More

  RECENTE POSTS

  VEERTIEN! VEERTIEN! VEERTIEN! VEERTIEN!

  Vorige week werd voor het eerst in de geschiedenis de Speaker of the House in de VS eruit getieft. Het gebeurde eerder nooit omdat het huis altijd in handen is van de partij die de voorzitter levert. En je pleurt je eigen leider er niet snel uit, reet kan nog zo lang bij de kapper zitten, hij blijft OGL. Niet dat die democratisch verkozen werd, maar dat maakt niet uit. Leve de leider.

  De verkiezing van Kevin McCarthy was begin dit jaar ook een unicum met 15 stemrondes voordat de partij die de meerderheid heeft, koos voor de eigen voordracht voor de speaker. Dat zelfs vrouwen die standaard hard to get spelen zoiets hebben van “also also also”.

  Nu boeit op zich niet zoveel wat er in een dergelijke tweedewereldbananenrepubliek gebeurt, ware het niet dat deze nog wel wat kernwapens aan de koude oorlog overgehouden hebben en (voor nu althans) de reservemunt die de waarde van olie (nog) bepaalt. En als dan na het eruit swifferen van McCarthy een nog grotere nazi rechts-georienteerde politicus een gooi doet naar het voorzitterschap is het goed om een oogje in het zeil te houden. Gelukkig gaat dit al net zo niveautje The People’s Front of Judea, want inmiddels is hij twee keer afgeschoten en gaat nu voor een derde, vrij kansloze, stemronde.

  Graag in de comments uw voorspelling hoeveel keer stemmen het dit keer gaat vergen en waarom dat veertien is.

  3.7 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/10/2023 - 17:18 17:18

  Mongool Kevin was de enige die niet extreem genoeg was om gematigde GOP-ers by default op de NEE knop te laten rammen. Maar wel extreem genoeg om uiteindelijk net de rechts-extremisten mee te kunnen krijgen. Jim Jordan is te extreem. Die kan het in principe nooit lukken. Maar in de VS of A gebeuren wel vaker rare dingen dus wie weet… ik acht de kans echter nog groter dat gematigde Republikeinen nog liever voor een rechtse Democraat stemmen dan voor Jordan. Dan zou het feest pas echt compleet zijn.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/10/2023 - 11:33 11:33

  LOL. als je in de eerste ronde 20 tegenstemmen krijgt, daarna in de wandelgangen die tegenstemmers gouden bergen belooft en ….
  …vervolgens in de 2e ronde 22 tegenstemmen krijgt (2 heb je omgekocht, maar 4 keren zich extra tegen je) dan doe je toch echt iets verkeerd.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/10/2023 - 11:37 11:37

  Dat is een beetje alsof je in de Formule-1 in een ronde 2 gasten inhaalt, maar je door 4 andere laat passeren.
  Dan heb je toch ook niet zoiets van.. “doe mij nog zo;n ronde.”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  21/10/2023 - 13:41 13:41

  en weer minder stemmen dan de vorige keer… sommige mensen begrijpen een subtiele hint gewoon niet..

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  21/10/2023 - 18:29 18:29

  Inmiddels is hij iets minder subtiel weggestemd in een binnenskamers Republikeins congresreferendum.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  22/10/2023 - 11:56 11:56

  Haha… ja, een geheime stemming. Dan durven de GOPpers zich wel uit te spreken. Stemmetje hypocriete meelopers… daar kunnen zelfs NL-politici nog wat van leren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN