More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: La Chouffe Cherry Bier

  Vretecool gaat vloeibaar, want nu is er bier waarmee je in één keer je lever en pancreas naar de klote kan zuipen. Maar laat ons het doen, dat is beter voor jouw donder.

  Vanuit de geel/zwarte duopolist ging er dit weekend een bericht naar chatgroep Team Bier:

  Kriek
  … is simpel gezegd een lambiek (denk aan Geuze) waar tijdens het brouwen kersen aan toe worden gevoegd. Prima te doen, hoewel niet zo inclusief want het wordt in Vlaanderen beschouwd als een vrouwenbier en niet omdat hun foef de gistcultuur levert maar omdat Vlaanderen. Soit en iedereen dronk nog lang en gelukkig.
  Plots was daar boze de heks Commercie en Kriek heette opeens Oude Kriek terwijl de Nieuwe Kriek werd opgeleukt met een kleurtje, extra suiker en zelfs zoetstoffen. Wel eens Liefmans Kriek gedronken? Dat dus. En opeens voel je dan meer waardering voor die saaie Pruse en hun Reinheitsgebot.
  Maar het kan nog erger. Ooit was er een kleine brouwer die sterk bier maakte en een kabouter op het etiket zette. Intussen is de lol er allang vanaf sinds Duvel Moortgat het inlijfde en het perste in hun eenheidsfles bekend van dus Duvel, Vedett, Maredsous, etc.

  Nieuw nieuw
  Nu is er een nieuw hoofdstuk in deze commerciële teloorgang; La Chouffe Cherry. Het bekende sterke bier van 8% maar dan met kersensmaak. Als dit nog kriek is, dan is dit de Nieuwe Nieuwe Kriek, want alles gaat in de overdrive; te veel alcohol voor dit type bier, totaal gespeend van enige subtiliteit, maar vooral … zoet! Zoet, tyfus- tering- allejezus- godsgruwelijk- glazuurverwoestend- kaakkrampend- kutkankerzoet.

  Niet te doen; Suske en Wiske en het Zoete Zeiksel. Zelfs mieren zouden zoiets hebben van, gast!, bijen spoelen de mond met honing om de zoete smaak van dit “bier” weg te krijgen en het is te hopen dat de pancreastransplantatie in de basisverzekering komt. Zo zoet dus. Kriekfantasie. Als Jürgen Conings zich hier nu eens druk om zou maken…

  Mijn gedacht
  Duvel is niet geheel toevallig de eigenaar van Liefmans. Nu weten we dus wat er gebeurt als dat wordt gekruist met een bierkabouter. Maak het dood, koop het niet en vrienden die dit aanbieden zijn geen vrienden.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Je kunt suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak
  Geur
  Alcohol
  Kabouterlul
  Stop de marketingbieren

  RECAPITULEREND

  De alcohol redt de score nog enigszins. Maar koop voor de 8% dan iets lekkers van bijvoorbeeld de Broeders van Westmalle. Als je iets wil cancellen, overweeg dan La Chouffe Cherry.

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  26/05/2021 - 11:17 11:17

  Deze kabouter is de lul kleine van het fruitbier zegmaar?

  Roel Zwaar
  Lid
  26/05/2021 - 11:45 11:45

  Het is dus een alternatief voor AstraZeneca?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  26/05/2021 - 13:16 13:16

  Nee, want je bent al de zoete dood gestorven voordat je Trombose kunt ontwikkelen.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  27/05/2021 - 09:42 09:42

  TROMbose, niet FRAMbose!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  26/05/2021 - 13:18 13:18

  Maar als alternatief voor het door Trump gepromote gorgelen met Chloor werkt het ongeveer even goed.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  26/05/2021 - 13:06 13:06

  De kriek van Bachus is goed te doen, maar over het algemeen is het suikerwater.

  Hark
  Hark
  26/05/2021 - 19:33 19:33

  Tja dat is het lot van de meeste kriekenbieren. Mier- en mierzoet. Voor de liefhebber van échte kriek (en geuze) kan ik een bezoekje aan brouwerij Cantillon aanbevelen. In Brussel, vlakbij station Brussel-Zuid. Van dat bier krijg je kaakkramp van de zuurheid, precies zoals het hoort.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  26/05/2021 - 22:50 22:50

  Rodenbach is wel een lekker Belgisch biertje. Lekker in de zon op het terras na wat fiets- en zweetwerk in de heuvels. https://nl.wikipedia.org/wiki/Rodenbach_(bier)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  De alcohol redt de score nog enigszins. Maar koop voor de 8% dan iets lekkers van bijvoorbeeld de Broeders van Westmalle. Als je iets wil cancellen, overweeg dan La Chouffe Cherry.Vretecool: La Chouffe Cherry Bier