More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Bal gehakt uit blik showdown (Aldi Stevige Gehaktballen versus Spaanse abondigas)

  Er zijn van die dingen die als je er later aan herinnerd wordt een retrospecte zure oprisping kunnen geven. Dat kan zijn die ene nacht met een influencer, een voetbalwedstrijd van Ajax, of bij een one-night-stand gefiguurzaagde letters HOME tegenkomen.

  Wij hebben dat hier op de redactie met een verloren gewaande vretecool van eind vorig jaar. Het ging om een showdown tussen twee blikken gehaktballen.

  U, als vaste lezer van dit feuilleton, weet dat zaken uit blik eigenlijk altijd harder zuigen dan zonder ironie Conimex of Comic Sans MS gebruiken. Wij proberen het tegendeel doorlopend te bewijzen. Van dat eerste.

  Stevige ballen in een heerlijke jus. Van de Aldi. Dat zijn heel veel claims. Aan de andere kant van de ring staat een blik kipgehaktballen uit Spanje.

  Ze hebben er geen gluten ingestopt, wat op zich fideel is. Gluten maken je van binnenuit kapot. Net als twijfel en sex met paarden. Gelukkig kostte het blik maar 0.89 euro en is alles wat uit Spanje komt lekker, dus dat zit wel snor.

  Eerst de Aldiballen.

  Hmmm, dat ziet er lekker uit.

  Geur is vies kattenvoer. Het ziet er goor uit. In de pan ook. Opwarmen maakt de geur minder penetrerend maar dat kan ook gewenning afstomping zijn.

  Structuur is matig. Beetje los zand. De claim van de “stevige ballen” kan dan ook de prullenbak in. Heerlijke jus, zult u vragen, nou dat zat dan net niet in ons blik, want je kunt deze jus veel verwijten maken, maar niet dat die heerlijk is. Het is teleurstellend, je zal toch 4.99 betaald hebben voor deze prut en dan hoopvolle blikken op de smoeltjes van je klindjes zien versmelten na de eerste hap.

  Voor een goeie bal uit de jus ga je naar tankstation De Paal op de A1 bij Apeldoorn, niet naar de Aldi blijkt.

  Gelukkig zijn daar nog de abondigas pollo, zou een ziek persoon zeggen.

  Nou, gaat u even een les Spaans doen? Kenkeren wij het even in een pannetje.

  Meer punten voor de afsprong, maar geur is ook hier vier kattenvoer. Het ziet eruit als geschoren apenballen. Opwarmen haalde ook hier weer de geur weg van het kattenvoer.

  Gek genoeg liet het blik een onverklaarbare ring achter op de bunkertafel. Keihard hout en die Spanjolen branden er gewoon doorheen met blikvoer.

  En dan op de inhoud. Ham and eggs. Dit is echt helemaal niets. Smaak niet, structuur niet, De gehaktballen van de Aldi hadden al weinig structuur, maar deze is nog losser zand. Koop geen abondigas pollo.

  4 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Aldi gehaktballen
  Spaanse gehaktballen
  Jus
  Stuctuur
  Gehaktballen uit blik

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  27/06/2022 - 21:45 21:45

  “Stevige ballen in een heerlijke jus”, lees: kamelenballen in maagvocht, om precies te zijn bosberen-maagvocht, van een bosbeer die net 14 olifanten gepepen had en nadien in 1400 jaar in gletsjerijs heeft gelegen.
  Op zich valt de prijs dan best mee. Goed gedaan “De Drie Eiken”!

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Toxteth O'Grady
  Dehnus
  Dehnus
  Gast
  28/06/2022 - 15:21 15:21

  Hey, hondenvoer dat zelfs Bello niet lust!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  28/06/2022 - 16:56 16:56

  Oma’s ballen of opa’s ballen, kiest u maar!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Er zijn van die dingen die als je er later aan herinnerd wordt een retrospecte zure oprisping kunnen geven. Dat kan zijn die ene nacht met een influencer, een voetbalwedstrijd van Ajax, of bij een one-night-stand gefiguurzaagde letters HOME tegenkomen. Wij hebben dat hier op...Vretecool: Bal gehakt uit blik showdown (Aldi Stevige Gehaktballen versus Spaanse abondigas)