More

  RECENTE POSTS

  Tyfusdure 3d-bioscoop wordt hipsterrestaurant

  In Groningen staat sinds juni 2014 een 3D-bioscoop met de naam Infoversum. De bouw hiervan duurde 14 (hoeveel?) maanden en kostte 10 miljoen euro (€10.000.000). Het doel van dat project was om 265.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

  Het werden er 40.000 per jaar. Bij de ontwikkeling van dit project waren onder andere de provincies Drenthe en Groningen en de Gemeente Groningen betrokken. De gemeente Groningen leende 2,5 miljoen voor het project uit en schreef het verlies daarvan vorig jaar al af.

  Je hoopt ook, soms tegen beter weten in, dat zoiets goed gaat. ~Raadslid PvdA Groningen

  In november vorig jaar ging de Stichting achter dit project failliet. Het gebouw, dat dus 10 miljoen kostte, is nu verkocht aan een cateraar die er een restaurant en congrescentrum van wil maken. Opbrengst van de verkoop? 4,5 ton. Inderdaad, nog geen 5% van de kosten van het bouwen. Wat er naast Gemeente Groningen verder aan belastinggeld in dit project zat, is voor alsnog onbekend, maar dat er miljoenen aan overheidsgeld verloren is gegaan aan een megalomaan project, in tijden van jarenlange bezuiniging, is overduidelijk. Van die 4,5 ton komt waarschijnlijk niets terug in de gemeentekas van Groningen.

  Maar gelukkig krijgt Groningen voor die miljoenen nu een restaurant met een ‘hippe naam’ en “Urban streetfood in een vintage omgeving“.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Henkie
  Henkie
  18/07/2016 - 16:33 16:33

  Gelukkig gaat Groningen vrolijk verder met het Forum. Dat kan ook alleen maar een succes worden!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN