More

  RECENTE POSTS

  Van der Laan snapt het punt niet

  Maandag zei Burgemeester Eberhard van der Laan in een interview dat hij het uitgesloten achtte dat iets soortgelijks als de massa-aanranding in Keulen ook in Amsterdam gebeurt. De storm van kritiek die daarop volgde was te verwachten.

  Met enigszins gekke argumentaties hier en daar. Zo werd op de publieke omroep er meerdere malen over gesproken dat de moord op Van Gogh ook uitgesloten zou zijn. Juist. Dat zag inderdaad niemand aankomen. Behalve dan iedereen. Maar dat maakt de kritiek op Van der Laan niet minder terecht: het is een bizarre uitspraak, en de absurditeit wordt nog groter: Van der Laan vindt de kritiek onterecht en uit z’n verband gerukt.

  Het lijkt of Eberhard niet helemaal doorheeft dat niet het verband of de context maar de uitspraak zelf te bizar voor woorden is.

  Dit is een zeer moeilijke vraag die u stelt, maar zonder dat ik het aannemelijk kan maken denk ik dat het uitgesloten is.

  Even lezen hoor. We beginnen dus met de vraag  of een situatie als in Keulen ook in Amsterdam mogelijk zou zijn aan de bestuurder die bij uitstek verantwoordelijk is voor het zorgvuldig met dit soort vragen om gaan. Waarop die bestuurder aan geeft dat dat een moeilijke vraag is. Tot zover niets aan de hand: complexe vraagstukken als deze zijn inderdaad niet te vatten in simpele one-liners. Om vervolgens niet de nuance te pakken en serieus op de vraag in te gaan maar zonder dit te onderbouwen en, naar eigen zeggen, zonder het te kunnen onderbouwen de aanname te verkondigen dat het uitgesloten is. Alsof dat al niet een schokkend stukje incompetent gelul in de ruimte is gaat hij vervolgens nog zo ver dat hij zegt dat hij Amsterdammers daar te lief voor vindt. Want hij kent ze. Alle ruim 830.000. Bij naam, waarschijnlijk. Plus de miljoenen toeristen die elk jaar naar Amsterdam komen. En, want dat is het dus ook nog, IEDERE INDIVIDUELE VLUCHTELING.

  Dat heeft dus niets te maken met het verband of de context. Het is gewoon een stomme uitspraak waar hij terecht voor gefileerd wordt en die hij veel te makkelijk af doet door te verwijzen naar de rest van het interview.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  12/01/2016 - 23:39 23:39

  Het is maar wat je WILT geloven..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN