More

  RECENTE POSTS

  Van onze belastingcenten!

  “We gaan het omroepbestel veranderen”. Met deze woorden richtten de Roze Buren met veel bombarie en klaroengeschal Powned op. Om te laten zien dat het internet ook geluid kan maken op televee. Het ging allemaal niet zoals gehoopt en gepland. Het vehikel bleek uiteindelijk allemaal toch niet zo spetterend als ze hadden doen voorkomen en de impact bleef uit.

  En de controverse was er meteen. Automagisch afgeschreven ledenbijdrage daar waar eenmalig was beloofd, bijvoorbeeld. Veel van hun trouwe bruinhemden bezoekers keerden zich dan ook met een scherp “Rechts! omkeerrrd” op hun zwarte kaplaarzen van de Roze Stellingen af. Ze voelden zich belazerd, bekocht en bedrogen: en terecht. De Roze Koeken wisten vervolgens niet hoe snel ze zich hals over kop moesten distantiëren van ‘hun’ omroep. Daar waar Powned in het begin nog wel eens een relletje wist te forceren, is het nu een flauw omroepje geworden waar slechts 200.000 mensen eens een keer naar kijken. En dat zijn dan ook nog eens bejaarden die na het avondeten voor de tv in slaap gesukkeld zijn. Wij snappen heel goed dat de hakkelende rap van Weesie tijdens de presentatie uiterst slaapverwekkend is. Voor de rest bleek, op een paar internettrollen in 2008 na, uiteindelijk he-le-maal niemand op Powned te zitten wachten. Om deze malaise het hoofd te bieden heeft Dominique, ooit voortvarend contentjatter op de interwebs, nu een briljant plan bedacht: ze gaan terug naar HET INTERNET!

  Jawel, u leest het goed: Powned gaat doen wat Geenstijl dus al deed voordat ze Powned gingen heten en gaat weer content maken op het internet. Want ze hebben wel 500.000 likes op Facebook. Eh..tja..iedereen die wel eens een feestje heeft gegeven weet dat Likes op Facebook ongeveer net zoveel waard zijn als de Zimbabwaanse dollar, maar dit geheel terzijde. Wat vooral ironisch is is dat de Roze Pow burelen en haar grondlegger dus gaan doen waar ze als het de Joop betreft altijd over zitten te zeiken: internet maken VAN UW BELASTINGCENTEN! Natuurlijk wekt het geen enkele verbazing dat een beetje stinkende hypocrisie de Roze koeken en hun TV satelliet niet vreemd is. Toch zouden wij hier fijntjes willen opmerken dat na 8 jaren, waarin vooral het omroepbestel niet is veranderd, ze op één hoop moeten worden gegooid met een andere kwakkelende omroep om nog levensvatbaar te blijven. Ze zijn dus een beetje een margedingetje geworden.

  Het lijkt ons dan ook gewoon veel beter om die hut op te heffen. De grap is gemaakt en het is mooi geweest. Stop met vreten uit de staatsruif en wees een echte kerel, Dominique: je bent niet meer relevant. Misschien was je dat een jaartje, toen het nog vers en nieuw was. Maar je razende reporters vluchten één voor één naar andere kanalen en soms zelfs terug naar het veilige Roze Buurthonk. Of, nou ja, naar Retecool. Nu je dan na zoveel tegenslag, met hangende pootjes, terug gaat keren naar daar waar het allemaal begon (en hoongelach jouw deel is) moet je gewoon de stekker eruit trekken. Je bent een parodie van Van Jolo geworden en dat zeggen wij hier in de redactiebunker niet lichtvaardig. Bedankt voor de “aardverschuiving” in medialand, waarbij gebleken is dat ook jij alleen maar veel van hetzelfde wist te maken.

  Wij hebben hier een ambivalente plaagstoot verhouding met de Roze Buren. Soms doen ze best nuttige dingen, maar meestal is het gewoon de buttplug van het internet. Ons toeschreeuwen dat Geenstijl toch lekker groterder is kan op Reetbook. Ons in 140 tekens vertellen dat vluchtelingen allemaal uitvreters zijn kan op Twitter.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Paul - Brildragers United
  18/02/2016 - 14:33 14:33

  Ik *plus* je op de Facebooks, Jake. Heerlijk leedvermaak is heerlijk. Inclusief sneertje naar Taartmans.

  teringbibber
  Lid
  18/02/2016 - 16:07 16:07

  Echt zonde van uw belastinggeld inderdaad. Nu heeft u nog zo’n mooi audio logo waar u elke dag van kan genieten… Da’s tenminste waar voor uw geld. Stem tegen! Zorg dat ze op TV blijven! (en help teringbibber de winter door!)

  Apenkoning
  18/02/2016 - 16:29 16:29

  Mooi, weg is weg.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN