More

  RECENTE POSTS

  U kunt inzetten: Mansveld erop of eronder?

  Vandaag debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Mansveld over de situatie ontiegelijke clusterfuck die ProRail heet. Het gaat namelijk niet heel erg goed bij ProFail. Er is geld tekort. Veel geld. Dat was al eerder bekend, maar de bestuurder die dat netjes op tijd aan gaf moest het veld ruimen – dat komt natuurlijk politiek gezien niet helemaal uit: het sprookje van de marktwerking moet verteld worden.

  Dat sprookje gaat echter niet heel erg op als er een half miljard bijgelegd moet worden, dus zijn de problemen onder het spreekwoordelijke tapijt geveegd en lijkt het er nu op dat Mansveld over dat tapijt struikelt en wellicht haar nek breekt. Politiek gezien, dan. De Televaag helpt in ieder geval vast een handje door de ProRailDocs, die de Tweede Kamer niet mocht zien, integraal online te flikkeren. Hier[pdf] en hier[pdf] dus, voor de geïnteresseerden.

  De SP heeft inmiddels aangegeven dat Mansveld beter kan opstappen en de PVV dreigt met een motie van wantrouwen. Dat laatste hadden we al een tijdje niet gezien trouwens: Wilders is namelijk aan het minderen, maar het is leuk om te zien dat hij de oude stokpaardjes nog steeds in huis heeft. Wij zouden zeggen: place your bets – wat wordt het vandaag? Moet de Staatssecretaris het Mansveld ruimen, blijft ze aan, of ontspoort het hele kabinet over deze kwestie?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/09/2015 - 10:20 10:20

  Symboolpolitiek: slachtoffer de verantwoordelijke, en we clusterfucken gewoon verder.
  The needle returns to the start of the song
  And we all sing along like before

  Trollbuster
  Lid
  29/09/2015 - 10:30 10:30

  Hebben ze in Den Haag nu nog niet door dat je vervoer en onderhoud in een hand moet houden? Nee natuurlijk niet, stel je voor dat je meer service voor minder geld kan leveren. Dat kan niet.

  Net als dat ze niet snappen dat onderhoud in eigen hand overheadkosten van een ander bedrijf scheelt. Maar wie ben ik?

  Trollbuster
  Antwoord aan  Trollbuster
  29/09/2015 - 10:31 10:31

  O, ja had ik verteld dat FailRail in heel NL welgeteld twee mensen in dienst heeft die weet hoe de bovenleiding werkt? En dat die niet eens op de juiste afdeling werken? De rest hebben ze eruit geschopt want te duur.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Ome Mc
  29/09/2015 - 10:40 10:40

  Ik hoop van niet, maar ergens zou het me niet eens verbazen.

  Xloph
  Antwoord aan  Ome Mc
  29/09/2015 - 20:27 20:27

  En daarna al diezelfde mensen weer inhuren als ‘treinbestuurders’… Maar dan moeten ze eerst ZZP’er worden en een eigen trein leasen. Geniaal!

  Bismarck
  Antwoord aan  Trollbuster
  29/09/2015 - 15:29 15:29

  Nou ja, als je het niet scheidt, kan er niet gemarktwerkingd worden, want hoe doe je dat dan als er twee transporteurs op één lijn rijden?

  Trollbuster
  Antwoord aan  Bismarck
  29/09/2015 - 19:01 19:01

  Daarvoor zijn een aantal mooie voorbeelden. Neem Zwitserland waar de InterCity’s van de SBB gewoon over het BLS en SOB net razen. En andersom. Daarvoor zijn onderling afspraken gemaakt voor de kosten van het gebruik. Diezelfde gebruiksvergoeding betalen de goederen vervoerders ook.
  Dit model wordt bijvoorbeeld in de meeste delen van continentaal Europa ook gebruikt.
  Het voordeel daarvan is dat het bedrijf er belang bij heeft om alles werkend te houden en als het fout gaat dat het snel opgelost wordt om de eigen schade te beperken. En juist dat laatste is een stimulans die FailRail op dit moment mist.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  29/09/2015 - 10:58 10:58

  Wanneer dreigt PVV eens niet met dergelijke moties? Ik zie her en der circussen omdonderen maar dat van Geert gaat maar door!

  Bismarck
  29/09/2015 - 15:27 15:27

  “of ontspoort het hele kabinet over deze kwestie?”

  Lijkt me weinig kans te hebben. Het kabinet valt alleen over heel belangrijke zaken (zoals een paar duizend vluchtelingen en of die ze warm water moeten krijgen, of over dat van der Steur wel of niet mag aanblijven omdat ie wist van een kiekje van een ex-bajesklant).

  Maar ik begrijp natuurlijk dat je de Seth wil scoren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN