More

  RECENTE POSTS

  V&D licht consument voor 9,5 miljoen eypo op.

  Al eens last gehad van een marktplaatsverkoper die na betaling van de koop nooit met het product over de brug kwam? Dit kan nu ook bij een V&D-winkel bij u in de buurt. Want V&D weigert naar aanleiding van hun uitstel van betaling cadeaukaarten aan te nemen.

  Cadeaukaarten zijn in principe een representatie van een aankoop: er is al geld betaald voor producten tot aan de waarde van de cadeaukaart. Dat betekent dus dat er iets gekocht is – er is bekend voor hoeveel, en de betaling is rond. Alleen de tegenprestatie (producten) moet nog even geleverd worden. Dat is simpel: je gaat namelijk naar de V&D en levert die kaart in en dan ga je met de spullen (die al betaald zijn) naar huis. Maar V&D doet dus een cup-a-soupje en zegt: NU! EVEN! NIET!

  Het probleem daarmee is niet dat het niet te begrijpen is – want V&D heeft, zoals ze dat in het management daar waarschijnlijk even liever niet horen, een ‘uitdaging’ – maar meer dat dat dus niet mag.

  Oplichting is een vorm van bedrog waarbij de dader een ander op listige wijze ontdoet van geld of waardevolle goederen. Oplichting kent allerlei vormen: iemand kan u op straat, of aan de deur aanspreken en verleiden tot een aankoop, of iemand probeert uw geld op slinkse wijze afhandig te maken. Bron: Politie.nl

  Geld aannemen voor producten en die vervolgens niet leveren is zo ongeveer de klassieke definitie van oplichting. Wellicht zal V&D claimen dat de huidige situatie een vorm van overmacht is, maar dat het bedrijf problemen had, is niets nieuws. Desondanks ging men door met de verkoop van cadeaubonnen: een welbewuste poging meer geld binnen te halen terwijl men niet de zekerheid had ook aan de verplichting te kunnen voldoen. Dus heeft u een cadeaubon en krijgt u geen spullen mee bij V&D? Dan luidt het advies:

  Bent u slachtoffer geworden van oplichting? Doe altijd aangifte!

  Dat zeggen wij niet: dat zegt de politie. U weet wel: je beste vriend.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  24/12/2015 - 18:16 18:16

  Dat riekt inderdaad naar oplichting, maar je moet ook wel een enorme oelewapper zijn als je de laatste tijd nog een V&D cadeaubon hebt gekocht. Die zaak staat al heel wat jaren aan de rand van de afgrond en terecht als je het mij vraagt. De prijs-kwaliteitsverhouding is compleet zoek en op de internets stellen ze ook niets voor. Voor slecht ontworpen kleding van Zeeman kwaliteit voor hogere prijzen dan bij H&M moest je bij V&D zijn.

  Hema doet het nu ook een tijdje slecht, maar die zijn dan ook steeds minder Echt Hema. Producten van slechte kwaliteit, Hak appelmoes, zorgverzekeringen en verpakkingen in het Engelands zijn niet Hema. Hopelijk kunnen ze het tij nog keren, want een echte Hema kan ik best waarderen.

  RoHS
  RoHS
  24/12/2015 - 18:41 18:41

  Gewoon met de bon betalen. als deze geweigerd wordt, zeg je “ik laat hem biij de kassa achter” en loop met product weg. Mogen ze de politie bellen, maar je hebt betaald lijkt mij, (of staat er in de voorwaarde dat ze ongeldig worden als de V&D in zwaar weer zit?)
  Verder zijn kadobonnen natuurlijk kut. Geld, maar dan niet overal te gebruiken.

  Bismarck
  24/12/2015 - 23:09 23:09

  De toeleveranciers worden ook beroofd van hun waardevolle goederen. Dat gaat wel om iets meer geld, verdeeld over minder gedupeerden. Omadt het ook nog gaat om hun directe inkomen in plaats van een kerstpakket, is dat misschien toch iets om eerst eens bij stil te staan.

  tkteun
  tkteun
  25/12/2015 - 15:00 15:00

  Waar is RC Juridisch als je ze nodig hebt?

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Surseance_van_betaling

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN