More

  RECENTE POSTS

  UWV heeft personeelstekort

  Heeft u op het moment last van werkloos en  moet het UWV iets voor u doen? Herkeurinkje wellicht of een re-integratieregeling regelen? Even geduld alstublieft, er zijn nog 47.000 wachtenden voor u. Het UWV heeft namelijk personeelstekort. Je verzint het niet, maar het is toch echt waar, en volgens het UWV is dat het gevolg van politieke keuzes en een gebrek aan budget.

  De grootste scoorder op het gebied van werkachterstand is overigens de afdeling fraudebestrijding. Misschien dat die dan op z’n minst hun geld terug kunnen vragen aan de marketingconsultants die ze hebben geholpen bij het verifiëren van het huidige businessdomein om vervolgens groeidimensies in kaart te kunnen brengen want het lijkt er niet op dat het onderstaande bijzonder doeltreffend is geweest.

  Door voor de directie Handhaving allereerst het huidige businessdomein te verifiëren en hier vervolgens een aantal reële groeidimensies aan toe te voegen, ontstond er onder regie van Ed Peelen en Gerard Struif een helder speelveld, waarbinnen de afdeling Risicoanalyse de ruimte kreeg om op vernieuwde wijze effectiever tot selecties te komen.

  Het is trouwens inderdaad zo dat een tekort aan mensen een budgettaire keuze lijkt. Sinds 2010 is er zo’n 2000 FTE bij het UWV verdwenen, is er ruim 100.000 m2 aan kantoor wegbezuinigd en zijn de reguliere uitvoeringskosten met ruim 300 miljoen gedaald, wat dan weer deels gecompenseerd wordt omdat de banenmotor van Mark mensen massaal in de richting van het UWV stuurt.

  Wat wel groeit bij het UWV is het aantal informatieverstrekkingen aan derden (zoals de Belastingdienst), maar ook de kosten voor de informatievoorziening. De UWV-begroting zegt daarover:

  UWV zal nog langere tijd in de situatie zitten dat de druk op het ICT-verandervermogen te hoog is om gericht prioriteit te kunnen geven aan een structurele verlaging van de IV-kosten. Stabilisatie is het maximaal haalbare.

  Hoeveel er aan informatievoorziening wordt uitgegeven is niet bekend, maar we mogen rustig aannemen dat die 1414 radiospotjes met hun infantiele tone of voice en goedbedoelde adviezen die u tijdens uw werkdag voorgeschoteld krijgt. “Als je werkloos wordt komt er veel op je af”. Ja, en dat moet je vooral vaak horen. Dat het UWV daar dan voor is. Met een wachtlijst, dat wel. UWV, doe ons een lol, bezuinig die spotjes weg, en de mensen die ze maken, en huur nog een paar keuringsartsen in. Zij werk, jullie minder achterstand en minder kosten op IV en de rest van het land minder irritatie. Iedereen blij.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ali
  Ali
  Gast
  17/08/2022 - 14:03 14:03

  Beste,

  Waarom UWV loopt als een kip zonder kop!!

  Stoppen met 55 plussers met herbeoordeling, mensen die op leeftijd zijn, oud, ziek en minder kans om te werken. UWV krijgt dan meer ruimte om achterstanden aan te pakken, zo simpel is het.

  Ik ben een werkgever en nooit, nooit zo iemand 55+er in diets nemen.

  Want ik heb toen een aantal mensen die op leeftijd zijn met ( WIA ) in dienst gehad, allen maar probleem gehad met dit groep, ze zijn oud en ziek.

  mvg, A. Modiri

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN