More

  RECENTE POSTS

  Tweede Kamer wéér verkeerd geïnformeerd

  Vandaag werd bekend dat de ondernemingsraad van het Nederlands Forensisch Instituut het vertrouwen in de VVD-directeur Reinout Woittiez opzegt. Er is forse kritiek op zijn bezuinigingsbeleid, onvoldoende zekerheid dat de bezuinigingen gehaald worden en de raad stelt zelfs dat “wetenschappelijke integriteit en objectiviteit van het instituut onvoldoende zijn geborgd”.

  Redelijk heftige kritiek die vooral gericht lijkt op de politieke besluitvorming die aan de betreffende bezuinigingen ten grondslag ligt. Nou zijn de bezuinigingen bij de Algemene Financiële Beschouwingen afgelopen donderdag ook aan bod gekomen. De SP maakte zich namelijk zorgen over de financiering van ons rechtssysteem en diende een motie in.

  constaterende dat de strafrechtketen ernstig onder druk staat en dat er zeker 200 miljoen euro extra nodig is om ervoor te zorgen dat de politie, het Openbaar Ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut en de rechtspraak de wenselijke maatschappelijke prestaties kunnen blijven leveren;

  verzoekt de regering, 200 miljoen euro vrij te maken voor de begroting van Veiligheid en Justitie en voorstellen hiertoe naar de Kamer te sturen,

  Minister Dijsselbloem zei toen dat er geen problemen met de begroting of een tekort aan geld, maar dat het gewoon om het inkopen van capaciteit ging:

  Ook is genoemd dat er een knelpunt zou zijn bij het Nederlands Forensisch Instituut, het NFI. Dat zou uitwijken naar Sarajevo. Ja, het is waar dat het NFI extra capaciteit nodig heeft gehad en dat het die capaciteit heeft gevonden in Sarajevo. Daarbij is het geen kwestie van een tekort aan geld, maar een kwestie van capaciteit. Mij is verteld dat men die extra capaciteit ook in de VS heeft gevonden. Alle kosten die zijn voortgevloeid uit het neerhalen van de MH17 zijn generaal gedekt. Dus ook deze extra kosten voor het NFI zullen bij de Najaarsnota generaal worden gedekt. Het gaat om een klein bedrag, maar het is geen additioneel probleem voor de begroting van V en J. Daarom noem ik het even.

  We verwachten een kritisch debat (SPOILER ALERT:) zonder consequenties: er is niemand in de Kamer die graag ziet dat Nederland voorzitter van de EU wordt met een demissionair kabinet.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  05/10/2015 - 15:49 15:49

  Hoe is de Kamer precies verkeerd geïnformeerd dan?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN