More

  RECENTE POSTS

  U bent van Facebook geknikkerd. Wat nu?

  Vandaag een ingelaste Retecool Helpdesk™, vanwege het feit dat er kennelijk behoefte is aan hulp wanneer u van Facebook de banhamer in uw gezicht heeft gekregen. Deze ingelaste helpdesk wordt geheel en al mogelijk gemaakt door de PvdA.

  Blijf vooral niet kalm

  Als Facebook besluit u te bannen, al dan niet tijdelijk, denk dan vooral niet: “Fuckit, ik ga wel elders mijn mening ventileren”. Neen. Wat u doet, zeker als u politicus bent, is direct uw partij tot aan de eindbaas aan toe laten roepen dat uw vrijheid van meningsuiting vermoord is.

  Laat uw partij protesteren

  Dat Facebook een fascistisch advertentiekanon is, weet iedereen al tijden. De kans dat uw fotoalbum wordt verwijderd als iemand bij het bedrijf van Zuckerberg een elleboog aanziet voor een tiet, is zeer groot. Ook een tijdelijke ban krijgen vanwege nieuwsberichten die Facebook niet leuk vindt, of wegens een foto van twee zoenende mannen is niet ongebruikelijk. Dat dit het goed recht is van het bedrijf (hun site, hun regels), daar heeft u geen boodschap aan. Daarom zorgt u dat uw partij protesteert. Op Facebook.

  Nope. Geen tiet
  Nope. Geen tiet.

  Mekker door over uw vrijheid van meningsuiting

  Uw vrijheid van meningsuiting is naar uw idee enorm aangetast als u al dan niet tijdelijk van Facebook afgemikt wordt. Dit moet u via zo veel mogelijk kanalen gaan roepen en laten roepen. Want uw vrijheid is natuurlijk helemaal niet aangetast en u mag overal nog steeds roepen wat u wilt. Alleen even niet op Facebook.

  Ter vergelijking: u kunt overal en nergens van alles roepen over het formaat van het geslachtsdeel van Jake, maar doet u dat hieronder in de comments, zit de kans erin dat Jake u laat kennismaken met de banhamer. Betekent dat dat u niet meer mag praten over zijn geslachtsdeel? Nee, dat mag u best. Alleen niet meer hier. Is dat oneerlijk? Wellicht, maar hey, onze site, onze regels. Net zoals dat bij Facebook het geval is.

  Onze banhamer.
  Onze banhamer.

  Size matters

  Ondanks dat Facebook verre van het enige medium op het internet is waar u uw mening kunt spuwen, is het wel de grootste. De grootte van Facebook is dan ook een argument voor u. Omdat Facebook populair is, moeten ze uw regels aanhouden, in plaats van, nou ja, die van henzelf die u niet las, maar waar u mee akkoord ging toen u uw account aanmaakte.

  Als grootte overigens iets zou zeggen over wie al dan niet zijn muil moet houden, is de PvdA met haar acht virtuele zeteltjes ook niet direct degene die hoog van de toren moet blazen.

  Maak er nieuws van

  Dagelijks worden honderden, zo niet duizenden accounts op Facebook in de ban gedaan, maar de uwe, die was bijzonder. Daarom zorgt u dat uw ban nieuws wordt. Want het is schandalig dat u niet mag zeggen wat u wilt. Dat u absoluut wel mag zeggen wat u wilt buiten Facebook om, is verder niet relevant.

  Doe vooral niet het volgende

  Wat u kunt doen als u een ban te pakken heeft op Facebook, is een Instagram-, Twitter-, Google+-, Snapchat– of Ello-account aanmaken om daar enorm van uw vrijheid van meningsuiting te genieten. Of u start een website. Of u plaatst uw mening op de site van de PvdA. Of u stuurt uw meningen naar kranten en nieuwssites. Doe dit echter allemaal niet. Want Facebook is een stelletje fascisten en u moet en zal daar met uw eigen regels uw mening ventileren. Wat denken die nazi’s wel?

  Het Facebook-bedrijfsuitje was ook dit jaar weer oergezellig.
  Het Facebook-bedrijfsuitje was ook dit jaar weer oergezellig.

  Hoera! Uw profiel is er weer!

  Als na enkele uren ophef uw account weer gewoon geactiveerd wordt, moet u vooral niet bij uzelf nagaan of u er nog wel iets mee wilt doen, aangezien de regels van het bedrijf duidelijk fascistisch zijn. Wel nee. U bent blij dat u weer uw mening mag uiten op deze website waar u het enorm niet met de regels eens bent. Tot uw mening weer eens niet die van Facebook is. Of uw knie wordt aangezien voor een tiet. Dan begint u gewoon weer bij het begin van deze helpdesk.

  Nope, nog steeds geen tiet.
  Nope, nog steeds geen tiet.

  Retecool is dol op meningen. En op BBQ’s. En zelfs op Facebook. Daar zitten wij zelf natuurlijk ook, tot we een ban krijgen. Twitter doen we ook wel eens iets mee. 

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  19 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  19 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jake
  Lid
  11/05/2016 - 10:54 10:54

  *slijpt banhamer*

  Puh!
  Redacteur
  11/05/2016 - 11:45 11:45

  Jake is hung like an elephant!

  Johanvb
  Johanvb
  11/05/2016 - 13:03 13:03

  Je moet niet janken als een of ander arbitrair persoontje vind dat je jouw hersenspinsel niet op de site onder zijn verantwoording mag zetten.
  Schouders ophalen en doorlopen of zelf een site beginnen waar jouw regels gelden.

  Toch wordt er wel met twee maten gemeten.
  “Dat dit het goed recht is van het bedrijf (hun site, hun regels)”.
  Vreemd dat dit wel voor sites op gaat, maar niet als ik een bedrijf heb waar ik alleen maar bloedgeile negerinnen wil aannemen. Dan heb ik gelijk ‘white dicks matter’ achter mij aan.
  En voordat nu iemand gaat roepen ‘maar Johan, Sites zijn virtueel en dus ‘niemandsland’ en jouw bedrijf staat ergens in een land waar je jezelf aan de wet te houden hebt het volgende.

  Vanochtend hoorde ik dat de Partij voor de Dieren een tijdje terug de rechtszaak, die zij hadden aangespannen omdat zij als partij waren uitgesloten van het televisie debat, tegen de NOS had verloren.
  ‘Hun programma hun regels’ zou je zeggen. De rechter gaf echter als reden dat de NOS hun criteria voor het uitnodigen van partijen van te voren kenbaar had gemaakt en dat de PvdD, doordat zij niet aan deze regels voldeden, terecht niet mee mocht doen.

  Discriminatie en uitsluiting is in Nederland dus perfect in orde zolang je maar duidelijk maakt welke criteria je hanteert bij discriminatie.

  Bismarck
  Antwoord aan  Johanvb
  11/05/2016 - 14:57 14:57

  En anders wordt het nog leuk als straks het water geprivatiseerd is (komt vanzelf nadat TTIP geratificeerd is) en het enige commerciële bedrijf dat bij jou in de straat water levert je afsluit, omdat ze ontdekt hebben dat je tegen je contract met hen in hun water gebruikt om mensen mee te dopen.

  trackback
  28/02/2020 - 08:32 08:32

  […] U bent van Facebook geknikkerd. Wat nu? […]

  trackback
  23/04/2020 - 23:02 23:02

  […] U bent van Facebook geknikkerd. Wat nu? […]

  Ketsman
  24/04/2020 - 13:49 13:49

  Maar je mag helegaar niet aan je facebook zitten, dan breekt de coronapleuris uit.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  25/04/2020 - 16:12 16:12

  Krijg nou de bloedcoronus! Hebben ze me alweer gebandt op Twatters. Dat is de tweede keer deze week. Fuck die hele shit ook gewoon dan.

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  26/04/2020 - 14:08 14:08

  Ben ik na dagen eindelijk door een stinkend kruisverhoor van googlebots heen, gaan ze me voor bot uitmaken:

  Hello,

  Your account appears to have exhibited automated behavior that violates the Twitter Rules: https://support.twitter.com/articles/18311.

  In order to continue safely using Twitter, please follow [blablabla]

  ‘Automated behavior’, zegt de automatische terugmail-nazibot. Please follow m’n reet, godverdomme. Hoe laat begint de revolutie?

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  26/04/2020 - 14:16 14:16

  Ik ga automatisch bloed kotsen als ik tweets lees.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  27/04/2020 - 10:19 10:19
  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  27/04/2020 - 10:43 10:43

  Dat ze volautomatisch de spuitpoep krijgen. Ja toch, of niet dan.

  trackback
  07/05/2020 - 23:23 23:23

  […] U bent van Facebook geknikkerd. Wat nu? […]

  Ketsman
  Antwoord aan  Weer een dag om en ga lekker maffe nu! | voorzieners
  08/05/2020 - 01:24 01:24

  Gast, echt. Je krijgt een IP-ban als je je niet gedraagt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN