More

  RECENTE POSTS

  Uw zorgverzekeraar schijt op u

  Als Nederlander ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Om dit te realiseren die je je aan te melden bij één van de Nederlandse Zorgverzekeraars. Het komt er op neer dat je per persoon ongeveer 120 euro aan premie per maand kwijt bent en door je eigen risico van €385,- per jaar toch gewoon vrijwel al je zorgkosten zelf mag betalen. En dat is dus lalala geld.

  Dan moet je het als toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) natuurlijk niet in je hoofd halen om deze zorgverzekeraars publiekelijk te wijzen op hun instant falen wanneer het op beantwoorden van consumentenvragen aankomt. Dan wordt namelijk bekend welke zorgverzekeraar faalt en hoe erg deze faalt. Gevolg is minder winst en dat moeten we niet willen met z’n allen, toch?

  Precies, daarom zijn de drie grootste faalhazen zorgverzekeraars naar de rechter gestapt omdat de NZa hun wanprestaties wereldkundig heeft gemaakt:

  De NZa heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars geven aan consumenten over de telefoon. De meeste zorgverzekeraars voldoen niet aan hun verplichting burgers juist te informeren. Bij gemiddeld 1 op de 5 vragen van consumenten is er sprake van ontoereikende informatie

  Dus in plaats van de consument wel juist te informeren, ga je als zorgverzekeraar gewoon een stukje legaal stappen naar demense toe. Want fuck klanten, die verplciht zijn eeen zorgverzekering bij je af te sluiten. Lalala geld is veel belangrijker, want er moeten godverdomme wel salarissen en bonussen betaald worden ja. Gewoon allemaal je bek houden nu!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  15/01/2016 - 12:53 12:53

  Echt, ik vraag mij af wie erger is: de bank of de ziektekostenverzekeraar.

  wout
  wout
  15/01/2016 - 13:21 13:21

  En dan vergeet je de 7% ZvW nog (je was toch ondernemer??), meestal toch wel een veelvoud van die €1500 nominale premie. De overheid verdeelt die inkomsten over de verzekeraars. Dus die bonus, dat zijn gewoon jouw belastingcenten die de verzekeraar zich heeft bespaart op jouw zorg.

  Aan de andere kant, de zorgverzekering is ook weer niet bedoeld voor €385,- aan kleine kwaaltjes. Als je weet wat een stevig motorongeluk de verzekeraar kost…

  wout
  wout
  Antwoord aan  wout
  15/01/2016 - 14:49 14:49

  bespaarD, godver, zie nou wat die bonuscultuur doet.

  behanger
  Beheerder
  15/01/2016 - 13:27 13:27

  In mijn BHV-cursussen en herhalingen leerde ik steeds dat je altijd een ambulance voor mensen moet bellen als dat nodig zou kunnen zijn, en dat de kosten daarvan niet dit uit de eigen bijdrage betaalt hoeft te worden.

  DUS ECHT WEL.

  Ik viel van een paard met 50+ km/u, op mijn schouders. Mijn rug was mogelijk op twee plaatsen gebroken. Uit het gras geschept door de ambulance en politie, en CT scan gehad. Niets gebroken. Voor zowel de CT-scan als de ambulancerit heb ik een bijdrage moeten betalen.

  Conclusie: Niets gebroken, wel veel spieren en pezen stuk. Dus fysiotherapie. Die moet je dus wel zelf betalen na 5 behandelingen. Dus dat liep snel in de papieren. Bonus: Ik kreeg er door de therapie (die bestond uit het uitrekken van mij alsof ik een Russisch turnsterretje was) nog een forse spierblessure bij. Maar daar kan de verzekering niets aan doen. Misschien weten zij dat fysiotherapeuten eigenlijk kwakzalvers zijn. In dat geval is het terecht dat ze het niet betalen.

  Overigens is de premie ondermeer zo hoog omdat ze oneigenlijke dingen vergoeden zoals IVF.

  wout
  wout
  Antwoord aan  behanger
  15/01/2016 - 13:45 13:45

  Als jij een paar gecompliceerde breuken en verbrijzelde wervels had gehad, dan had de verzekeraar een paar ton op moeten hoesten. Persoonlijk zou ik een sterke biologische drang zoals een kinderwens toch net iets boven ongevallen door hobbies plaatsen. En hierbij ga ik er even vanuit dat je paardrijdt als hobby en niet vanuit een sterke biologische drang.

  Gelukkig vergoeden ze allebei.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  behanger
  15/01/2016 - 17:18 17:18

  Overigens is de premie ondermeer zo hoog omdat ze oneigenlijke dingen vergoeden zoals IVF.

  Denkt weer terug aan een eindeloze discussie op RC hierover.

  Xloph
  15/01/2016 - 17:40 17:40

  “De vierde grote verzekeraar Menzis doet niet mee aan de zaak. Jessica Winkelhorst: “”Je kunt het ermee eens zijn of niet, maar er zijn vragen gesteld aan onze klantenservice en de antwoorden daarop waren fout. Dat moeten we verbeteren als de NZa deze week opnieuw belt om te controleren of we het nu op orde hebben.”

  Credit where credit’s due.

  lumpert
  lumpert
  Gast
  16/01/2016 - 02:14 02:14

  OK, zorgverzekeraars zijn boeven en moeten op de brandstapel. Echt.
  Maar…

  Je maakt een aardige denkfout als je ervan uitgaat dat je premie + eigen risico alleen je eigen zorgbehoefte zouden moeten dekken.

  Zorgverzekeringen zijn gebaseerd op het principe van het spreiden van alle gezamenlijke kosten over de leden.
  De kosten die jij en ik (jong en tot nu toe mazzel gehad) maken zijn misschien niet zo hoog, maar het totaal aan kosten is gigantisch.

  Zo wordt van onze maandelijkse bijdragen ook de nieuwe heup van je moeder betaald á €25.000. En ook medicijnkuren van honderden per maand. Bijvoorbeeld als je MS hebt: toch snel zo’n €23000 per jaar voor je dagelijkse portie pillen. Zelfs een arm in het gips kost al zo’n €4000.

  Dat wil je niet zelf ophoesten… Dan maar liever eerlijk delen: 120,- maand + eigen risico.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN