More

  RECENTE POSTS

  Verrassend! Boeren Willen Gratis Geld!

  En? Hebt U al extra tomaatjes en komkommers gekocht om al die arme boeren een hart onder de riem te steken nadat ze getroffen waren door de Russische boycot? Dan bent u een ongelooflijk naïeve sukkel! Om U maar even uit de droom te helpen: we hebben het bij het woord “boer” al lang niet meer over hardwerkende kerels op klompen die door weer en wind al generaties lang met liefde voor het vak uw en mijn voedsel produceren, zoals U al jaren bij Boer Zoekt Vrouw wordt voorgelogen. Die “arme” boeren zijn anno 2014 de eigenaren van grote agro-chemische complexen die, ondanks een niet aflatende stroom aan voedselschandalen, 40% van de EU-begroting in de vorm van landbouwsubsidies schaterlachend in hun binnenzak steken. LTO eist steun voor door boycot getroffen tuinders”, kopte het AD deze week, en het woordje “eist” zegt hier natuurlijk alles. Of U Uw Belastingcenten maar even vandaag nog wil komen brengen. Bescheiden om hulp vragen is de “gedupeerde boer in nood” al velen jaren vreemd: de overheid dient per ommegaande de staatskas te overhandigen en anders gebeuren er nare dingen. Als het voor één beroepsgroep een makkie is om aan bloederige paardenhoofden te komen, dan zijn het wel de boeren. Bovendien, de boeren roepen momenteel om het hardst dat ze helemaal niet gediend zijn van al die Red-de-Tuinders acties! Wanneer er na een hagelbui, late nachtvorst of een Bijbelse sprinkhanenplaag schaarste is, dan zijn de boeren er als de kippen bij om hun prijzen te verhogen, want zo gaat dat nou eenmaal met vraag en aanbod. Maar wanneer zoals nu de prijzen dreigen te dalen door het wegvallen van de Russische vraag, dan klinkt er een schaamteloze beschuldiging dat anderen de marktsituatie misbruiken. Kortom: gaat het goed dan strijken ze dikke winsten op, gaat het slecht dan moet de overheid ter stond bijpassen. Het lijken verdomme wel banken!

  boer

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  18/08/2014 - 15:40 15:40

  Voordat nl en de eu zijn uitgediscussieerd zijn we zo een jaar verder. Ondertussen kelderen de prijzen wel * wrijft in handen *

  Illuminatus Magnus
  18/08/2014 - 16:25 16:25

  Maar natuurlijk stemmen ze wel allemaal VVD, want de belastingen moeten omlaag.

  xaderp.
  Redacteur
  18/08/2014 - 18:23 18:23

  Even twee dingen, die u op u in moet laten werken:

  “De Europese Commissie trekt in eerste instantie 125 miljoen euro uit voor de tuinbouwers”

  en

  “Bij eerdere vergelijkbare steunacties werd veel groente vernietigd.”

  De wereld staat in brand, en wij gaan naast het op de grote vuurhoop gooien van 125 miljoen euries ook nog eens een complete jaaroogst vernietigen. DAT ZAL PUTIN LEREN HAHAHAHAAHAHAHAHAAHAH *snik*

  wout
  wout
  18/08/2014 - 23:39 23:39

  Ik denk niet dat deze maatregel bedoeld is om Poetin een lesje te leren, derpaderp.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  19/08/2014 - 08:04 08:04

  Op zich wel grappig dat de eu door hun jacht op economische expansie im Osten, het lid nu op de neus krijgt en daar – in plaats van de zakken van het bedrijfleven verder te vullen – nu flink op leegloopt.

  Eerst moeten er miljarden naar de oekraine in de vorm van “leningen” en momenteel – hoorde in vanochtend op de radio – bedraagt de schade voor het bedrijfsleven in de EU al een kleine 7 miljard euro.. Goed voor de begroting en de stabiliteit, deze zegeningen van “onze leiders” in Brussel. Duitsland betaalt wel weer neem ik aan?

  Moeilijk he? een stapje vooruit denken. Maar goed, ik zal het geniale plan wel niet zien..

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  19/08/2014 - 10:23 10:23
  Bismarck
  19/08/2014 - 13:24 13:24

  Waar blijft dan die goedkope tomato frito?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN