More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Smullers vegaburgers

  Hoewel iedereen en z’n moeder tegenwoordig bij ons aan de deur van de bunker bezorgen komt, zijn er van die momenten dat uw redactieleden zich buiten de bunker begeven anders dan voor fourageren of neuken.

  Zo kan het gebeuren dat een van ons zich op een treinstation bevindt. Met honger. En dan blijkt net de Dönerland/company/beuker/concurrent dicht en moet je dus of tussen de huppeltrutjes in de rij staan bij de AH to go voor een kneiterdure kutsmoothie, danwel ervoor kiezen je te verlagen tot de automatiek Smullers. Als je toch al jezelf straft door met het OnrendabelenVervoer te gaan kan de Smullers er ook nog wel bij.

  Inderdaad, dat was in het nieuws geweest.

  Dus meteen naar de balie getogen en bij Bert (stagair) twee burgers besteld, de vegaburgert en de kipburgert. Op die manier is het dierenleed beter in perspectief te zetten namelijk.

  Vega uiteraard LINKS, vlees natuurlijk RECHTS.

  Bert had eerst de kipburger klaar, want die kon hij uit een klef lauw luikje trekken, voor de de vegaburgert moest hij het vet nog opwarmen, dus die liet op zich wachten. Helaas konden we niet de grap maken “moet die koe nog geslacht worden”, dus Bert had een leuke avond. We nemen dus eerst een kijkje bij de kipburgert.

  Kip. Verscholen tussen de sla en een goeie klodder saus.

  Maar net als aan Bert z’n stage op enig moment, kwam ook aan het wachten op de vegaburger een eind.

  Minder sla dan de kipburgert, maar deze had natuurlijk al veel plantaardigs in het midden zitten.

  Toen dus, angstvallig de klok in de gaten houdend, de tanden in beide burgers gezet. Achter elkaar uiteraard. Eerst als ijkpunt van wansmaak de kipburger. In de saus zaten zoals u ziet nog wat stukjes witte ui verstopt die het geheel een aardig mondgevoel gaven. Wat wel zo is, is dat de kipschijf in verhouding dun is ten opzichte van de vrij voluptueuze broodjes. Kijken we bijvoorbeeld naar oer-Hollandsche kwaliteitsproduct “McKroket” dan is de brood/burger verhouding een stuk beter tot het punt dat de kroket dikker is dan anderhalve bun, pakweg 60% van het broodje zonder de kroket. Affijn, we dwalen af. Over naar het grote moment.

  Prima de saus in het midden geejaculeerd. Bert verdient een voldoende.

  Dan over naar de vegaburger. Het vlees schijfje ziet er uit als vlees maar is bij de eerste hap wat droger. Het kan zijn dat de saus er te beperkt opgekleddert is, wat Bert z’n stage behoort te kosten, maar ook het proeven van een los stukje bleek droog.

  Nu heeft schrijver dezes ontegenzeggelijk ervaring met het wegduwen van grote ladingen van dergelijke lapjes in rundvariant, dus dat qua verlijkingsmateriaal. Overigens is uit redactie-ervaring gebleken dat de kipstuckjes van de vegetarische slager amper van echte kip te onderscheiden zijn maar ook die zijn ietwat droger van smaak dan je van goed klaargemaakte kip verwachten mag. Al met al dus een aardig weghapburgertje en prima alternatief voor de culinair uitgedaagden.

  Dat ziet er godverdomme gewoon uit als vlees. Achtigs.

  Gaan we nu op de redactie standaard met de trein in plaats van de Suburban om deze burgerts niet te hoeven missen? Neen. Geenszins. De kipburger was echt lekkerder, we moesten nog een trein halen dus konden niet ook nog een stuk verneukte koe op brood ernaast testen. Die houdt u dus tegoed.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Dooie dieren
  Sla
  Saus
  Vlees Schijfje

  RECAPITULEREND

  Haalt dus een enorm lage scoren op de factor "dooie dieren" maar dat was ook enigszins het concept ervan. Sla is knisperig, saus smaakt een beetje muffig wellicht beter als er meer op zit en het "ding" erin was aardig. Niet meer dan dat. De kipburger was beter, zowel op beoordelingskader "schijfje" alswel op saus.

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/09/2018 - 22:15 22:15

  “dikker is dan anderhalve bun, pakweg 60% van het broodje zonder de kroket”
  Wiskunde, altijd moeilijk.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  27/09/2018 - 22:45 22:45

  Vind je het gek? Hij heeft net een vegaburger van smullers op.

  Trollbuster
  Lid
  28/09/2018 - 09:12 09:12

  Wait whut? Iets van Smullers met meer dan 1 ster? In mijn herinnering is de kwaliteit van het eten in die toko van het niveau “misdaden tegen de menselijkheid”…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Haalt dus een enorm lage scoren op de factor "dooie dieren" maar dat was ook enigszins het concept ervan. Sla is knisperig, saus smaakt een beetje muffig wellicht beter als er meer op zit en het "ding" erin was aardig. Niet meer dan dat. De kipburger was beter, zowel op beoordelingskader "schijfje" alswel op saus. Vretecool: Smullers vegaburgers