More

  RECENTE POSTS

  U staat in een stemhokje, wat nu?

  Het is bijna zover. Binnen enkele dagen wordt u allemaal verwacht in één van de stemhokjes in Nederland, om u uit te spreken over het associatieverdrag met Oekraïne. Door de landelijke verkiezingen elke (ongeveer) vier jaar, bent u wellicht enigszins afgestompt en denkt u misschien dat uw stem niets uitmaakt, maar dit is niet waar, zoals u in de ingewikkelde rekensom hieronder kunt zien. Dus wat te doen als u in een stemhokje terecht komt? De Retecool Helpdesk biedt wederom hulp.

  1-plus-1-is-2
  Ingewikkelde berekening die laat zien hoe het tellen van stemmen in zijn werk gaat.

   

  Blijf kalm

  Zoals zo vaak wanneer men keuzes moet maken, zal zich ook in dit geval een existentiële paniek van u meester maken. Geef hier niet aan toe. Mensen trekken hun wenkbrauwen op als u schreeuwend en huilend in een stemhokje staat, terwijl u na het rode potloodje ook uw nagels op kluift.

  Niet voor inwendig gebruik.
  Niet voor inwendig gebruik.

  Kijk geen porno

  Veel stemhokjes geven u enige privacy door middel van hoge schermen aan de zijkant of zelfs een gordijntje. Uw eerste reactie zal dan ook direct zijn om uw telefoon te voorschijn te halen en uw broek open te ritsen om het hartgrondig oneens te gaan zijn met een filmpje op Pornhub, zoals u altijd doet als u zich onbespied waant. Laat dit achterwege. Ten eerste staan er meer mensen in de ruimte. Dat u hen niet ziet, betekent niet dat zij u niet kunnen horen. Oerkreten uit een stemhokje resulteert vaak in het bellen van de politie, dit wilt u vermijden. Ook vindt de volgende die gaat stemmen het meestal niet prettig om eerst uw lauwe mannenpap van het hokje te moeten vegen.

  Dit, maar dan in een stemhokje. Moeten we niet willen.
  Dit, maar dan in een stemhokje. Moeten we niet willen.

  Stem!

  In tegenstelling tot landelijke verkiezingen, krijgt u bij het stemmen over het associatieverdrag geen gigantische lijst met namen van aankomend backbenchers en wachtgeldtrekkers. Nee. U krijgt slechts twee keuzes: bent u voor of bent u tegen? Bent u dus voor, zoals rationele mensen zijn, vinkt u het vakje ‘voor’ aan. Houdt u niet van Oekraïne omdat dat vol zit met buitenlanders of een andere gekke reden, moet u het andere vakje hebben.

  Dit, maar dan met een potlood op een stuk papier. In een stemhokje.
  Dit, maar dan met een potlood op een stuk papier. In een stemhokje.

  Maak een selfie

  Zoals bij elke gelegenheid, is ook het stemmen voor (of tegen) het associatieverdrag met Oekraïne een prachtmoment om uw narcisme ten toon te spreiden. Maak dus direct een selfie met uw stembiljet en ram dat op zo veel mogelijk sociale media om uw betrokkenheid te laten blijken. Grote namen gingen u voor.

  Dit, maar dan zonder Pechtold.
  Dit, maar dan zonder Pechtold.

  Lever het biljet in

  Zoals iedereen die iets in zijn handen gedrukt krijgt, zult ook u de neiging hebben het niet terug te willen geven. Eens gegeven, blijft gegeven tenslotte. Probeer niet aan deze drang toe te geven. De hele opzet van dat stemmen is tenslotte dat deze stemmen later geteld kunnen worden om een zogenoemde ‘uitslag’ te verkrijgen. Dit wordt enigszins moeilijk als iedereen het stembiljet weigert in te leveren. U heeft al een selfie als aandenken, dus lever het biljet na het invullen gewoon in bij de daarvoor bestemde kliko.

  Dit, maar dan zonder Samsom.
  Dit, maar dan zonder Samsom.

  Word dronken

  U heeft zojuist gestemd over het lot van een land waar vodka het nationale tijdverdrijf is. Dus als u een reden nodig heeft om uzelf een delirium te drinken, voldoet dit prima. Wij, en Victoria Koblenko, raden een fles Staritsky & Levitsky aan, daar deze rechtstreeks uit de graanschuur van Europa, Oekraïne dus, komt.

  Dit. Enorm dit. Maar niet in het stemhokje, zoals we eerder al zeiden.
  Dit. Enorm dit. Maar niet in het stemhokje, zoals we eerder al zeiden.

  Mix deze vodka met een schijfje limoen, ijsblokjes of wat bitter lemon, of drink het gewoon rechtstreeks uit de fles. U heeft het verdiend. U bent tenslotte ongeschonden uit een stemhokje gekomen.

  Dit, liefst samen met Victoria Koblenko.
  Dit, liefst samen met Victoria Koblenko.

  Meer hulp nodig? Wij staan dag en nacht voor u klaar. Weten waarom u overmorgen ‘JA’ zou moeten gaan stemmen? Hier leest u waarom. Ons lieve woordjes toefluisteren doet u via Facebook of Twitter.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  04/04/2016 - 10:51 10:51

  Je vergeet er 1 Bas: ga weer naar ErCee toe nu er weer normale cuntent gaat verschijnen in plaats van dat stomvervelende referendum.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/04/2016 - 14:01 14:01

  Er kunnen nog meer tips bij hoor…
  Vraag wat de voorganger gestemd heeft. Is het een domme lul en heeft hij zojuist NEE gestemd, dan stem je uiteraard zelf JA, want zeg nou zelf…. Daar wil je je toch niet aan spiegelen.
  Is het een knappe, intelligent ogende dame die zojuist JA gestemd heeft, dan doe je dat natuurlijk zelf ook. Vervolgens vraag je haar mee samen het glas op de uitslag te heffen. Je hebt immers zoveel gemeen, dat seks diezelfde middag nog bijna 100% zeker is.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/04/2016 - 14:02 14:02

  Oh, en pas overigens op voor knappe dames die NEE stemmen. Het blijft Tokkie-tuig en voor je het weet heb je een druiper te pakken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN