More

  RECENTE POSTS

  Vretecool on tour: Oesterzwambitterbal van De Zwammerij

  En zo bevonden enkele redactieleden zich afgelopen zondag, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. Nu zult u denken, wat hebben die gasten dat blog vol zitten zwammen deze week, en daar eindigen we de week dan ook mee. Zwammen.

  En dan niet in verbale vorm, maar in oesterzwambitterballen van De Zwammerij. Harrie de Vries van Hoogeland Catering stond ze rustig in het vet te bakken, ondertussen vertellend over de werkwijze.

  Ze kweken de oesterzwammen op koffieafval, zowel schillen als drab, in samenwerking met Zorgboerderij Mikkelhorst. De uitleg was briljant maar konden we niet op z’n site terugvinden om te copypasten, gelukkig spreekt de bitterbal voor zichzelf.

  De korst was stevig en erg lekker, de ragout zacht met stukjes oesterzwam, enige minpuntje was dat de smaak ietwat licht was, maar zat ligt natuurlijk aan de zwam die niet zo uitgesproken smaakt als, zeg, een koe. Ragout was romig en een fijn pittig accent, dus deze mag ook blijven.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Korst
  Ragout
  Smaaksensatie
  Pittigheid
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  En zo bevonden enkele redactieleden zich afgelopen zondag, 2 juni 2019, op het Frituur festival in Groningen. Nu zult u denken, wat hebben die gasten dat blog vol zitten zwammen deze week, en daar eindigen we de week dan ook mee. Zwammen. En dan niet...Vretecool on tour: Oesterzwambitterbal van De Zwammerij