waar het woord Weed net als bij mij totale andere associaties oproept en na 14 pils de smaak er verder niet ook toe doet. Dat verkoopt zichzelf. Maar thuis in mijn nuchtere keuken blijkt het helaas toch niet die sympathieke, goddelijk smakende innovatie waar ik op gehoopt had.Vretecool: The Dutch weedburger Smokey sausage