More

  RECENTE POSTS

  Urker Sionkerk grijpt net naast internationale trofee

  Hoewel het tot het laatst spannend bleef, heeft de Urker Sionkerk, bekend van het vergoeilijken van geweld tegen journalisten op het laatste moment misgegrepen bij de verkiezing voor de prestigieuze internationale bokaal “Domme dingen zeggen en corona” in de categorie Religie.

  Hoewel hij eigenlijk druk bezig had moeten zijn met paaseieren verstoppen had de aartsbisschop van Cyprus nog wel even de tijd om iets NOG dommers de wereld in te slingeren dan de dichtgetikte types op Urk voor mogelijk hielden.

  U moet weten, op Cyprus (met een zelfde eilandcultuur en inteeltcijfers als op Urk) is de coronettedichtheid aardig hard uit de pan aan het escaleren. Ze noteren al dagen op rij 800 tot 1000 besmettingen per dag, wat op een bevolking van 1.2 miljoen neerkomt op een vergelijkbaar cijfer van 12k tot 13k in Nederland, zegmaar wat we met een week of twee in Nederland hebben. Oh, en de ziekenhuizen liggen rammetjevol daar, dus nieuwe patienten worden op een stoel in de gang geparkeerd. Daarom is er vanaf morgen de derde lockdown een feit, voor twee weken, waar net de heilige Orthodoxe Paasweek in valt. En dat is tegen de zere mijter van de hoofdjurk, want die gaat zich lekker niet aan de regels houden. Want, zo zegt de reservesniklaas, het is allemaal wel heel erg enzo, maar mensen niet naar de kerk laten gaan is erger.

  Ze zijn op Cyprus wel aan het vaccineren en iedereen van 30 jaar en ouder die AstraZeneca wil kan dat binnenkort gewoon bij de huisarts halen. (Lees je mee Hugo?) Ze zijn met gericht afspraken maken al bij 46-47 jarigen (lees je mee Hugo?), maar uit onderzoek bleek dat de helft van de Cyprioten of helemaal niet (26%) of niet snel (10% en 16%) gevaccineerd wil worden. Gelukkig komt het toerisme al weer lekker op gang, dus vooralsnog kan men (in de kerk) elkaar besmetten en dan gaan we over een jaar of 5 kijken of er nog wat over is van het eiland.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  25/04/2021 - 14:52 14:52

  Dat Cyprus is echt het Urk van Cyprus hè.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/04/2021 - 11:16 11:16

  Als reli-opperhoofd moet je natuurlijk de kudde wel regelmatig bij elkaar drijven en een stevig potje God’s woord tussen de oren planten anders loop je het risico dat ze zelf na gaan denken. Nu betekent dat in deze tijd dat Corona de kudde wat uit zal dunnen. Da’s vervelend, maar liever een kleinere kudde dan geen kudde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN