More

  RECENTE POSTS

  Transaviapiloot houdt spreekbeurt over Kruistochten

  Journaliste Charlotte Bouwman zat ongeveer een uur geleden klaar in een kist van Transavia om van Eindhoven naar Tel Aviv te vliegen. Wellicht om daar te genieten van een welverdiende vakantie, maar dat doet in dit geval niet ter zake.

  De piloot van dienst was blijkbaar al een tijdje wakker, of had net even wat teveel espresso’s gedronken. Want toen Charlotte namelijk eenmaal op haar stoel zat, kregen de passagiers in het vliegtuig de complimenten van de piloot dat het iedereen weer was gelukt om zich door de security heen te moffelen, waarna de beste man een zeer uitgebreide spreekbeurt houdt over de geschiedenis van kruistochten (de voorbereiding is zo goed als zeker geheel via wikipedia gedaan). Via de intercom wel te verstaan.

  Vervolgens laat hij diezelfde intercom aan staan, waarna hij tegen één van de stewardessen zegt dat ze binnen een minuut moeten vertrekken, omdat het anders helemaal niet meer hoeft. Helaas is daar geen beeld van, maar de spreekbeurt heeft Charlotte gelukkig vrijwel in zijn geheel opgenomen. Wat een eindbaas van een piloot en ik hoop dat zijn meerderen hier de humor ook van inzien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Apekut
  Lid
  10/09/2018 - 14:38 14:38

  Deze kerel (of ze hebben er meer, dat kan ook) is een klassieker! Hij heeft een keer een spreekbeurt gehouden over vliegvelden onder zeeniveau en de ontwikkeling van de Boeing 747 (dit was tussen gate C-16 en het begin van de Aalsmeerbaan) en vervolgens over de concurrentie tussen de haven van Rotterdam en Antwerpen en de wereldtentoonstelling in Brussel van 1958 (vanaf 2km hoogte tot aan Brussel).
  Vervolgens heeft ie bij het aankondigen van de landing ook nog een college over de ontwikkeling van de stad Valencia gehouden.

  Apekut
  Lid
  Antwoord aan  Reet
  10/09/2018 - 16:52 16:52

  Nou… z’n zoon was de co-piloot op deze vlucht (“jazeker dames en heren, we maken er een echte familie-aangelegenheid van vandaag”), dus daarmee is de hoeveelheid piloten om uit te selecteren een stuk kleiner. Ze hebben er overigens nog wel een paar classics (de boksende hipster) rondlopen – maar voor je het weet wordt dit een transavia-fan-topic…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN