More

  RECENTE POSTS

  Vretecool op lokatie – McDonald’s Veggie Deluxe with Spicy Tandoori en BBQ Angus burger

  De verkaansie in het Rotterdamse loopt bijna weer op z’n eind dus ook voor uw redactie is de zomer officieel over. Dus helaas gaan we zo zoals het hoort 10 dagen in quarantaine en dat zal dan vermoedelijk wel weer op BBQen uitdraaien.

  Tot dat moment bevinden we ons op de luchthaven van Dubai voor de overstap naar Amsterdam en daar bleek vlak bij de lounge een vestiging van de Mc. Die voerboer. Dus even snel het scherm bekeken en daar stonden twee burgers op die we best in een holle kies konden duwen alvorens te verhuizen naar de lounge.

  De Veggie Deluxe met HEET en de BBQ Angus burger. Fluks de bende besteld op een van de 9 vrije schermen terwijl er roedels hindustaan te wachten bij de balie. Lekker laten bezorgen bij het tafeltje, want wachten is voor paupers en deze pots opengezet.

  Alleen de Coke is juist geprijsd, 14 Emiratische roepi’s, het gehele bonnetje komt uit op geen 14 euro. Dan na enig wachten kwam er een volledige Bever Sport aan tenten voorbij en uiteindelijk de bestelling. Eerst de Veggie proberen.

  Vergeleken met de Angus is de burgert zowel in verpakking als formaat bescheiden. Plastic eraf en dan is het een soort slecht gevormde schijf met een lading sla, tomaat en ui.

  Tussen de bolletjes gluren levert op dat de beloofde HETE saus er tussen zit, al lijkt het op het oog wat beperkt aanwezig. Happen maar.

  En daar is een stukje teleurstelling naar de redactie toe. De Veggie burger is echt waardeloos. Deluxe mag het in geen enkel universum heten, maar de schijf is een soort warm snot en die beloofde hete saus? Khadija Arib in een badpak is 14 miljoen keer heter dan dit. En op het badpak van Arib staat geen pepertje. Zagen we bij het hotel vorige week.

  En dat is oprecht jammer, want op de redactie zijn we sinds Der Webmeister de Beyond Meat burger heeft geintroduceerd met regelmaat aan het genieten van die burger en ook andere vegahappen wat helegaar niet slecht is voor gezondheid en de planeet. Maar dit is echt van een lichtjaar geleden dat dit soort bagger in Nederland verkocht werd. Zegmaar Tivall voordat het gerebrand werd naar compost Garden Gourmet. Deze krijgt nul reten.

  Dan ietwat angstig naar de Angus BBQ Burger.

  Die zat in een doosje èn in een pampiertje, maar dan niet ingerold. Een soort authentiek gevoel ondanks dat je bij de cholesterolgrootgrutter zit.

  We zien de burger, dunnetjes en droog op zicht (waarbij halal niet helpt), wat kaas wat in ieder geval niet zo’n stukje plastic burgercheddar is want daar is genocide nog te mild voor, stukje sla naar de mensen toe en plakjes salami, of wat daarvoor door moet gaan. Het heeft nul big erin, die salami, wegens de lokale denkbeeldige ruimtepapa, en bij het lichtjes aanraken blijft de salami hard te zijn. Krokant bijna. Nou, wordt er verzucht, dat zal wel weer kut worden.

  Halverwege de burger kunnen we echter stellen dat er sprake is van een zekere mate van gelukzaligheid. Er blijken flinters gefrituurde ui tussen te zitten die het geheel optillen in textuur, de salami is echt fantastisch qua structuur en milde smaakaanvulling, de wat droge burger wordt ruimschoots gecompenseerd door de prima kaas erop en helaas bleek alleen de BBQ saus echt volstrekt overbodig maar gelukkig ook slechts gering aanwezig.

  Vier van de vijf reten, als er geen verplicht geadviseerde 14 10 dagen quarantaine was en 2 x een covidtest in je prefrontale cortex om over te mogen stappen op Dubai was dit wel een omvliegburgertje, mits zonder de BBQ-saus.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  19/08/2020 - 13:31 13:31

  Hmmm, ziet er lekker uit.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  19/08/2020 - 13:36 13:36

  Lekker, hamburger-pizza

  Broeder Bolognese
  19/08/2020 - 14:23 14:23

  Die Anusburger is echt wel weg te werken! En ziet er hier te lande wel wat beter uit dan in Dubaiïstan zo te zien. Maar sinds de Corona staat die Anusburger hier dus niet meer *tuut-tuut-tut-tut* op de kaart.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/08/2020 - 16:03 16:03

  Ze bezorgen zeker niet aan huis?…

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/08/2020 - 09:24 09:24

  Vanuit Dubai kan dat. Kost wat extra.En de meuk is nog kouder dan het al was.

  Bismarck
  20/08/2020 - 14:37 14:37

  dit is echt van een lichtjaar geleden

  Een lichtjaar is geen eenheid van tijd maar van afstand.

  een omvliegburgertje

  Ik begin te snappen waarom iedereen roept dat vlees eten zo slecht voor het milieu is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN