More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Samyang Buldak Hot Chicken 2x Spicy Noodles

  Het was alweer even geleden dat ik een bijdrage aan Vretecool heb geleverd. De reden daarvoor is tweeledig: weinig tijd en er is ook vrij weinig semi kant en klaar voedsel te vinden dat de moeite waard is om te recenseren.

  Maar wacht! Tijdens een zoektocht in een filiaal van een landelijke grootgrutter naar content voor Vretecool stuitte ik op een familieverpakking instant noodles. En wel die van Samyang: Buldak Hot Chicken 2x Spicy Ramen uit Zuid-Korea. Dit zijn de noodles die je ook wel op youtube challenges ziet, waarin mensen zich intens aanstellen omdat de noodles in kwestie te heet zouden zijn. Nu staat er wel 2x Spicy op, maar als Sriracha-connaisseur moet ik daar natuurlijk enorm hard om grinniken, iets met “hold my beer”.

  Hopla, fluks knalde ik de familieverpakking noodles in mijn mandje en op naar de zelfscankassa om zo min mogelijk tijd te verliezen. Want als er met pikant eten iets te winnen valt, sta ik met liefde vooraan. Afrekenen, naar huis en bereiden maar.

  Dat bereiden stelt uiteraard weinig voor, het zijn immers niet voor niets instant noodles: in een pannetje met kokend water de noodles pleuren, vijf minute zachtjes koken, dan afgieten maar ongeveer 8 eetlepels vocht in de pan bij de noodles laten zitten, hete saus erbij rammen, nog een halve minutes bakken en dan als laatste de inhoud van het zakje met zeewier flakes en sesamzaadjes in het pannetje tyfen, roeren en klaar is uw kunstgebit pikante maaltijd.

  Ik serveer de 2x spicy noodles met een La Trappe dubbel. Past er namelijk prima bij en is ook 2x. De eerste hap valt qua pittigheid redelijk mee. Wat vooral opvalt is dat de noodles serieus lekker zijn. Pittig, maar echt enorm lekker en dat zonder de toevoeging van het in Azië vrijwel overal gebruikte mononatriumglutamaat (E621). Uiteraard bevat het wel de nodige andere e-nummers, maar dat is niet per definitie heel slecht. Maar goed, genoeg over e-nummers, we zijn pittige noodles aan het eten. De tweede hap brandt al wat harder in mijn mond en inmiddels ook in mijn slokdarm en halverwege voel ik het zelfs branden in mijn maag, zijn mijn ogen rood en betraand en breekt het zweet me serieus uit. Dus ja, we kunnen wel stellen dat deze noodles ernstig pittig zijn.

  Ik laat me overigens niet kennen en hark de volledige inhoud van m’n bordje noodles naar binnen. Dat heb ik de volgende ochtend gemerkt: het begrip ringsting dekt de lading niet. Het ging daaronder dusdanig tekeer dat ik bijna verlangde naar een vers aangelegde stoma. De tyfus, wat een intense verrassing van capsaicine knalde daar de toiletpot in. Een soort re-enactment van de Cumbre Vieja op La Palma zeg maar. Afvegen was overigens ook een ervaring op zich en prompt begreep ik de doucheslang die je op veel wc’s in islamitische landen vindt een stuk beter.

  Omdat ik voor deze Vretecool-aflevering niet over één nacht ijs wilde gaan, heb ik enkele weken later (gisteren) nog een verpakking 2x spicy hot chicken buldak noodles van Samyang open getrokken. Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik eergisteren teruggekomen ben van een werkbezoek aan Maleisië, waar mijn ontbijt ruim een week lang elke ochtend bestond uit Nasi Lemak met sambal en pikant gebraden kip. Dus mijn spijsverteringskanaal was inmiddels wel wat gewend. Ook nu waren de noodles weer behoorlijk pittig, maar geen rode, betraande ogen, geen zweetaanval en ook geen draaiende maag.

  Is dat erg? Nee, dat is zelf prettig, want ik kon nu meer genieten van de puike smaak die de noodles hebben. Ik ben op de Internets even gaan zoeken hoeveel scoville units aan deze noodles toegekend worden en dat blijken 10.000 scoville units te zijn. Dat is niveautje rauwe jalapeño en valt dus eigenlijk wel mee. Na uitgebreid online onderzoek (DOE ONDESOEK MENSE!) denkt men overigens dat het meer standje Habanero/Madame Jeanette is. Dan ga je zomaar richting de 300.000 scoville units en dat lijkt me wat realistischer.

  Love the heat on these, the more you eat the hotter they get! IT is kinda hard to believe they are only rated at 10,000SHU, that’s only jalapeno heat and they feel much warmer than a jalapeño… By the end of the bowl it feels a little closer to a habanero.

  Dan komen we bij de conclusie. Wil je deze noodles eten? Ja, mits je van pittig eten houdt en dan niet sambal badjak of oelek-pittig, maar ringsting-pittig. Brandende slokdarm-pittig.  Is dat je ding; dan is dit gewoon een heel fijn bakje pikant comfort food. Lekker naar binnen blaffen met een koude plop erbij, of een glas melk voor mensen die nog op ontdekkingsreis zijn als het gaat om pikant eten. Kijk maar, of niet natuurlijk.

  5 9 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Pittig
  Lekker
  Makkelijk en snel

  RECAPITULEREND

  Niet voor zwakke maagjes en mensen die geen stoelgang technische uitdagingen aandurven. Samyang Buldak Hot Chicken 2x Spicy Noodles Zijn echt tyfusheet, maar alles went. In huize reet gaan ze aan het vaste assortiment van de voorraadkast toegevoegd worden.

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobby Rotkop
  Bobby Rotkop
  Lid
  12/11/2021 - 14:59 14:59

  Hmmm, deze wil ik dan eigenlijk best wel proberen. Ik heb niet zo lang geleden nog een rauwe jalapeno naar binnen gewerkt om te proeven en dat ging prima, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  13/11/2021 - 13:31 13:31

  Hmm.. best aardig. Maar ik heb er nog twee eetlepels sambal bijgedaan voor de pittigheid

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/11/2021 - 14:38 14:38

  Mjin ervaring met spicy pant-en-klaar-spul is dat meestal de boel dermate pittig gemaakt wordt dat het niet opvalt dat er verder geen (of een hele foute) smaak aan zit.
  Indiase Palak Paneer heeft dat vaak. bruin-groen gekookte spinazie met blokjes kaas-of-soja (geen idee wat het eigenlijk is) en dan maar heel, heel, heel scherp zodat je dat niet in de gaten hebt.

  Wellicht is dit dus een uitzondering. *Noteert*

  peterbwn
  peterbwn
  Lid
  05/01/2024 - 02:31 02:31

  Ik heb de gewone gegeten en toen ik hierop inging, voelde ik me enthousiast omdat ik van pittig hou en dacht dat ze niet zo pittig zouden zijn als de gekke kippenvleugels die ik heb gehad, maar ze waren te heet om van te genieten voor mij, ik heb meestal gewoon eiernoedels met extra hete frank’s hete saus en dat voldoet aan mijn eisen
  @Unblocked Games 76

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Niet voor zwakke maagjes en mensen die geen stoelgang technische uitdagingen aandurven. Samyang Buldak Hot Chicken 2x Spicy Noodles Zijn echt tyfusheet, maar alles went. In huize reet gaan ze aan het vaste assortiment van de voorraadkast toegevoegd worden.Vretecool: Samyang Buldak Hot Chicken 2x Spicy Noodles