More

  RECENTE POSTS

  Vlora-drama

  De huidige vluchtelingencrisis laat zien dat we hier in Europa totaal niet voorbereid zijn op dergelijke, blijkbaar onverwachte, stromen vluchtelingen en asielzoekers.

  Het is echter niet de eerste keer dat een stroom vluchtelingen zo onverwacht Europa binnenkomt. Enkele jaren na de dood van dictator Enver Hoxha was Albanië in een nog grotere puinhoop vervallen dan het tot dan al was. Dat was in 1991 reden voor 20.000 Albanese vluchtelingen om de kapitein van het vrachtschip Vlora te dwingen om koers te zetten richting Bari in Italië.

  Dat gebeurde dan ook, maar in Bari waren de autoriteiten totaal niet op de hoogte van de aankomst van 20.000 vluchtelingen op een volgepakt vrachtschip. In eerste instantie werden de vluchtelingen op de kade tegengehouden. Sommigen sprongen in het water en konden Italië bereiken, maar de meesten werden in een stadion opgesloten, om vervolgens weer met een enkeltje op zak terug naar Albanië gestuurd te worden.

  Check de beelden hieronder om iets mee te krijgen van de totaal-paniek die destijds zowel op het schip de Vlora als in de haven van Bari heerste. De foto’s daaronder van dit drama zal je ongewtijfeld wel kennen, want ze worden de laatste tijd nogal eens gebruikt door Nederland mijn Vaderland fans om te ageren tegen de huidige vluchtelingenstroom.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN