More

  RECENTE POSTS

  Volop last van zwervers sinds slopen GGZ en hulp

  Ontzettend verbazend bericht vandaag in een landelijke krant. In de grote steden is er enorm veel overlast van zwervers. Vooral van de zwervers van de geschifte persuasie.

  Dit is natuurlijk niet gek, aangezien formateur, tabakslobbyiste en belangenverstrengelaarster Edith Schippers er samen met PvdA-stas (haha, EX-stas) Van Rijn (U weet wel, die zijn eigen moeder in de pis liet zitten) er voor zorgde dat de GGZ zo’n beetje is afgeschaft, omdat de man van Schippers er geen kont aan verdient.

  Als je er onder gaat liggen heb je wel een dak!

  Overlast

  Zwervers, vooral degenen die geestelijk wat in de war zijn, mogen dan vaak uit vuilnisbakken eten en zo, maar ze moeten ook wel eens kakken. En dat is prima legaal te doen, als je een euro hebt. Openbare toiletten vragen daar namelijk vaak dat bedrag voor. En als zwerver, vooral als eentje die honger heeft, geef je die euro liever uit bij een supermarkt aan een brood. Als junk liever aan drugs, als GGZ-patiënt die de tering kan genieten van Schippers, geef je die euro uit aan een Kindersurprise-ei. Of aan een feestmuts. Want weet jij veel.

  Feest

  Je gaat echter wel ergens in de bosjes schijten als je nog enig besef hebt van de wereld, of midden op straat als je toch al tot je enkels in de pis zit.

  ‘No shit’

  En dat veroorzaakt overlast. Maar ja, je hebt geen 50 cent.

  ‘Oh.. Sorry. Ik schijt wel voor de deur van het politiebureau. Heb ik meteen een slaapplaats en een nekklem.’

  Vooral in de steden. In dorpen zijn namelijk niet zo veel gekken. Meestal eentje, die men heel toepasselijk de ‘dorpsgek’ noemt. Die wordt echter vaak ook óf opgevangen door de rest van het dorp, óf als in de horrorfilm Scarecrow gelyncht óf als in de Koninklijke familie, net als de zus van Juliana, weggemoffeld op kosten van wie dan ook.

  Stad

  In de stad, waar het warmer is, worden zwervers vooral genegeerd, met de nek aangekeken en harder bespuugd dan een paria in New Delhi. Geen geld en honger? HAHA! LOSER! GA MAAR WERKEN!

  ” Hou gewoon op met arm zijn’, aldus Paris Hilton’

  No Hope

  In het boek American Psycho (fuck de film, die zuigt), komt hoofdpersoon Patrick Bateman ergens een zwarte zwerver tegen die hem doet lachen. Bateman is een totale psychopaat, maar deze man geeft hij geld. Want de man heeft een act. Hij zegt de broer te zijn van comedian Bob Hope, genaamd No Hope. Dit is dus een ding. Als je een act hebt als dakloze, poep je nooit. Of zo.

  Prima poster, trouwens. Zit deze man niet in de Kamer voor de VVD?

  Dakloos

  Uw redacteur werd ooit buiten zijn eigen schuld dakloos. (zijn huis fikte af terwijl hij niet eens in de buurt was. De huisbaas, op wiens WA-verzekering dit had moeten gaan, is tot op de dag van vandaag spoorloos)

  Destijds (we hebben het over mei 1995 en het jaar erna) wist deze suffe schrijver zijn tijd prima door te brengen tijdens een mooie zomer. Soms buiten, meestal op andermans banken en logeerbedden en zonder verslavingen. Uw redacteur van dienst is dan ook geen junk. Net zoals een groot deel van de daklozen die gewoon moeten gaan werken, of een dagtaak hebben aan eten bij elkaar sprokkelen en ambtenaren overtuigen dat ze echt willen werken en anders een postadres nodig hebben om zelfs maar bijstand te krijgen. Het gros probeert zo overlastloos te zijn als maar kan. Niet in het minst omdat de politie je graag een bon geeft omdat je dakloos bent en dus in de bosjes zit te schijten. De politie is absoluut niet je vriend, en zeker niet als je dakloos bent.

  Foto: Een heel roedel ‘geen vrienden’.

  Last

  Dat de grote steden dus vooral LAST hebben van daklozen, is dan ook vooral omdat de GGZ zo’n beetje is weggegooid. Want de man van Edith Schippers heeft nu eenmaal een ‘gewoon’ ziekenhuis en een GGZ-patiënt mag basically eerst kanker krijgen voor er hulp is, omdat aan kanker te verdienen valt. Dit terwijl verbazend veel daklozen dus NIET verslaafd zijn maar wel dakloos, want sociale huurwoningen moeten van Stef Blok (heel toevallig ook VVD) kapot.

  Foto: Stef Blok (VVD) in de Plenaire Zaal van de Kamer.

  Met het huidige beleid, wat uiteraard wordt voortgezet door de kroonprinses van de VVD en haar enorm onafhankelijke ziekenhuishebbende hubbie, voorzien wij echter steeds meer overlast door zwervers. Want nogmaals: die doen gekke dingen voor eten en moeten ook wel eens poepen.

  Zwervers zijn echter niet per se irritant. Junks wel, maar de hulp voor die personen is stopgezet, of ze moeten van nul inkomen hun verplichte verzekering betalen plus hun eigen risico. Oh wacht, dat is ook zo voor mensen die geen junk zijn en nul inkomen hebben. Bedankt, Schippers en Van Rijn, jullie tomeloze inzet voor iedereen wordt gewaardeerd. De man van Schippers weer wat rijker, de moeder van Van Rijn wat dieper in de pis.

  Schippers

  Gelukkig is Satan Schippers formateur, dus what can possibly go wrong qua daklozen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  31/03/2017 - 14:53 14:53
  DatDanWeerWel
  DatDanWeerWel
  31/03/2017 - 16:09 16:09

  Daarom dus een basisinkomen. Kunnen die dakloze sparen voor een camper.

  Monade
  Antwoord aan  DatDanWeerWel
  31/03/2017 - 17:05 17:05

  ITYM “Kunnen die daklozen sparen voor een draagbaar toilet.”
  Slechts $850 per stuk als jij en 9 dakloze matties ze samen bestellen. Alibaba accepteert Visa en MasterCard… o wacht…

  DatDanWeerWel
  DatDanWeerWel
  Antwoord aan  Monade
  01/04/2017 - 02:30 02:30

  Sorry, ik was het sarcasme emoticon vergeten.
  En ja, ben ook thuisloos geweest. Vandaar dat ik de shit van de VVD slecht trek. Ik geef Taart niet graag gelijk…want penis enzo….maar toch heeft de blije eikel een punt. Pas als je geen huis meer hebt begint de geest gemene spelletjes met je te spelen. Depressiviteit, eenzaamheid (het alles overheersende gevoel verstoten te zijn) en zelfdestructie nemen je, voorheen altijd gezonde, geest over. Daklozen zijn niet altijd gek, dakloos zijn maakt je langzaam gek.
  Kip…ei

  Monade
  Antwoord aan  DatDanWeerWel
  01/04/2017 - 11:45 11:45

  Ik heb van 2011-2015 de dak- en thuislozenopvang in mijn woonplaats van dichtbij meegemaakt, gelukkig aan de goede kant van de streep. Maar net als jij en Taart krijg ik een rode waas(*) voor ogen bij elke hardvochtige en gewetenloze sloopmaatregel van de PVVDA-regentjes.

  Dat er geen geld meer is voor sociale woningbouw en een fatsoenlijke GGZ, is een botte leugen. Er valt gewoon niet genoeg aan te verdienen, dus moet het kapot. En 75% van de Nederlanders is het daar me eens. Totdat het henzelf treft, en dat gaat onherroepelijk gebeuren.

  Edith Schippers als formateur, in plaats van enkeltje TBS longstay in Veenhuizen. Gasten, echt…

  En sarcasmetekens doe ik niet aan.

  (*) Een pre-68’er oudlinkse sociaaldemocratische rozenrode tint.

  Hoofdmeester
  31/03/2017 - 17:14 17:14

  Blijkbaar zorgt Schippers ook voor taalfouten. Enstig?

  http://www.retecool.com/wp-content/uploads/2017/03/schippers.jpg

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN