More

  RECENTE POSTS

  U raadt nooit wie er nu weer wegbezuinigd worden

  BOA’s! Ik geef toe: het is niet het populairste beroep. Het zijn de bonnenboefjes die op straat controleren om wildplassers (bah), foutparkeerders (foei) en stoepfietsers (geen woorden voor) eens even stevig op de bon te slingeren. Sinds kort mogen ze zelfs winkeldieven aanhouden, maar natuurlijk geen echte dieven zoals bankiers. Voor de gemeenten was het altijd een beetje wrang dat al het geld dat de boa’s binnenhalen met bekeuringen rechtstreeks naar de schatkist vloeit. Maar daar staat tegenover dat ze per bon een vergoeding van 25 tot 40 euro krijgen, als dank voor de moeite. Tot volgend jaar dus, want dan schrapt opa Ivo de vergoeding. Vanaf dat 1 januari mogen gemeenten voor nop personeel leveren aan het Rijk om de schatkist te vullen.

  Opa: ‘Wij verwachten niet dat gemeenten ermee stoppen als het geld wegvalt.’


  boaBenieuwd hoelang Dion’s Dierenpolitie nog rondscharrelt!

  By the way. Retecool Juridisch is recent een onderzoek gestart naar deze vergoedingen. Hier hoort u, afhankelijk van de snelheid van de overheid, voor het eind van het jaar meer over.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  18/09/2014 - 15:07 15:07

  BOA: Bewust Onbezoldigde Ambtenaar. Vroeger: Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Loopt door de stad in de hoop indruk te maken met zijn uniform. Slaagt daar zelden in. Bron van vermaak.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  18/09/2014 - 15:10 15:10

  Gaan al die gemeentes straks gewoon met de bestuurlijke strafbeschikking werken. Gaat al het geld niet langer meer naar het rijk naar blijft het bij de gemeenten. Goeie zet opa!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  18/09/2014 - 15:17 15:17

  uh.. bestuurlijke boete bedoel ik! stop de tijd!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  18/09/2014 - 15:19 15:19
  Charlietoffert
  18/09/2014 - 15:35 15:35

  Waar zijn de Melkert-banen als je ze nodig hebt. De nieuwe BOA regeling is dus echt bedoelt om gemeente financieel te wurgen zeker? Die opmerking van opa gaat wel rechtstreeks in mijn top 50 lompe kabinet uitspraken 2014.

  Weirdoinventor
  Lid
  19/09/2014 - 00:14 00:14

  Fuck stadswachten.

  Ik heb onze huidige burgemeester nog eens hartelijk uitgelachen toen hij verkozen wilde worden en mij over wilde halen met dat er wel echt hele goede stadswachten bij zouden komen. Spreken ze al bijna Nederlands ondertussen?

  Mochten BOA’s iets anders zijn dan stadswachten (ik weet dat boswachters er ook onder vallen, maar voor die opleiding is toch geen animo onder BOA-studenten), fuck ze dan nog steeds maar. Zet maar gewoon politie in op politietaken (en boswachters op boswachterstaken)..

  rattenkoorts
  20/09/2014 - 14:46 14:46

  Weirdo,

  Tot een paar jaa terug liepen er in het buitengebied zo rond de 1000 groene-BOA’s.
  Deels gemeente, deels SBB, Natuurmonumenten en de verschillende landschappen.

  Dit nog aangevuld met mensen van Wildbeheereenheden en visverenigingen.

  Door de haast idiote nascholingseisen (voor een BOA €1650 per jaar) zijn zeker de vrijwilligers bij de laatst genoemden heel hard verdwenen.

  De opzichters van SBB, NM en de landschappen werken alleen op het grondgebied van hun werkgever.
  De rest komt dus aan op voornamelijk vrijwilligers, die het ook allemaal financieel zelf dragen.

  Oom agent zie je in het buitengebied nauwelijks, BOA’s dus ook steeds minder.
  Wat je wel steeds meer ziet zijn stropers (en dan niet de oude man die een haas voor de pot schiet maar georganiseerd werk voor restaurants), kampers met windhonden die weddenschappen afsluiten wiens hond als eerste een haas vangt, afval van drugslabs, illegaal gedumpt huisvuil, kapot getrokken wild door een of andere hond die niet luistert en niet aangelijnd is etc.

  Politie heeft nergens tijd voor dus heel je buitengebied wordt een klote zooi.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN