More

  RECENTE POSTS

  Vretecool Aziatische en Italiaanse week – Aziatische Chicken Dippers

  Beste retecoollezers. U zit nu als het goed is (zeker na het lezen van deze pots) gewoon thuis en gaat alleen de deur uit om te voerageren wanneer de domme hamstermassa even naar GTST kijkt. (of wat het slag hamsterende mensen dan ook doen voor verstrooiing).

  En aangezien die hamsters naast tegen de muur ook met velen zijn, is er de kans dat u misgrijpt in de supermarkt. En dan is er opeens alleen nog maar diepvriesvoer te krijgen en dat kent u als liefhebber van lekker eten niet. Prik niet uit frustratie een fork in you oogbol, want gelukkig is daar Vretecool, uw rots in de branding, ook in deze crisis.

  We hebben namelijk altijd vettige meuk in de vriezer liggen en die heeft nu van al zeker twee weken quarantaine genoten, dus mocht er weer uit. We trappen af met de Aziatische Chicken Dippers:

  Hebben we toch 2 weken te lang erop gewacht, want ze komen uit Duitsland en daarvoor is nog geen inreisverbod van kracht.

  Nou, dat zijn flinke stukken kip, en een zakje saus dat echt tantoekoud is. Die dus even in de sous vide gelegd (waar ook de ribs al inlagen) en de kip op een bakpapiertje in de oven.

  20 minuten op 210 graden. We hebben ivm de bunkeroven maar 22 minuten op 225 gedaan. (geheime tip!)

  En daar zijn ze dan. De stukken kip, flinke stukken. En taffesheet.

  Tot onze stomme verbazing was die gemaakt van hele stukken filet. Doorgaans is, zo is onze ervaring, dergelijk spul gemaakt van geperste drek kippenseparatorvlees, maar dit is gewoon echt vlees. En best lekker, die scoort echt prima op het onderdeel kip. Nadeel is dat de korst, ondanks 2 minuten langer in de oven, op een hogere temperatuur, nog steeds een beetje soppig is, wellicht dat die beter wordt in de erfraai.. airvraai.. de frituur.

  Saus is generieke zoet-zure saus. Niet om over naar huis te faxen (als u niet al thuis zat), dus die kan prima vervangen worden door mayo, of srirachamayo. En speciaal vanwege de quarantaine hebben alle maaltijden een extra criterium, hebben we liever Corona dan dat we dit nog een keer moeten eten. 5 sterren betekent “lekkerder dan corona krijgen” en een halve ster is “doe ons maar de bapaoblaf”.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Kip
  Korst
  Saus
  Liever dit dan corona?

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  16/03/2020 - 13:37 13:37

  *hamsteren gaat*

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  16/03/2020 - 13:41 13:41

  VUILE ASO!!!
  …maar als je toch gaat; kun je voor mij nog wat WC-papier meenemen?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  16/03/2020 - 17:59 17:59

  Laat maar… is al te laat….

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Beste retecoollezers. U zit nu als het goed is (zeker na het lezen van deze pots) gewoon thuis en gaat alleen de deur uit om te voerageren wanneer de domme hamstermassa even naar GTST kijkt. (of wat het slag hamsterende mensen dan ook doen...Vretecool Aziatische en Italiaanse week - Aziatische Chicken Dippers