Z

oals je op de kalender hebt kunnen zien, en misschien al een beetje in het niveau van de nieuwsberichten, is het morgen weer 1 april. Je kunt er dus op rekenen dat er pranks worden uitgehaald en dat je overspoeld wordt met FAKE NEWS. 1 april zit natuurlijk boordevol potentie om familie en vrienden eens lekker in de maling te nemen, maar als dat niet echt je ding is, hebben we hier een paar survivaltips.

1 Vertrouw geen enkel nieuwsbericht!

Een helm op moeten om je fiets bij station Breda op te halen wegens vallende bakstenen? Uh-huh. Maar natuurlijk… Oh, dat was wèl echt. Wij dachten even van niet. Je wordt zo gauw paranoïde als 1 april nadert. De meeste 1 april-nieuwsberichten zijn duidelijk fake, maar je weet het niet altijd. Neem dus morgen alle naar onlogisch neigende berichten maar met een korrel zout.

1 april
Don’t trust the news.

2 Vertrouw geen enkel Facebookbericht!

Heeft een notoire hondenhater een foto online gezet van het ‘nieuwe gezinslid’ Bobby / Benji / Barney? Geloof er niks van! (Ja, dat was ik vorig jaar. Iedereen tuinde erin.) Bij andere ‘nieuwtjes’ van je Facebookvrienden moet je ook maar een dagje wachten voordat je reageert met ‘gefeliciteerd’, want voor je het weet ben je erin gestonken.

1 april
“Dit is ons nieuwe gezinslid Bilbo!”

3 Neem geen eten van anderen aan!

“Ik heb bonbons meegenomen. Wil je er ook eentje?” Dat klinkt plausibel en best lief, toch? Ha! Dacht het niet. Hou die nepbonbons van je maar. Ze lijken best wel echt, met chocolade en alles, maar dan zit er bijvoorbeeld zout in. Houd ook je drankjes in de gaten, want voor je het weet heeft iemand er van die gelwormen in gekieperd. *grijnst*

1 april
“Would you like a chocolate?” NO!

4 Pak geen geld op van straat!

Het is extreem Nederlands om geld op te rapen wanneer je dat ziet liggen, of het nou om een briefje van 20 eypo of een muntje van 5 cent gaat. Wij bukken graag voor gratis geld. Nou, ik zou morgen alles wat op geld lijkt straal voorbijlopen. Wel eens geprobeerd een muntje op te rapen dat aan de grond zat vastgelijmd? Dat is gênant. Hehehe. Best een goeie eigenlijk. Printers en kopieerapparaten willen geen briefgeld kopiëren, ontdekte ik in 2016, maar een stukje komt er vaak wel uit gerold. Zie je dus ergens een deel van een eypobriefje uitsteken? It’s fake.

1 april
De grootste April’s fool.

5 Open geen foto’s op Whatsapp!

Als je van je databundel gebruik maakt, kun je niet direct zien wat iemand voor foto stuurt op Whatsapp. Totdat je hem aanklikt, that is. Er zijn lolbroeken (ook wel grapjassen of pretpetten) die dan iets smerigs / engs / weirds gaan sturen, dus laat alles maar even gesloten. Het is sowieso slim om alle foto’s en filmpjes met voorzichtige achterdocht te benaderen op 1 april.

1 april
Te walgelijk om te laten zien.

MAAR WACHT!

Maar wacht! Wat als je pranks nou juist wèl leuk vindt? Dan hebben we hier een filmpje met tien pranks die je zelf uit kunt halen bij mensen. Er zit er zelfs eentje bij met duct tape. Dit filmpje is trouwens ook een hele goeie om te gebruiken. Jump scare alert though. (Laat in de comments weten of je schrok. Ik schrok me het leplazarus, dat ga ik niet eens ontkennen.)

RETEOMGWTFBBQ

Persoonlijk ga ik morgen enorm oppassen, want het is de allereerste OMGWTFBBQ van 2017 hier in de bunker, met kilo’s vlees, liters bier en een redactie vol geinponems! We zullen zien of iedereen er ongeschonden vanaf zal komen… Wordt vervolgd.

Me? Plotting stuff? Nah…

6

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
5 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Terra IncognitoToxteth O'GradyblaBas Taart Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas
Bas Taart
Newbie

Het is hardly de allereerste BBQ in de bunker. Het is de eerste van het jaar en de eerste waarbij jij aanwezig bent. Dat is wat anders.

Bla
Newbie
Bla

oh naive terra.. jij denkt echt dat er een bbq is?

Terra Incognito
reaguurder
Terra Incognito
Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas