More

  RECENTE POSTS

  Vretecool – Pasteis de Nata van de Lidl

  En dan nu zoetigheid op je Vretecool, en het wordt een heerlijk avondje. Weer van de Lidl. Het is gemaakt in Portugal, dus authentiek. Net als Provinciale kruiden (Drents zout enzo).

  Het moet in de over (zet hem 5 graden hoger, dan zijn ze eerder klaar en gebruik je dus minder energie!) dus na wat wachten konden we bezig.

  Ziet er niet heel apetijtelijk uit direct uit de vriezer:

  Mooi in de over geschoven, beetje afkoelen en dan weer kijken.

  Het ziet er behoorlijk authentiek uit. De bodem is wat zompig waar die in Lisboa flaky zou moeten zijn, maar de custard komt beangstigend dicht in de buurt van het origineel aan de Taag.  Wellicht dat zonder de zilveren bakjes de bodem ook krokanter wordt.

  De ene helft van de proevers vindt de custard te melig en te kleiachtig. De andere helft denkt terug aan die donkerharige Portugese schone die een week lang hen voorzag van te veel pasteis de nata bij de ochtendkoffie.

  Volgens de toonaangevende receptenwebsite spoonme is de pasteis de nata een balance between smooth and firm. De stevigheid lijkt aldus meer door toevoeging van bloem te komen dan het toevoegen van eigeel. Wat zou verklaren waarom het niet bij de betere detaillist in de vriezer ligt maar bij de laaidol.

  De protip was om er wat kaneel overheen te strooien. En hoewel dat lastig doseren is (na 14 bier) voegde de kaneel erop echt een dimensie toe. Deze wil je in de vriezer hebben liggen!

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Bodem
  Custard
  Makkelijk en snel
  Lekker

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  05/12/2021 - 15:48 15:48

  Nata is lief

  Bismarck
  05/12/2021 - 22:13 22:13

  Ik raak wat verward, wat heeft cricket met die Pasteis te maken?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/12/2021 - 09:56 09:56

  Olé!

  Jammer dat het een behoorlijk ongezonde hap is. maar hé, je kan niet alles hebben; en makkelijk en snel en lekker en gezond en van de Lidl… je kan de lat te hoog leggen.

  Hassssaaan
  Hassssaaan
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  12/01/2022 - 23:24 23:24

  veel water, suiker, wat ei en bloem… kan een stuk beroerder.
  Dat melige komt omdat het vooral water is met maizena (maiszetmeel). Dat hoort er helemaal niet in te zitten. Vandaar de prijs…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  En dan nu zoetigheid op je Vretecool, en het wordt een heerlijk avondje. Weer van de Lidl. Het is gemaakt in Portugal, dus authentiek. Net als Provinciale kruiden (Drents zout enzo). Het moet in de over (zet hem 5 graden hoger, dan zijn ze eerder...Vretecool - Pasteis de Nata van de Lidl