More

  RECENTE POSTS

  Verkeersveiligheid? Lalala, winst!

  Privatisering van de verkeersveiligheid is voortaan een ding bij onze zuiderburen. Als het tenminste aan de Belgische Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon ligt. Die heeft namelijk het plan opgevat om het plaatsen van signalering bij ongelukken voortaan uit te besteden aan een privaat bedrijf.

  Daar houdt het niet mee op, trouwens, want de rekening van dat bedrijf gaat niet naar de opdrachtgever (de staat), maar naar de veroorzaker van het ongeval. Dat de kosten voor de maatschappij wegens winstbejag binnen de verkeersveiligheid in totaal wel zullen oplopen, wordt met geen woord over gerept, maar uiteraard wel over de bedrijven die vooraan zullen staan om dit extra risico aan hun activiteitenportfolio toe te gaan voegen. Juist, de verzekeraars. Maar de Belgen hebben niets om zich zorgen over te maken, aldus Jambon.

  Jan Jambon (N-VA) denkt niet dat verzekeringspolissen sowieso duurder zullen worden door zijn voorstel om de signalisatie na ongevallen niet langer door de politie te laten uitvoeren.

  *bonk bonk bonk*

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  22/01/2016 - 11:21 11:21

  HOOKS! België als land bestaat niet.
  Die Jambon is overigens een notoire proefbalonnenroeptoeter (geheel volgens de politieke mode van dit moment: pak je media-momenten, regeren kan altijd nog) niet teveel aandacht geven dus, want dat vindt ie juist fijn.

  cspr
  Lid
  22/01/2016 - 11:24 11:24

  Wat Toxeth zegt. Een beetje meer kennis van de Belgische politiek en wat minder andere kranten nablaten had je een hoop moeite bespaard.

  Of is het een reflex dat je onderbuik begint op te spelen als iemand anders een scheet laat?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/01/2016 - 11:33 11:33

  Rustig nou mensen. Ze zien de succesverhalen van de liberalisering en privatiseringen hier in Nederland en denken “dat wil ik ook, maar dan NOG beter!”
  En dat het werkt, dat is inmiddels bewezen, zoals in de zorg…wacht, ander voorbeeld…de NS…nee, ander voorbeeld….de ziektekostenverzekeringen….ohw…eh… Maar het werkt wel!

  Hoofdmeester
  22/01/2016 - 14:36 14:36

  En wat is nu het probleem? Bang dat de kosten van een verzekering hoger worden en dat je ook als niet-veroorzaker mee moet betalen? Nu betaald iedereen mee, want de politie wordt door ons allemaal betaald. Als dat enkel door autobezitters betaald moet gaan worden én de politie meer tijd heeft voor boeven vangen (haha), dan is dat dubbele winst. Geen reden om full retard te gaan, MC.

  E.R. Deoz
  22/01/2016 - 15:32 15:32

  Ik vraag me dan af hoe het zit met de bewijslast. Niemand zal graag die rekening willen betalen en zal standaard zeggen dat de ander de veroorzaker van het ongeluk is. Of het komt natuurlijk door het vooroorlogse asfalt van de Belgische wegen en dan moet de staat gewoon betalen. Advocaten krijg er iig weer wat werk bij.

  Daarnaast gaan de bordenplaatsers en verzekeraars natuurlijk ook voor zoveel mogelijk winst. Met zoveel marktpartijen erbij moet het wel een stuk duurder worden. Tenzij ze nu in België nu de signalering laten doen door goedbetaalde commissarissen ipv goedkope beginnende agenten.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/01/2016 - 18:20 18:20

  Als je het privatiseert moet er ook marktwerking zijn. Ik stel me zo voor dat meerdere signaleringsbedrijven zich naar de plaats van het ongeval spoeden. Dan mag de veroorzaker daar vervolgens de goedkoopste uitkiezen die er toch nog net voor zorgt dat niemand op het ongeluk knalt. Tenzij je eigen auto total loss is natuurlijk; dan neem je gewoon de goedkoopste.
  Of je neemt de klus zelf aan. Naast de gevarendriehoek ook twee oranje pylonnetjes meenemen. Hoe moeilijk kan het zijn?…
  Nee, dit gaat helemaal werken.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/01/2016 - 10:21 10:21

  Hoezo spoeden? Als klant wacht ik toch gewoon even tot de goedkoopste signaleringsmaatschappij arriveert (dat is waarschijnlijk de laatste). En als die niet goedkoop genoeg blijkt, wacht ik voor de zekerheid nog wat langer, misschien komt er toch nog een goedkopere?

  Nick Name, in principe pro
  23/01/2016 - 11:39 11:39

  Off topic: What’s in a name, Hoofdmeester? “Nu betaald iedereen mee”. Vanochtend nog een aardig stukkie in de VK over het vak Nederlands binnen het onderwijs …

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Nick Name, in principe pro
  23/01/2016 - 13:53 13:53

  Zeg Nick:
  – na een dubbele punt gebruiken we géén hoofdletter, tenzij het een citaat betreft. Maar je gebruikt de aanhalingstekens niet consequent, bij het ene citaat wel, bij het andere citaat niet;
  – de punt van het citaat hoort binnen de aanhalingstekens.

  Nick Name, in principe pro
  Antwoord aan  cspr
  23/01/2016 - 14:59 14:59

  🙂 Het eerste klopt, cs, behalve dat ik maar één keer citeer. Bij het tweede vraag ik me af of je gelijk hebt, daar de geciteerde zinsnede geen punt bevat. Maar goed, off topic blijf het …

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Nick Name, in principe pro
  23/01/2016 - 17:28 17:28

  Je hebt helemaal gelijk. En dat deed ik uiteraard expres. Precies zoals mijn naam suggereert controleerde ik even of er wel opgelet werd. Jij krijgt een sticker van de meester.

  Nick Name, in principe pro
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  23/01/2016 - 20:27 20:27

  Blij!!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN