More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Garden Gourmet Vuna

  Eerst even een klein voorstelrondje: Garden Gourmet is natuurlijk de nieuwe naam van Tivall sinds het door Nestlé is overgenomen. En wie in oude jaargangen van dit Vreetblog terugbladert zal concluderen dat de godsgruwelijke inferieure producten van Tivall de trigger waren om met dit Vreetblog te beginnen. Het is tegenwoordig allemaal een heel klein beetje minder verschrikkelijk slecht, maar ook de nieuwe bedrijfsnaam staat voor ons synoniem aan liefdeloos gemaakte, naar natte karton smakende industriële troep.

  Met die mindset verraste Garden Gourmet ons onlangs door met een nogal afwijkend product te komen: een glazen potje Vuna, wat waarschijnlijk een afko is voor Vegan Tuna. En dat heet tegenwoordig natuurlijk heel hip Plant-based Tuna, want vega(n) klinkt teveel naar jaren 70 wollen sokken. Met de term Plant-based kunnen we nog leven, maar we vinden Vuna niet echt een appetijtelijk productnaam, Vuna klinkt namelijk een beetje als Vagina in het Bosnisch. On the other hand: na het gedwongen afscheid van onze geliefde Visvrije Tonijn van de Vegaslager waren we natuurlijk maar wat blij dat er een partij in dit gat in de markt durft te stappen. Ondanks de scepsis tegen Garden Gourmet uit het verleden, en het feit dat Nestlé natuurlijk een joekel van een kutbedrijf is, treden we de Vuna enigszins welwillend tegemoet.

  We openen het potje en deinzen gelijk drie stappen terug. Godallemachtig wat een meur! In een reflex checken we de THT datum, maar die verloopt pas ver in 2022. Als dit de bedoeling is dan ruikt dit hoogst onaangenaam naar gefermenteerd budget-kattevoer. Als je ooit met een rioolprobleem te maken hebt gehad, dan zal de Vuna-lucht je vertrouwd voorkomen. Als je een treincoupé voor jezelf wilt moet je dit in je bagage stoppen. Precies zó ruikt de Vuna van Patty Brard als ze net een Marathon gelopen heeft, zo stellen we ons voor.

  Allemachtig, wat een Vuna-lucht hangt er hier!

   

  Nou hebben sommigen van ons ook wel eens te maken gehad met Rommedoe, een kaasje uit Zuid Limburg dat eufemistisch wordt aangeprezen voor z’n “complexe aroma”. Oftewel Stinkkaas, zoals toeristen het zo fijnbesnaard noemen. Feit is dat deze kaas aanzienlijk milder smaakt dan dat-ie ruikt, en met die ervaring op zak besloten we de Vuna nog een kans te geven. Met een wasknijper op onze neus haalde we de Vuna uit z’n glazen potje, maar het werd er niet bepaald beter op. Het zijn nogal grove stukken “tonijn” die qua structuur nogal aan plastic, en daardoor ook aan de borsten van Patty Brard deden denken. En geloof me, dat is niet echt bevorderlijk voor je eetlust. Je moet nogal wat kracht uitoefenen om de Vuna wat kleiner te snijden, mocht je het wat met mayo en kappertjes tot een tonijnsalade willen omkatten.

  Voor deze test maken we een tonijnquiche, we bakken wat ui en tomaat, voegen de Vuna doe, mikken het in een taartvorm met bladerdeeg en overgieten het met een eimengsel. En net als met de Rommedoe blijkt de smaak van de Vuna inderdaad niet zo beroerd als de lucht die er van opstijgt. Het is eigenlijk niks, maar er is simpelweg niks anders. Vergelijk het maar met het prostitutieaanbod in Veendam op een dinsdagochtend. Het haalt het sowieso in de verste verten niet bij de niet meer bestaande vegatonijn van de Vegaslager, maar we moeten het er voorlopig maar mee doen.

  5 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Reuk
  Geur
  Odeur
  Stank
  Aantal dode dieren

  RECAPITULEREND

  Het is eigenlijk niks, maar er is simpelweg niks anders. Vergelijk het maar met het prostitutieaanbod in Veendam op een dinsdagochtend. Het haalt het sowieso in de verste verten niet bij de niet meer bestaande vegatonijn van de Vegaslager, maar we moeten het er voorlopig maar mee doen.

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  23/11/2021 - 12:53 12:53

  Vlees noch vis dus?

  GJD
  GJD
  Gast
  23/11/2021 - 13:44 13:44

  Nu begin ik toch razend benieuwd te worden naar de odeur van het prostitutieaanbod in Veendam op een dinsdagochtend.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  GJD
  23/11/2021 - 13:50 13:50

  Wij doen hier niet aan kink-shamen, maar gast!

  GJD
  GJD
  Gast
  Antwoord aan  Reet
  23/11/2021 - 13:54 13:54

  ik moet eerst zelf beoordelen alvorens tot een shaming over te gaan.
  Nu is het intussen net even te laat voor de beoordeling van de dinsdagochtendploeg, dus dat zal een weekje moeten wachten.

  Apekut
  Lid
  Antwoord aan  GJD
  23/11/2021 - 18:59 18:59

  https://vulva-original.com/en/shop/vulva-mature/

  Godver, ik had deze bijna verdrongen….

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  24/11/2021 - 12:23 12:23

  Waarom heeft “Stank” maar een halve ster?

  Bereik je niet een beter effect als je stukjes Tofoe met een mespuntje Surströmming marineert en die dan vervolgens in je Quiche verwerkt?

  hangmat
  hangmat
  Gast
  25/11/2021 - 12:40 12:40

  tsja, om in de analogie te blijven: dit product opeten omdat er nu eenmaal niks anders is, lijkt me net zoiets als de onwelriekende Patty Brard moeten b*ffen omdat er in Veendam nu eenmaal geen vrouwen van vlees en bloed aanwezig zijn.. ofzo

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door hangmat

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Het is eigenlijk niks, maar er is simpelweg niks anders. Vergelijk het maar met het prostitutieaanbod in Veendam op een dinsdagochtend. Het haalt het sowieso in de verste verten niet bij de niet meer bestaande vegatonijn van de Vegaslager, maar we moeten het er voorlopig maar mee doen.Vretecool: Garden Gourmet Vuna