More

  RECENTE POSTS

  Trump wil alle stemdata van alle burgers hebben, staten zeggen NEE.

  Zonder meteen te suggereren dat Donald Trump voorsorteert op het intimideren van kiezers, lijkt Donald Trump wel vrij hard voor te sorteren op het intimideren van kiezers door het creëren van hele enge centrale databases. Een van z’n meer ridicule claims was dat er miljoenen frauduleuze stemmen zouden zijn uitgebracht (wat hij vooral leek te brullen zodat hij ook een meerderheid van de stemmen zou kunnen claimen behalve alleen het Electoral College).

  Dus zo gezegd zo ge-diggy-daan, toen Donald In Office kwam heeft hij opdracht gegeven om deze “enorme fraude” te gaan ontmaskeren. En in een bijzonder rare move heeft de Election Commission die Trump in mei instelde, nu aan alle staten gevraagd of ze even alle data van alle stemmende burgers willen overhandigen. (en dan negeren we even dat de staten dat moesten doen op een website die nog niet werkte zonder enige SSL encryptie of andere vorm van beveiliging)

  Nu zul je zeggen, dat zal toch wel meevallen wat die commissie dan vraagt? Nou, bijna. Zo vroeg de commissie om “comprehensive lists including names of voters, addresses, voting histories, party affiliation, criminal histories, military status and more“. Wacht, wat? Het idee is namelijk dat op basis van de Tenth Amendment van de Constitution de controle over de verkiezingen zelf bij de staten ligt en dus de federale regering zich daar niet mee heeft te bemoeien. Maar de vice-voorzitter van de commissie, Kris Kobach, zegt dat dat is “to quantify different forms of voter fraud and registration fraud and offer solutions”. Tof Kris, leuk dat je meedenkt, jammer dat je toen je de baas over de verkiezingsorganisatie was in Kansas continue gezeik had met de ACLU en rechters omdat je probeerde het vooral onmogelijk te maken voor bepaalde groepen mensen om te stemmen. Je acties toen werden toen omschreven als volgt: “the risk of individual voter fraud – in reality, a negligible or non-existent problem – as an excuse to pass controversial laws making it harder for many lower-income and minority voters to cast a ballot“.

  Wat dus praktisch gebeurde is dat Trump een sokpopcommitee heeft opgericht dat bestaat uit wat irrelevante Democraten en voornamelijk hardliner Republikeinen die nu in het ergste geval een database willen hebben van alle stemmende burgers in de VS. Weet je wie ook graag gebruik maakte van centrale registers om mensen te kunnen selecteren voor een extragratis treinuitstapje naar het Oosten?

  Het hierboven al gelinkte artikel op Slate is echt de moeite waard om even door te akkeren want man, man, man. En de video van Sean Spicer in dit linkje doet je koffie tegen het scherm sproeien. Terwijl ondertussen Trump geweld tegen CNN lijkt te promoten. Nadat hij afgelopen week al volledig leeggelopen was op TV-presentatoren van MSNBC’s “Morning Joe,” Joe Scarborough en Mika Brzezinski. (waar Joe en Mika enorm episch terugsloegen in DIT schrijven aan Trump)

  En belangrijk maar bovenal goed nieuws, de staten gaan dus niet meewerken. Dat wordt nog wel het mooiste beschreven door de video uit de volgende tweet:

  En het bleef nog lang onrustig in de U Naait het Steeds van de Verenigde Staten van Amerika.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ThE_ED
  Beheerder
  02/07/2017 - 21:33 21:33

  What’s next? Trump die in gifjes communiceert?

  Weirdoinventor
  Lid
  03/07/2017 - 07:17 07:17

  Overigens gaat het voor zover ik kan vinden om ongeveer 10 staten die nee zeggen, nog een stuk of 20 die een deel van de data niet leveren en dus blijkbaar ook ongeveer 20 die de boel wel onbeveiligd online slingeren. En waar een staat zit op die schaal zal Amerika kennende wel vooral aan de verhouding rood blauw in hun eigen bestuur liggen. Partijpolitiek as usual.

  Ketsman
  03/07/2017 - 12:12 12:12

  Het is net alsof je hier de mingool uithangt en ineens kan iedereen zien wat je gedaan hebt. Zo werkt dat gewoon niet.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ketsman
  03/07/2017 - 15:39 15:39

  Kijk dan, je hebt gewoon zomaar een management-functie gekregen hierzo!

  Ketsman
  Antwoord aan  Bismarck
  03/07/2017 - 17:57 17:57

  Zie ik er uit als iemand die niet extreem lui is? …Oh wacht, nu snap ik het.

  Ketsman
  Antwoord aan  Bismarck
  03/07/2017 - 18:23 18:23

  Manager. Dat kan ik wel. Houdt dat in dat ik mag zeggen wat jij moet doen?

  tkteun
  tkteun
  03/07/2017 - 14:06 14:06

  Volgens mij heeft ‘ie ze allang online gezet:

  https://www.upguard.com/breaches/the-rnc-files

  Weirdoinventor
  Lid
  03/07/2017 - 21:38 21:38

  America first, maar voor buitenlanders blijft de zorg wel bestaan.
  https://www.theguardian.com/us-news/2017/jul/03/donald-trump-offers-help-for-terminally-ill-baby-charlie-gard
  (Op eigen kosten, dat dan weer wel.)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN