More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Chickenlicious Hot Chicken Wings van de Lidl

  Gefrituurde kip in de Vretecool. Normaal zouden we onze redactienegers vragen, maar de ene staat een badkamer te betegelen (ja, nog steeds) en de andere is kapitein op een walvisjager in de Oostzee. Ofzo.

  En het is ook niet echt het watermeloenseizoen. Dus dan zelf aan de kluif. Het gaat hier om 325 gram gepaneerde kipvleugels voor een luttele 1.99 eypo. De verpakking ronkt ons al toe: “Uit de kippenvleugel gesneden, med 8% vloelbare kruiden, gepaneerd, gefrituurd, gegaard.” Nu is de vorige keer ingesmeerd met Nutella in het klimrek hangen niet bijster goed bevallen, dus we zijn slechts gematigd positief. Gezien de spelfout [EDIT: twee spelfouten, bedankt] is het in ieder gemaakt door een praktisch opgeleide mof.

  Het is onduidelijk of het nu Hot of Fiery is. Maar dat merken we vanzelf.

  Doosje opengescheurd, zit de meuk in een plastic zakje.

  Bereidingswijze was een aantal minuten op bakpapier in de oven. Temperatuur staat op de verpakking (die was reeds gerecycled) Tip! Zet de oven iets hoger, bijvoorbeeld 5 graden hoger. Als je dan de kip in de oven doet, raak je meer warmte kwijt en kun je ook eerder eten. Wat slim!

  Dus zulks gedaan en dit was het resultaat:

  Ja, dat lijkt niet in de verste verte op KFC, maar allee, we gaan proberen. Allereerst, het is pittig. Niet bijster krokant, zelfs een beetje melig en er zit een dikke korst op, dikker dan nodig of lekker is. De kip zelf is werrem, ok qua smaak, maar valt wat weg tegen de dikke laag er omheen. Dit is niet zoals het hoort.

  Is het samenvattend dus lekker? Nee. Is het pittig, ja, dat wel. Is het een aanrader? Neuh, als je met je dronken harses dit in de snackhut voorgeschoteld krijgt dan ga je op hoge poten verhaal halen. Dan nog liever de sjasjliek sis kebabi goulash van gisteren met een homp brood.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Krokante laag
  Kip (smaak)
  Kip (sappigheid)
  Kip (hoeveelheid)
  Makkelijk en snel

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  09/09/2019 - 22:05 22:05

  Kennut ook met erfraaier?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Gefrituurde kip in de Vretecool. Normaal zouden we onze redactienegers vragen, maar de ene staat een badkamer te betegelen (ja, nog steeds) en de andere is kapitein op een walvisjager in de Oostzee. Ofzo. En het is ook niet echt het watermeloenseizoen. Dus dan zelf...Vretecool: Chickenlicious Hot Chicken Wings van de Lidl