More

  RECENTE POSTS

  Enkele prangende vragen over Walkers (The Walking Dead)

  Voor wie het de afgelopen zeven jaar in z’n kruipruimte heeft gewoond: The Walking Dead is een heersende serie van AMC over de zombie-apocalypse. We volgen een groepje survivors in hun strijd tegen de zombies (die nooit ‘zombies’ genoemd worden, maar voornamelijk ‘Walkers’) en medesurvivors. Voornamelijk medesurvivors trouwens, de afgelopen vijf seizoenen. Met die Walkers zijn echter eigenaardige dingen aan de hand. (Longread)

  Hier een aantal prangende vragen over de Walkers uit The Walking Dead.

  Maar eerst even over die zombies

  Zoals ik al zei worden de zombies geen enkele keer zombies genoemd, al zijn het dat wel. In de serie wordt gesproken over Walkers, maar ze hebben ook wel andere benamingen: Biters, Cold Bodies, Creepers, Dead Ones, Floaters, Geeks, Lamebrains, Lurkers, Monsters, Roamers, Rotters en Skin Eaters. Het virus zorgt ervoor dat een overleden persoon gewoon door blijft lopen en louter niet-dode mensen wil bijten, slash, opvreten. Zelfs als je onderdelen van een Walker eraf hakt, blijft dat bekkie doorhappen, zullen we maar zeggen. Hoofden kun je bijvoorbeeld leuk in een aquarium doen om naar te kijken, schijnt. (Zie seizoen 3.)

  Walkers

  Vraag 1: Wat gebeurt er met het eten in de buik van de Walkers?

  Walkers vreten mensen op, als ze de kans krijgen. Zo erg zelfs dat één van de personages totaal verslonden wordt door een Walker na haar bevredigende overlijden. (Ja, het was geen geliefd personage; een beetje de Skyler White van TWD.) Maar wat gebeurt er dan? Kunnen Walkers nog eten verteren? Is schijten nog mogelijk? Kunnen ze hun broek nog naar beneden doen om te kunnen schijten? Je ziet ze echt stukken vlees van hun slachtoffers trekken met die kaken, maar kunnen ze nog wel kauwen en slikken? Zouden niet alle Walkers met gigantische sous vide-pensen rond moeten zwalken na al dat mensenvlees of simpelweg uit elkaar moeten barsten?

  Vraag 2: Hebben Walkers ogen nodig?

  De Walkers die je ziet hebben gewoon ogen, minimaal één. Daardoor kunnen ze hun quarry zien en erachteraan zwalken. Maar wat gebeurt er als je die Walkers gewoon de ogen uitsteekt? In principe kunnen ze dan toch niet meer zien waar je bent en kun je rustig en veilig gtfo-en? En hoe zit het met de 1/3 van de mensen met slechte ogen die in Walkers veranderd zijn? Geloof me, als ik een weekje met dezelfde contactlenzen in blijf rondsjokken, ploppen die er écht wel een keertje uit. Met -5,5 zie je dan niet meer of je een medeWalker of een gezond persoon in z’n nekkie wilt gaan bijten. Of zijn alle Walkers automagisch van hun visuele handicaps af opeens?

  Vraag 3: Hoe kan het dat Walkers kleding én schoenen dragen?

  Dit is een hele vreemde. De zombie-apocalypse Walker-apocalypse is echt al jaren aan de gang, maar de Walkers hebben allemaal nog gewoon kleren aan, enkele barechested manWalkers daargelaten. Ook dragen de Walkers gewoon schoenen. Werd er niemand gebeten terwijl hij of zij eventjes op sokken rondliep, of zo? En die schoenen blijven ook allemaal keurig aan, zonder losse veters of zolen die na al dat geslof helemaal kapot gesleten zijn. Je zou verwachten dat een wandelend lijk na een aantal dagen door een bos struinen wel eens wat schade aan zijn Gucci’s en Hilfiger-shirtje ondervindt. Na een aantal jaar zou je eigenlijk naakte Walkers verwachten, toch?

  Walkers
  Gewoon kleren en schoenen aan.

  Vraag 4: Hoe kan een Walkerhoofd nog steeds geluid maken?

  Ik noemde al afgehakte hoofden in een aquarium. Het frappante is dat als er afgehakte Walkerhoofden zijn, dat die nog steeds een soort gegorgel weten te produceren. Zonder stembanden. Dat is vreemd.

  Vraag 5: Waarom vergaat een Walkerlichaam niet?

  Als je een menselijk lichaam een poosje laat liggen, gaan er niet zulke frisse dingen mee gebeuren. Hoe komt het dat de lopende lijken niet allang enorm weggerot zijn na al die tijd? Onderdelen zouden er toch gewoon af moeten mieteren uiteindelijk? Maar nee, ze kunnen nog steeds lopen en kijken en grommen en bijten en graaien. Af en toe zijn er Biters waaraan een arm ontbreekt, maar verder zijn ze verdacht in tact.

  Vraag 6: Waarom zijn Walkers allemaal tussen de 20 en 40?

  Als je een groep Rotters bekijkt, kom je louter wandelaars van pakweg tussen de 20 en 40. Je ziet eigenlijk nooit kinderen of 40+ers en dat is vreemd. Iedereen is de sigaar wat dat virus betreft, dus ook iedereen van boven de 40 en onder de 20 en die komen op een gegeven moment toch ook te overlijden in zo’n post-apocalyptische wereld.

  Vraag 7: Hoe kan het dat ze sommige dingen wèl kunnen en andere dingen niet?

  De Geeks kunnen traplopen, dat gebeurt regelmatig. Je hebt dan een groepje survivors dat enorm aan het vluchten is en de snarlende massa strompelt erachteraan. Hup, protagonists de trap op en wegwezen. Toch weten Geeks gewoon die trappen op te komen, geen probleem, maar als er grote staken in het bos neergezet worden, spiesen die gasten zichzelf daar dus wèl op vast. Hoe kan het dat ze wel kunnen zien waar ze lopen als het om traptreden gaat, maar dat ze een enorme boomstam met een punt eraan gewoon over het hoofd zien?

  Vraag 8: Wat gebeurt er met onklaar gemaakte Walkers?

  Om een Creeper definitief onklaar te maken, moet je door de hersenen schieten of steken, dat is algemeen bekend. Dan pas is het écht afgelopen. In de serie worden duizenden Creepers op die manier ‘gedood’, maar wat gebeurt er daarna met die bergen lijken? Gaan die wèl wegrotten?

  Meer vragen

  Dit waren een aantal vragen over de Walkers, maar misschien weet je er nog wel meer. Plemp jouw vragen of antwoorden op bovenstaande vragen gerust in de comments.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  06/12/2017 - 15:42 15:42

  “Voor wie het de afgelopen zeven jaar in z’n kruipruimte heeft gewoond”
  Of die een leven had, of een beter smaak, qua tv-kijken.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  06/12/2017 - 16:44 16:44

  Ik denk dat je in Friesland weinig anders kan doen om je te vermaken, als je niet van fierljeppen, kaatsen, skaatsen, skutsjesîlen, of neuken houdt.

  /En Doutzen Kroes is daar weg, dus…

  de conducteur
  de conducteur
  Gast
  11/12/2017 - 15:01 15:01

  Is dat Goede Tijden, Slechte Tijden met Zombies nog steeds aan de gang? Suffe serie, die lui doen alles wat jezelf NIET zou doen..

  Rwin
  Rwin
  Gast
  20/01/2018 - 16:17 16:17

  Waarom gaan de survivers niet gewoon naar koude gebieden waar het permanent onder nul is? Worden zombies dan niet gewoon een blok ijs?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN