More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Crop’s Paella Valenciana

  Nou, Retecool gaat de uitslag van het referendum respecteren. Op een bepaalde manier. U mocht iets meer dan een jaar geleden stemmen wat voor makkelijk-en-snel-voer Uw Redactie ging opsnavelen en koos voor Crop’s Paella Valenciana.

  Nu was vorige week de meerderheid van de redactie stijldansen en kon dus niet tikken noch koken, dus ondergetekende vond zichzelf met slechts één ander redactielid in de bunker met honger rond etenstijd. Dus fluks de vriezer opengetrokken en met frisse tegenzin de Crop’s Paella eruit getrokken. Die is namelijk blijkens de verpakking geschikt als volledige maaltijd voor twee. Als kritische consument meteen op de achterkant gekeken en daar bleek al uit dat ook deze maaltijd aan de zoute kant is, maar niet absurd zout, het zou kunnen passen in een gebalanceerd dieet. Dus dat stemde reeds vrolijk.

  Meteen een pan op het vuur gemieterd, vet erin (1 eetlepel) en de zak opengeknipt. En ook dat leverde geen teleurstelling op. Rijst in de correcte kleur, mossel, garnalen, stukken witte vis, groente, man, dit kon nog wel eens enorm gaan meevallen.De pan en de inhoud van de zak gemengd en vervolgens de bereidingswijze gevolgd, “Verwarm op volle kracht gedurende 7 minuten en roer regelmatig om”. Nou, dat kunnen we.

  De frostbite ging van de stukjes vis af, de rijst ging mooi vet glimmen en bij het omroeren werden we mild hoopvol gezien de hoge mate van zeegerelateerde voedselelementen in de pan. Maar voor we aan tafel konden hebben we regel 1 van Vretecool nageleefd, eerst even wat eten, want honger maakt rauwe bonen zoet. En we willen geen enorm positieve maar onterecht juichende recensie enkel en alleen omdat we gewoon honger hadden.

  Loempia’s uit de airfryer tegen de trek.

  De loempia’s achter de huig geparkeerd hebbende kon de pan op tafel.

  Met hulptroepen.

  De sweet chili stond er uiteraard nog van de loempia’s, want Tox had z’n manservant meegenomen, dus de tafel opruimen moesten we zelf doen. De geur was goed, het zag er zelfs prima uit en op het bordje viel het ook niet tegen. Erbij serveerden we een frisse Vinho Verde van de Lidl.

  En vervolgens de smaaktest. Eigenlijk best ok, maar het was net wat aan de flauwe kant. De rijst had een goeie bite, groente was ok, stukken vis waren prima warm en goed te eten maar er miste nèt iets. Zou je zelf paella maken dan zou dit niveau toch teleurstellend zijn, nu het uit een diepvrieszak komt en makkelijk en snel is, wordt het wel acceptabel.

  Vervolgens de hulptroepen toegevoegd en toen ging de wok schoon op. Eindresultaat is dus positief voor diepvriesvoer, dit kan best een noodgreep zijn als je geen zin hebt om te koken maar geen thuisbezorgdpuntenel wilt pullen. Prima vriezervulling dus.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Zout
  Smaak
  Makkelijk en snel
  Visdingen

  RECAPITULEREND

  Nou, dat viel alleszins mee. Het was volgens het Voedingscentrum niet te zout maar smaakte ook niet zout. Het was echt kneitermakkelijk en snel, zak erin mikken en 7 minuten roeren. Er zaten best veel visdingen in, wat altijd een dikke plus is, maar om qua zeedingengehalte een echte Spaanse paella te evenaren zit er net te weinig in. Smaak is ok, niet heel uitgesproken, dus met de hulptroepen werd het beter. Netto een prima score, wellicht zelfs opnieuw halen voor in de diepvries als weer iedereen naar stijldansen is.

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Loeleh
  Loeleh
  12/11/2018 - 09:19 09:19

  Verder is dit net zo Paella-uit-Valencia als nr 23a van de spleet iets met China te maken heeft maar allee…

  Apekut
  Lid
  12/11/2018 - 12:52 12:52

  Paella Valenciana is trouwens met konijn en kip (of kalkoen) en een essentieel onderdeel aan de beleving is toch wel de diarree met een beetje bloed die je aan de hoeveelheid verzadigd vet overhoudt. Kortom: een deel van deze review dient nog geschreven te worden…

  Silvie
  Silvie
  Lid
  19/06/2019 - 18:45 18:45

  Jemig wat is de paella zout en smerig.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Nou, dat viel alleszins mee. Het was volgens het Voedingscentrum niet te zout maar smaakte ook niet zout. Het was echt kneitermakkelijk en snel, zak erin mikken en 7 minuten roeren. Er zaten best veel visdingen in, wat altijd een dikke plus is, maar om qua zeedingengehalte een echte Spaanse paella te evenaren zit er net te weinig in. Smaak is ok, niet heel uitgesproken, dus met de hulptroepen werd het beter. Netto een prima score, wellicht zelfs opnieuw halen voor in de diepvries als weer iedereen naar stijldansen is.Vretecool: Crop's Paella Valenciana