More

  RECENTE POSTS

  Tweede Kamer: Fuck kiezers, alleen de grote partijen tellen mee

  In een nieuwe aflevering van “Fuckin’ … what the fuckin’ fuck … who the fuck … fuck this fuckin’ … how did you two fuckin’ fucks … fuck! heeft de Tweede Kamer iets besloten. Namelijk: uw volksvertegenwoordigers zijn nu nog minder gelijk.

  Het was al zo dat de Commissie Stiekem, waar alle zaken behandeld worden die te geheim zijn voor publieke debatten, met en lid uit elke fractie gevormd werd. Regel 1 van de Commissie Stiekem? Wat Stiekem is, blijft Stiekem. Of dat nou terecht is, of niet. Dat daarmee verreweg het grootste deel van de kamer ongeïnformeerd is, boeit niet. Want terroristen. Die kamer moet trouwens over belangrijke wetgeving beslissen, zoals: heeft u nog recht op mensenrechten of winnen de terroristen?’ Spoiler Alert: het laatste, want het eerste.

  Maar die mag dus niet weten wat de terroristen allemaal uitvoeren en moet op de blauwe ogen vertrouwen van lijsttrekkers. Maar zelfs dat is eigenlijk allemaal te gevaarlijk. Dat uw eigen gegevens gewoon op straat liggen is omdat burgers tenslotte niets te verbergen hebben. Maar dat de mensen die u gekozen heeft weten wat de regering doet, moeten we niet willen met z’n allen. En dus mogen alleen de vijf grootste partijen voortaan nog meespelen met de Commissie Stiekem – waar de regel dus is .

  Laten we dat principe anders gewoon lekker doortrekken! Eigenlijk hebben we alleen de vijf grootste partijen überhaupt nodig. De rest heeft toch eigenlijk niet het vertrouwen van het volk, die zetels kunnen we annuleren.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  05/12/2016 - 22:18 22:18

  Dus de leden van VVD en PvdA keren niet terug in de commissie.

  Bismarck
  06/12/2016 - 12:25 12:25

  Zitting nemen in de commissie stiekem was toch al collaboreren met een ongrondwettelijke situatie (want de Kamer moet geïnformeerd worden, niet een setje van nog geen 10% van de Kamerleden). In die zin is het goed dat het aantal collaborateurs afneemt. Beter zou zijn als de Kamerleden allemaal principieel weigeren om zitting in de commissie te nemen en in het vervolg elk wetsvoorstel dat de geheime diensten extra bevoegdheden of geld toekent snoeihard wegstemmen, tot ze gewoon openheid van zaken bieden. Het is toch al een farce om bijvoorbeeld het aantal taps tot staatsgeheim te bombarderen.

  Weirdoinventor
  Lid
  07/12/2016 - 07:45 07:45

  De vijf grootste partijen dus, en eventueel twee extra. En iedereen in die ruimte dacht “ha, dat ben ik”.

  Het gerucht in de wandelgangen is dat ze bang zijn dat DENK staatsgeheimen gaat verklappen. Aan terroristen, je weet toch, of misschien wel aan zwarte Piet.

  Sjofels de Pofels
  07/12/2016 - 13:48 13:48

  Nou, los van de discussie over het nut van de commissie stiekem en of dat wel of niet door de beuuugel kan, vind ik het eigenlijk wel een goed voorstel.
  Zo zit niet automatisch iedere afvallige splinter malloot, die op zeteltje “één na laatste” zit, met het IQ van een pinda en de integriteit van een banaan op rolschaatsen, bij het verlaten van de partij ineens in één van de meest gevoelige clubjes, waar normaal alleen de lijsttrekkers in mogen.
  Dat je als uit een partij stap en gelijk een lijsttrekker bent van je eigen “partij”, met als grootste fan en enige lid je moeder en dat deze persoon toegelaten worden tot de commissie is ook een incentive om toch maar lekker er uit te stappen als je inmiddels op een onverkiesbare plaats zit.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Sjofels de Pofels
  08/12/2016 - 08:42 08:42

  Dus dat.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN