More

  RECENTE POSTS

  The Council of Faalrond

  Maandagmorgen. Koffie. Geen croissantje, want maandag en vergeten onderweg te stoppen. Nog niet helemaal wakker en nog niet helemaal de vaart erin. Berichtje op internet (dat is een soort verbinding tussen typemachines die met elkaar kunnen praten, maar dan met heel veel tegelijk). “Internetdiploma voor kinderen”. Dat wil, zo staat er op de platte televisie die aan een soort draagconstructie hangt, de CSR. Wie? De Nationale Cybersecurity Raad.

  Deze Dutch Cyber Security Council, die blijkbaar het niet erg eens kunnen worden over welke naam ze nou willen communiceren, gaat dus de regering adviseren dat onze kinderen een internetdiploma moeten. Net als een zwemdiploma en een verkeersdiploma. De CyberveiligheidsRivendell bestaat uit leden uit de private, publieke en wetenschappelijke sector. Wie zijn dat nou, de mensen die besluiten dat onze kinderen incompetent zijn en dat een diploma dat op gaat lossen?

  Private Sector

  Dhr. Drs. E., Eelco, Blok (co-voorzitter), 1957

  Bestuursvoorzitter KPN, om onduidelijke redenen. Zeer onduidelijk zelfs, want zijn carrière is dat bestuurdertje spelen toch niet al te succesvol geweest: als lid van de Raad van Commisarissen van KPNQwest was hij betrokken bij het failliet ervan. Zodanig zo dat hij in 2010 door de curatoren werd aangeklaagd wegens ‘ernstig verwijtbaar bestuurlijk taakverzuim en gebrekkig toezicht op het beleid.’ Lid van het CSR namens VNO-NCW.

  Dhr. B, Bart, Hogendoorn, 1962

  “CEO Hewlett Packerd Nederland, lid van CSR namens Nederland-ICT”. Nee, we zijn op de hoogte dat het Hewlett Packard is, maar de Council of Faalrond is dat blijkbaar niet, want die typo komt uit hun voorstelflyer. Hogendoorn is overigens namens Nederland-ICT lid van VNO-NCW, wat dus behoorlijk prima vertegenwoordigd is in deze raad.

  Dhr. M., Marcel, Krom, ergens uit de 60s

  CIO PostNL. Beroepsmanager, dus niet een opgeklommen IT-er.

  Mw. T., Tineke, Netelenbos, 1944

  Voorzitter ECP – Platform voor de Informatiesamenleving. Jawel, u leest het goed. Tineke ‘Betuwelijn’ Netelenbos. De Volkskrant noemde haar van de week nog het “eenpersoonsdestructiebedrijf”. In haar eentje houdt ze talloze enquetecommissies jarenlang bij het UWV weg, heeft ze als Staatssecretaris voor Onderwijs de naam onder Kok I de huidige chaos in het onderwijs te hebben veroorzaakt. Tineke ‘Fucking Falende Fyra’ Netelenbos. Dat ECP overigens, is dus óók weer een of andere half-overheidsorganisatie die het gebruik van ICT in de Nederlandse samenleving wil versterken.

  Dhr. J., Jos, Nijhuis, 1957

  President en CEO bij Schiphol Groep. Accountant van beroep, opgegroeid bij accountantskantoor PricewaterhouseCoopers en nu dus eindbaas van Schiphol, dit jaar nog onderdeel van een bonusrel omtrent zijn bonus van 370.000 EYPO vorig jaar én waar de Stichting Onderzoeks Bedrijfs Informatie (SOBI) een klacht tegen heeft ingediend bij de Raad van Tucht omdat hij vanuit PwC direct overstapte naar Schiphol. Mag u raden welk bedrijf die gebruiken voor hun boekhouding?

  Dhr. Ir. B.G.M., Ben, Voorhorst, 1959

  COO bij Tennet, Beroepsmanager die tenminste nog uit de softwareindustrie komt en gezien zijn ingeneurstitel beschikkende over wat technisch inzicht.

  Mw P. (Patricia) Zorko, 1964

  Plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijcing en Veiligheid en directeur Cyber Security van de NCTV. Voorheen KLPD. Waarom deze onder ‘privaat’ staat? Beats us, want volgens ons is dit een overheidsfunctie. Het is hier in ieder geval duidelijk wat ze bij de Cybersex Security Raad doet. Zorko zat eerst bij de politie waar ze meewerkte aan het integreren van de KLPD bij de Nationale Politie.

  Publieke Sector

  Dhr. Drs. H.W.M., Dick, Schoof (co-voorzitter), 1957

  Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Hey, da’s gek: dit is wel publieke sector. Was als directeur-generaal Politie belast met de vorming van de Nationale Politie. Als dingen nou niet zo goed lukken kan je blijkbaar altijd nog bij het NCTV en daarna lid worden van de Club Serie Ronselaars.

  Dhr. R.A.C., Rob, Bertholee, 1955

  Eindbaas van de AIVD. Gezien zijn CV houden we het daar even bij, want we hebben geen idee hoe goed hij met computers is, maar een uitgebreid CV over legereenheden aansturen hebben we wel en Hauptcommandant Reet denkt niet dat onze bunkerverdediging het tegen een eventuele counteractie gaat winnen.

  Dhr. Mr. G.W, Gerrit, van der Burg, ergens in de 50s

  College van PG, lid namens het OM. Dat maakt de zoveelste de 60 overschrijdende jurist in dit rijtje. Ik begin geloof ik te snappen waarom deze raad met de geweldige cyber security tip over een diploma voor kinderen komt: die zitten natuurlijk ALLEMAAL op de kleinkinderen te passen, en gezien het niveau waarop deze mensen werken hebben die koters waarschijnlijk een tablet, een laptop, een iphone en een backup-android plus wat er tegenwoordig door moet gaan voor de kleuterversie van Tinder erop.

  Dhr. Drs. M.E.P., Mark, Dierikx, 1953

  Kom op nou, jongens. Zijn we echt het niveau van de kleuterklas nog niet ontstegen? Mep Dierikx? Hahaha. Grappig. Sinds 1981 rasambtenaar, Secretaris-Generaal doet iets met Energie, Telecom en Mededinging bij het Ministerie van Economische Zaken. Lid van deze commissie uit hoofde van die functie.

  Dhr. Drs. H.B., Bas, Eenhorn, 1946

  Kom op nou, jongens. Echt? Dit filmpje? Nou, goed, okay, dat is grappig. Bas Eenhorn is namelijk Digicommissaris en heeft dezelfde SEO-consultant voor zijn sides als de Grootouderraad zelf. De man is geoloog en professioneel bestuurder – naast zijn digicommisariaat houdt hij toezicht op Ziekenhuizen, WNL, toespraken en nog veel meer. EN HIJ BLOGT! Kom op, hoe hard heerst dat dan? Top-nodge, Opa! Dat bloggen gaat nog eens heel groot worden.

  Dhr. D.G.T.M., Dick, Heerschop, 1956

  Hiermee komen we aan de tweede CIO in deze lijst. Deze is van de Nationale Politie. Gelukkig, je zou bijna denken dat de Politie in de Commissie Rokende Servers ondervertegenwoordigd is.

  Dhr. Dr. S.J.G., Sebastian, Reyn, 1967

  Directeur Integraal beleid bij het Ministerie van Defensie. Gerelateerd aan project Symbolon als (voormalig) kwartiermaker en lid namens het Ministerie van Defensie. Heeft geschiedenis gestudeerd.

  Zo, da’s de publieke sector. Klinkt tot nu toe best gezellig, he, dat #NCRS (neehee!)? Gelukkig worden deze 14 (HOEVEEL?) leden ook nog ondersteund door de wetenschap. Dus er is nog hoop. Komt-ie dan, he?

  Wetenschap

  Mw. Dr. B., Bibi, van den Berg, 1975

  Ja! Iemand die na 1970 geboren is! Bibi van den Berg is technologiefilosoof. Bibi houdt zich bezig met dingen als privacy in technologie en wetgeving in bijvoorbeeld projecten die door de EU, Microsoft en IBM worden gefinancierd. Bibi is vermoedelijk ook de reden voor dit advies, want ze schrijft best wel vaak over kinderveiligheid online, in welk geval: Well done Bibi!

  Dhr. Prof. Dr. M.J.G., Michel, Van Eeten, 1970

  Michel is Hoogleraar Technische Bestuurskunde bij de TU Delft en focust daarbij op issues rond cyber security en vroeger blogte hij.

  Dhr. Prof. Dr. B.P.F., Bart, Jacobs, 1963

  Tevens expert op het gebied van cyber security én lid van de Raad van Advies van Bits of Freedom.

  Mw. Prof. mr. E.M.L., Lokke, Moerel, 1965

  Nog een jurist, maar ook eentje die zich voornamelijk bezighoudt met het beschermen van uw privacy.

  Goed, dat is het dus: de Council of Faalrond waar de vier Hobbits der Wetenschap zich tussen de Machten der Old-Boy-Netwerkend Midden-aarde mogen proberen nog een stukje goed te doen. In 2011 is deze raad geïnstalleerd en voor zover we aan de website kunnen zien is dit het eerste advies. Nou, dat is het dan. Vier jaar vergaderen en waar kom je mee? Een internetdiploma voor kinderen. Als ik zo’n Hobbit was, ging ik snel naar de Groene Draak.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  02/11/2015 - 22:25 22:25

  lekker onderbuikstukje van iemand die geen affiniteit heeft met het onderwerp danwel zich daarin verdiept heeft.

  ga zo door,

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  cspr
  02/11/2015 - 23:04 23:04

  [i]iemand die geen affiniteit heeft met het onderwerp danwel zich daarin verdiept heeft[/i]

  Zoals het merendeel van deze mensen bedoel je? Het gros is professioneel baantjescarousselgegadigde, dan is inhoudelijke kennis ook helemaal niet vereist.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  03/11/2015 - 00:33 00:33

  Ken jij die mensen?

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  cspr
  03/11/2015 - 02:18 02:18

  Van sommigen spreekt hun cv boekdelen.

  biermeester
  03/11/2015 - 09:42 09:42

  GAAN WE ALLE ELLENDE DIE DE INVOERING VAN HET STRIKDIPLOMA DESTIJDS VEROORZAAKTE WEDEROM OVER ONS HEEN KRIJGEN??!!

  Bismarck
  Antwoord aan  biermeester
  03/11/2015 - 18:05 18:05

  Haha, heb je het nooit gehaald en ben je nu veroordeeld tot een leven van schoenen met klittenband?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN