More

  RECENTE POSTS

  Tyf toch op met je ouderwetse gedoe

  Landgenoten, uw premier hier. Zo. Even orde op zaken stellen. Er gaan hier wat dingen veranderen, en goed ook. Kan die jankmiechel uit een regeringsfractie wel zitten zeiken over onze tradities, wij vegen daar onze reet mee af.

  Om te beginnen maken we gehakt van woensdag gehaktdag. Flikker op met je gehaktbal, we kunnen hem niet meer luchten of zien (EN DAT LIEDJE ZIJN WE AL HELEMAAL ZAT, RETECOOL! Hou een sop!) en dat verantwoording afleggen hebben we toch al een jaar of 4 vervangen door onze nieuwe traditie “liegen en lachen”. Dus doen we dat nu lekker wanneer het ons uitkomt. Het liefst als we net wat positief medianieuws gescoord hebben naar de mensen toe, dan is het niet zo slecht voor de peilingen.

  En dan dat maffe Prinsjesdag. Opzouten daarmee. We zijn het sowieso al helemaal zat, dat jaarlijks terugkerende lekken van de begroting voordat wij hem een beetje fatsoenlijk kunnen spinnen. Daar kunnen 14 grootverpakkingen maandverband blijkbaar niets aan doen, maar we zijn het he-le-maal zat met dat gezeik. Dat RTL dan weer selectief gaat zitten shoppen met ons werk en iedereen alvast weer een mening heeft voordat er überhaupt over gepraat mag worden. Zijn we meteen van die hoedenparade af, hoewel Sharon het daar nog niet mee eens is. Dus dat doen we voortaan ook als het ons uitkomt, dan weet lekker niemand wanneer we de begroting gaan aankondigen. Niks geen ceremonie. Tyf op met dat ouderwetse gedoe. We sturen voortaan wel een e-mail.

  Elke 4 jaar verkiezingen. Wie heeft dat trouwens bedacht? Traditioneel sentimenteel gedoe. En dan die hele mediarel er omheen, terwijl je gewoon weet dat we uiteindelijk toch geen recht aan de uitslag gaan doen en lekker met een coalitie doen waar ik zin in heb. Dus dat doen we voortaan ook maar gewoon als het goed uitkomt. Duurt nog wel even, als ik de peilingen zo zie, maar daar kunnen jullie vast wel om lachen he? Ik wel.

  In ruil daarvoor hebben we dan wel een nieuwe traditie: het correspondentendiner. Dat vond ik wel leuk, een beetje grappen maken over dat gajes van de pers. Als hoofdredacteur van de Libelle Linda Prive weet ik veel, dat damesblaadje, hoor ik daar misschien zelf ook wel bij, maar dat kan me geen moer schelen.

  Nou, dat was het wel even voor vandaag, het is weekend en ik ga even pilsen met Putin een gehaktbal eten Sharon Dijksma een beurt geven met m’n moeder winkelen. Doei!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN