More

  RECENTE POSTS

  Verkiezingsfraude: Geert, doe er wat aan!

  Nee, de titel van dit bericht is niet onze mening, maar zo ongeveer die van wimvisscher8. Wimvisscher8 heeft namelijk een blog en in dat blog stelt hij dat er gefraudeerd moet zijn met de verkiezingen, want op facebook heeft hij helemaal geen mensen die VVD stemmen.

  De opkomst kon ook niet kloppen: die was veel te hoog. Er zijn immers heel veel mensen die seniel, dement of “gewoon” psychisch niet in orde zijn. En dan heb je nog de mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Van dat laatste hebben we in ieder geval al vast kunnen stellen dat wimvisscher8 er één van is. De andere puntjes op die checklist zijn slechts een vermoeden onzerzijds. Dat weerhoudt hem er echter niet van om zich met de verkiezingen te gaan bemoeien. Want hij stuurt een e-mail waarin hij vraagt om informatie over mensen die er meer van weten. Aan wie? Aan Geert natuurlijk! Geert is tenslotte Jezus in een cape en de eindbaas van Nederland. Dat wil zeggen: als die vermaledijde verkiezingen niet gemanipuleerd waren om de PVV klein te houden.

  En dan is er nog Deel 2. Jazeker, wimvisscher8 heeft bewijs in de vorm van voornamelijk facebookscreenshots van mensen die in al even onbegrijpelijk Nederlands allerlei zaken beweren. Zo is het bijvoorbeeld de schuld van de Turken, want die komen met meerdere stempassen en machtigingen van familie.

  Verder tonen de screenshots aan dat PVV’ers blijkbaar massaal aanwezig waren bij het stemmen tellen, maar verder weinig begrijpen van hoe een verkiezing werkt. Het concept dat de uitslag van een stembureau niet representatief is voor de landelijke uitslag is bijvoorbeeld heel lastig. En dan is er nog Samantha Tjiske Persoonlijk, die een brief aan “geert wilders zelf” geschreven heeft. Enfin. Scherpe voorwerpen wegzetten, klikk0n en bedenken dat deze mensen óók stemrecht hebben. Deel 1. Deel 2.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  20/03/2017 - 10:57 10:57

  “Stembiljetten zijn immers blanco en niet te herleiden. Er komt 1 rood rondje op, verder niets. Er staat geen naam op, geen BSN nummer”
  Suggereert ie nu dat we het stemgeheim moeten opheffen?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/03/2017 - 11:42 11:42

  Dit valt in hetzelfde rijtje als:
  “Global Warming bestaat niet want het is vandaag buiten kouder dan vorig jaar op dezelfde datum”
  “Mijn inauguratie is beter bezocht dan die van Obama want er staan best wel veel mensen vlak voor me.”

  Maarten Toonder had het in dit geval over mensen met “een beperkt denkraam”; dat geeft prachtig aan waar het probleem ligt.
  Men doet z’n best om na te denken (prima;beter dan ongeïnteresseerd zijn) maar er kunnen slechts een klein aantal zaken tegelijk in het denkproces meegenomen worden. Bovendien begeeft men zich in een heel klein wereldje; vaak niet veel groter dan het eigen Facebook groepje.

  Zolang het een kleinere minderheid betreft, kan de democratie het wel aan. Zelfs een PVV met 30 zetels en een Denk met 10 zijn nog wel te negeren. Probleem is alleen dat er steeds minder resterende zetels zijn om een meerderheidskabinet te vormen. Coalities moeten steeds breder worden en een kabinet dat het hele spectrum van links naar rechts bestrijkt zal slagkracht missen.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/03/2017 - 12:56 12:56

  En dat terwijl Facebook’s algoritmes niets anders doen dan je denkraam vernauwen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  cspr
  20/03/2017 - 13:31 13:31

  Exact. Net als een zoekopdracht op Google overigens.
  Maar zelfs als iemand ook genuanceerde resultaten te zien zou krijgen is het maar de vraag of het zou helpen. Of, in de woorden van Simon and Garfunkel: “All lies an jest. Still, a man hears what he wants to hear and disregard the rest”

  Hans Olo
  20/03/2017 - 12:05 12:05

  Rip voor de democratie.

  Dr Avalanche
  Dr Avalanche
  Gast
  20/03/2017 - 15:42 15:42

  Ach jee, het heeft ook een YouTube-kanaal. Naast het geschreven woord dan ook nog het gesproken woord en helaas hier en daar zelfs met visuele zelfomlijsting. Hoi!
  https://www.youtube.com/channel/UCl_Ydp-RNMY0X1xgIwDUgJg

  Draken
  20/03/2017 - 18:41 18:41

  “wimvisscher8”, betekent dat dat er nog 7 andere van dit soort zijn?

  Bismarck
  Antwoord aan  Draken
  21/03/2017 - 17:19 17:19

  Zouden die andere 7 wel snappen wat sarcasme is?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  20/03/2017 - 22:55 22:55

  Geeeeert! Doe er wat aan! Alle wimvisschers terug naar 8!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN