More

  RECENTE POSTS

  U hebt een bevriend staatshoofd beledigd, wat nu?

  Ook deze week weer een Retecool Helpdesk, zoals u van ons gewend bent. Deze keer helpen we u aan de hand van een praktijkvoorbeeld met een situatie die ook u zou kunnen overkomen. U heeft een bevriend staatshoofd beledigd, wat nu?

  Blijf kalm

  Nadat u het bevriende staatshoofd heeft beledigd, in dit voorbeeldgeval de Turkse dictator Erdogan die een abonnement heeft op het achter tralies zetten van mensen met een afwijkende mening, is het zaak niet uw hoofd te verliezen. Er zullen allerhande NSB-praktijken gebeuren en meerdere mensen zullen volledig door het lint gaan. Lach deze mensen uit, maar blijf ook hierbij rustig.

  Tref voorbereidingen

  Nadat u verraden bent bij de politie, tref dan vast voorbereidingen voor als ze u komen halen. Een paar glitterschoenen kopen, is een goede zet.

  Twitter gewoon door

  Als de politie dan voor de deur staat, omdat u tegen uw eigen advies in de dictator heeft zitten beledigen in het land waar de man de scepter zwaait, is het zaak dat u dit zo snel mogelijk Twittert. Uw telefoon zult u in eerste instantie gewoon bij u mogen houden, dus het thuisfront laten weten wat er allemaal gebeurt is dan het minste wat u kunt doen.

  'Never practice what you preach'
  ‘Never practice what you preach’

  Creëer een mediaspektakel

  Aangezien het natuurlijk volkomen van de pot gerukt is om opgepakt te worden omdat u enige dingen heeft geroepen die tegen het zere been van de dictator zijn, zal de media er bovenop springen. Terwijl u dan een nacht in de cel zit, zult u urenlang trending topic zijn op Twitter en zullen alle media u proberen te bellen. Zo vaak dat u, voor u uw toestel moet inleveren, zult vragen of ze niet even kunnen ophouden.

  Regel Kamervragen

  Voor deze stap hoeft u niets te doen. De heren en dames politici vinden het ook schandalig dat u bent opgepakt om uw mening, en de vragen zullen al zijn ingediend voor u wakker gemaakt wordt door een agent.

  Verleng uw vakantie

  Ondanks dat u een dag later weer zult worden vrijgelaten, krijgt u wel te horen dat u het land niet mag verlaten de aankomende tijd. Het is dus zaak genoeg onderbroeken mee te nemen op de trip waar u de belediging van plan bent te doen.

  onderbroek
  Stapels van deze

  Schimmig

  Wat hierna zal gebeuren is nog wat schimmig. U zult nu weken moeten wachten tot u weet of er tot vervolging overgegaan zal worden. In het geval dat dit gebeurt en u wordt schuldig bevonden, kunt u één tot vier jaar de cel in draaien. Om uw mening. De kans dat uw arrestatie slechts machtsvertoon was van een eng mannetje met een waarschijnlijk erg kleine piemel, is echter ook aanwezig. Laat uw advocaat zich hier mee bezig houden.

  Profit

  In het gunstige geval dat u binnenkort alsnog het land mag verlaten, profit. Bel al die media terug of wacht tot ze nogmaals bellen. Hierna zult u een tijdje vaker te zien zijn in praatprogramma’s dan Peter R. de Vries en Sylvana Simons samen. En terecht, want het is onwaarschijnlijk belachelijk dat u door de politie wordt opgehaald vanwege wat tweets.

  Wij bij Retecool zijn erg voor de vrijheid van meningsuiting. Dictators hebben we wat minder mee, in tegenstelling tot de VVD. Wij wensen Ebru Umar dan ook alle sterkte in deze zaak. #FreeEbru. Ons vertellen dat wij ook eens zouden moeten worden opgepakt, doet u via Facebook of Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/04/2016 - 10:55 10:55

  We hadden vroeger een nogal agressieve jongen in de buurt wonen. Tegenwoordig zou je het een Tokkie noemen, maar die term bestond toen nog niet. Iedereen wist dat je hem beter uit de weg kon gaan, want anders kreeg je klappen.
  Toch kon je het niet laten, om bij het voorbij rijden iets in z’n richting te schreeuwen en dan hard weg te fietsen. De spanning van “gaat hij achter me aankomen?” gecombineerd met statusverhogende werking die dit in mijn vriendengroepje had, maakten het extra aantrekkelijk. Tot ik een keer de hoek om kwam en praktisch tegen hem op botste. Hij was 18, ik 12; kansloos. Ik kreeg een flinke stomp in m’n buik, meer gelukkig niet. Binnen ons groepje werd de eikel daarna nog meer gehaat, maar ik was daarna toch wat stiller tijdens het voorbijfietsen.

  Waarschijnlijk dat het Umar hetzelfde vergaat.

  Bismarck
  25/04/2016 - 11:16 11:16

  Huh, hoezo bevriend staatshoofd? De Turkse Ebru heeft haar eigen staatshoofd beledigd. In Nederland is dat ook gewoon strafbaar. Ga woensdag maar eens met een bordje met een gelijkaardige opmerking over Wim-Lex over straat lopen, zul je zien hoe snel er een paar agenten in je nek hangen.

  Heiner
  Heiner
  25/04/2016 - 11:24 11:24

  Ebro Umar doet me denken aan mijn ex-vriendin.
  Eerst mensen vertellen wat uitgesproken dom is
  en het daarna zelf doen!
  Met Ebru Umar valt ook niet te praten, want te belangrijk
  natuurlijk. OK ik doe niet aan Twitter, ik kijk wel linker uit.
  Verklaart wel waarom ik meteen een vermoeid gevoel
  kreeg toen ik hoorde dat ze was opgepakt. Amen.

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  25/04/2016 - 12:17 12:17

  Onhandige schreeuwkut. Maar genereus als ik ben heb ik haar alvast een doos make-up opgestuurd, het televisiekijkende volk heeft tenslotte ook rechten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN