More

  RECENTE POSTS

  Vragen staat vrij. Haten ook, maar liever niet

  De snelst groeiende religie van Nederland raakt inmiddels bijna de duizend leden. Dit verheugt ons, en naar alle waarschijnlijkheid ook Zijne Noedeligheid, als hij niet te lui of dronken is om zich er druk om te maken.

  Er zijn echter ook vragen, zoals de vraag van één van onze nieuwe aanhangers:

  Hallo,

  Ik heb me aangemeld voor de kerk, al zit ik met één punt dat volgens mij niet klopt: de religie geeft aan dat iedereen lid mag worden van de kerk omdat iedereen gelijk is. Toch, in het gebed naar FSM wordt er duidelijk degraderend gesproken over vegetariërs. Ik, als vegetariër, voelde me toch wel aangesproken. Ik snap dat deze kwestie misschien gaat over dat een God iemand niet zou moeten verbieden om vlees te eten, etc. want waarom zou Hij daarom geven? Of misschien gaat het om het feit dat Mosey de twee liever-nietjes heeft laten vallen die Pastafarians waarschijnlijk de ethiek ontnam om zelf vegetariër te worden. Ik oordeel zelf niet over mensen die vlees eten, ga lekker je gang, ik doe waar ik mij het beste bij voel, maar ik vraag in ieder geval om gelijke behandeling. Trouwens: er bestaan ook hele lekker vegetarische meatballs!

  Geachte aanhanger, dit is geen enkel probleem. Ook mensen zonder vleesballen zijn van harte welkom, zo zegt de Noedelige al in de Heilige Schrift. Pas alleen op voor sojaballen want, zo staat geschreven in het verhaal van het FSM en de Oostelijke Piraten 2:12-13: ‘Kijk uit voor de anti-pasta. Zijn ballen zijn van minderwaardige soja, en waar de aanhangsels van gemaakt zijn wil je niet eens vragen.’

  Lieve volger, u wordt dus zeker niet verdoemd door het niet eten van vleesballen. Maar blijf verre van onreine sojaballen.

  In ander nieuws blijkt dat mensen die een andere religie aanhangen, die van een zekere Jezus, niet geheel en al gecharmeerd zijn van onze kerk, omdat zijn geloof veel realistischer is. Dat heeft namelijk een onbevlekte ontvangenis en over water lopen en het vervolgens in wijn veranderen en daarna als een zombie uit de dood opstaan. Wij snappen dat dit mensen aanspreekt, ondanks dat ze er enorm naast zitten.
  vergiet
  Haat hen niet, want zij weten niet beter. Bied hen een bord pasta aan. Al dente. Want zoals het FSM zelf al dicteerde in de FAQ (94-97): ‘Wat is de beste manier om sarcastisch te reageren op mensen die ik beschouw als een idioot?‘ Zijne Noedeligheid antwoordde hierop terecht: ‘Zij moeten leren dat het universum om mij draait.

  RAmen

  Word lid! Kost niks!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  21 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  21 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  28/10/2015 - 15:28 15:28

  Waarom sojaballen onrein zijn is recent en wetenschappelijk aangetoond. Zijne Noedligheid weet dit al vanaf het begin van de (op) schepping..

  “Soja bevat een hoog gehalte aan fytinezuur, dat de opname van calcium, magnesium, koper, ijzer en zink belemmert. Hoewel de pro-soja lobby aanvoert dat deze mineralen veel in soja voorkomen, worden ze nauwelijks opgenomen in het lichaam als gevolg van het aanwezige fytinezuur.Het fytinezuur in soja wordt niet afgebroken door processen als weken, kiemen of langdurig koken. Voedsel met hoge hoeveelheden fytinezuur veroorzaakt groeiachterstanden bij kinderen.

  Soja bevat hoge concentraties mangaan, een sporenelement. Enige mangaan in de voeding is nodig, maar buitensporige hoeveelheden, zoals in soja, wordt in verband gebracht met neurologische schade. Soja bevat bijna tweehonderd maal zoveel mangaan als moedermelk.

  Trypsineremmers in soja verstoren de vertering van eiwitten, kunnen de werking van de alvleesklier negatief beïnvloeden en groeiproblemen veroorzaken. Diarree, maagkrampen en bloedingen zijn daarbij enkele van de problemen die optreden door een gebrek aan trypsine.

  Plantaardige vrouwelijke hormonen (fytoestrogenen) in soja verstoren de functie van de endocriene (inwendige) klieren en veroorzaken waarschijnlijk onvruchtbaarheid en borstkanker.

  Kankerpatienten, zeker die met hormoonafhankelijke tumoren zoals bij borstkanker en prostaatkanker, wordt geadviseerd soja te mijden omdat soja de groei van tumoren kan versnellen.
  Ook mensen die van kanker zijn genezen worden gewaarschuwd niet teveel soja te gebruiken omdat zij daardoor bevattelijker kunnen worden voor een herhaling.
  De claim dat soja helpt kanker te voorkomen gaat in zeker zin op voor gefermenteerde sojaproducten, waarin de isoflavine aglyconen voor dit effect verantwoordelijk worden gehouden. Bij de industrieel bereide soja zijn deze stoffen omgezet in andere stoffen die deze werking in ieder geval niet hebben. Soja lijkt daarnaast het ontstaan van colonkanker (dikke darm) en blaaskanker te bevorderen.
  Een andere claim, waarin wordt gesteld dat soja de gezondheid van hart en bloedvaten bevordert, is nooit bewezen.”

  etc etc. http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja

  horrorneefje
  Lid
  28/10/2015 - 15:48 15:48

  Woot! Heb ik net al m’n bacon en biefstuk vervangen door Tofu en Tempeh, krijgen we dat weer. Dat die WHO half West Afrika de bloedpoepende Eboladood laat sterven voor ze eens gaan luisteren naar lui met verstand van zaken, soit. Maar kom ajb wel even met complete en betrouwbare voedinsgadviezen, zeg.

  Die inherente tolerantie van de FSM kerk is wel een verademing. Nooit geen schisma’s, excommunicaties, inquisities en pannenstormen, want iemand die zich door zijn persoonlijke culinaire smaak genoodzaakt zou zien, bijvoorbeeld, een Orde van de Maltezer Elleboogjesmacaroni op te richten, wordt meteen weer liefhebbend in de Heilige Moedersaus opgenomen. Alle recepten zijn immers canoniek, en zullen met Vreugde en blijdschap en met volle mond uitgewisseld worden. Want immers allemaal pasta.

  Ik heb al plannen voor een (Parmezaanse) Kaas-concilie, juist om aan te tonen dat in die kleine verschillen in smaak, de eenheid van de kerk en de kracht van de deegslierten die ons verbinden, besloten liggen.

  RAmen.

  wout
  wout
  Antwoord aan  horrorneefje
  28/10/2015 - 17:10 17:10

  Ik spuug op deze weke, tot pap gekookte inclusiviteit. Echte pasta heeft een harde kern. De leer moet puur blijven. Wat Nederlanders en Amerikanen met pasta doen is anathema! Sole ricette italiane!

  horrorneefje
  Antwoord aan  wout
  28/10/2015 - 17:45 17:45

  Abject, infaam! Ook elleboogjesmacaroni kan je al dente koken. Bovendien is de betere pasta nu eenmaal niet beschikbaar voor iedereen, qua duur financiëel geld. Het is genoeg de Sojaballen te scheiden van de Echte ballen. Tot snot gekookte inclusiviteit, akkoord, dat moeten we niet willen met z’n allen, maar u staat kennelijk een grote mate van uitsluiting voor. En hoe moet het met gevulde pasta? Uw dogmatiek vertroebelt uw blik, meen ik. U verwijt mij het noedeltje in mijn oog, maar vergeet de zak meel in het uwe. Moge de oppermachtige Noedeligheid ons behoeden voor uw al te vroeg afgegoten sektarisme.

  wout
  wout
  Antwoord aan  horrorneefje
  28/10/2015 - 19:36 19:36

  In uw gematigdheden schuilt de antipasto! Hij die proeft van de elleboogjesmacaroni, zal uiteindelijk alleen nog sesamstraatfiguurtjespasta van zachte tarwe tot zich nemen.

  Ik predik geen uitsluiting, doch eis van alle volgers een minimum van inspanning in de naleving van de Recepten. Iemand die laks omgaat met de bereiding van zijne heilige noedeligheid, zal nooit zijn gift aan de mensheid kunnen appreciëren, noch zijn wijsheid kunnen bevatten. Hij is onwaardig!

  horrorneefje
  Antwoord aan  wout
  28/10/2015 - 20:11 20:11

  Altijd weer dat meelbestrooide vingertje! Altijd weer die strikte dichotomie van ‘goed’ en ‘slecht’, banaal machtsmiddel in handen van hén die menen te kunnen beslissen welke Recepten apocrief zijn. U denkt de canon, niet alleen die van de Recepten, maar van alles dat noedel is, te mogen bepalen. U gedraagt zich als een zelfgekroonde Pastapaus. Een perversie!

  Ik ben er gaar mee. Ik richt bij deze de Orde van de Slappe Vermicelli op, en zal binnenkort mijn lijstje ingrediënten aan de deur van een Italiaans restaurant spijkeren.

  wout
  wout
  Antwoord aan  horrorneefje
  28/10/2015 - 20:34 20:34

  En wie zou u de Bereidingswijzen willen laten bepalen? Het gepeupel? De eenvoudigen? Die kunnen nog geen Albertheinreceptje klaarmaken. Zonder geestelijke leiding zouden ze vervallen tot de consumptie van de goudgele staafjes van Macmon. Het is een taak, nee, een plicht om leiding te geven aan de minder verschilligen. De kok zal beslissen welke Recepten geschikt zijn, en hij zal ze opdienen in een restaurant, alwaar de schapen zich kunnen vergapen aan de lege Chiantiflessen en zich kunnen verwonderen over de zinnenstrelende wonderen van de Ware Recepten.

  Bla
  Bla
  Antwoord aan  wout
  29/10/2015 - 13:23 13:23

  Gepeupel? Eenvoudigen? De gelijkheid zit er nog niet helemaal in geloof ik…

  wout
  wout
  Antwoord aan  Bla
  30/10/2015 - 10:07 10:07

  In mijn jonge jaren verkeerde ik onder hen die de heilige slierten vermengden met rode pesto uit een potje, crème fraîche, pijnboompitten, diepvriesspinazie en uitgebakken spekjes. In zijn oneindige goedheid besloot Zijne Noedeligheid ook deze ongelovigen te voeden en te voorzien van enen bodem alvorens zij heengingen en zich trachtten te vermenigvuldigen. Toch voelde ik Zijn pijn bij een zo weinig achtensvolle bereiding. Dus spreek mij niet van ‘gelijkheid’, ketter.

  Bismarck
  28/10/2015 - 15:49 15:49

  Ik ben afgehaakt bij de contradictie vegetarische meatballs

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/10/2015 - 16:57 16:57

  “In ander nieuws blijkt dat mensen die een andere religie aanhangen, die van een zekere Jezus, niet geheel en al gecharmeerd zijn van onze kerk”

  Zijn ze nou helemaal benoodled!
  Is er eindelijk eens een concurrerend geloof dat niet uit is op de dood van alle gristenen zijn ze nog niet blij.

  Blasfemist
  Blasfemist
  28/10/2015 - 18:52 18:52

  Vegetariërs zijn nog wel OK Maar veganisten moeten ophoeren. Net als hen die andere, mindere goden aanbidden overigens. R’amen!

  horrorneefje
  Antwoord aan  Blasfemist
  28/10/2015 - 19:38 19:38

  Waarom dat Er-is-er-maar-Één-Gehaktbar? Het FSM bestaat uit vele slierten. Ken het deeg van uw naaste zoals u úw deeg kennen wil. En laat hen die zonder zonde zijn, het eerste ingrediënt werpen!

  En niks mis met veganistische pasta.

  /duikt voor onbepaalde tijd onder

  wout
  wout
  Antwoord aan  horrorneefje
  28/10/2015 - 20:10 20:10

  Gij zult geen pasta naast veganistische ballen leggen met sausachtige bijligging, dat is een gruwel. Zij zullen zekerlijk weggegooid worden, hun tomatensaus is op hen!

  Blasfemist
  Blasfemist
  Antwoord aan  horrorneefje
  30/10/2015 - 13:57 13:57

  Er is ALLES mis met veganistische dingen.

  Wokboy
  29/10/2015 - 16:56 16:56

  “In ander nieuws blijkt dat mensen die een andere religie aanhangen, die van een zekere Jezus, niet geheel en al gecharmeerd zijn van onze kerk, omdat zijn geloof veel realistischer is. ”

  Het zou waarlijk fijn zijn als de andersgelovigen eens beseffen dat dit hele gebeuren direct raakt aan hun eigen recht op godsdienstvrijheid.

  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  Antwoord aan  Wokboy
  29/10/2015 - 18:17 18:17

  Serieus? Er zijn werkelijk gelovigen die menen dat hun religie met andere zou moeten concurreren op plausibiliteit? En dan dit van een geloof dat zo absurd is dat het zichzelf niet eens snapt?

  Silly wandelpeen
  Silly wandelpeen
  Lid
  Antwoord aan  Wokboy
  01/11/2015 - 13:03 13:03

  Jesus? ooh die! Tja die mensen zijn er ook nog.
  Zij hebben de geur van pas afgegoten tortelini nog niet mogen genieten.
  Alles op z’n tijd, ook zij zullen de weg naar zijne olijvigheid vinden.
  Komt tijd…Komt pasta saus.

  pedigree
  pedigree
  30/10/2015 - 01:20 01:20

  Maar hoe laat begint het afgieten?

  Blasfemist
  Blasfemist
  Antwoord aan  pedigree
  30/10/2015 - 13:58 13:58

  Altijd van je afgieten

  Silly wandelpeen
  Silly wandelpeen
  Lid
  01/11/2015 - 20:17 20:17

  Ik ben een Pastafari.
  Wat klinkt dat mooi!
  Deze morgen uit bed opgestaan, en zag waarlijk zijn noodelige apendages als zonnenstralen uit de mist neder dalen om mij te omhelzen .
  Blijdschap kwam over mij. als een witte wijn bij een fijne tonne pasta met kappertjes

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN