More

  RECENTE POSTS

  Subsidie voor huisisolatie: Kabinet geeft 40% uit aan marketing

  De subsidie voor het isoleren van je eigen huis is op. De pot is leeg. In 2016 stopte het kabinet 100 miljoen in een campagne om huiseigenaren te stimuleren om hun huis beter te isoleren (en zo efficiënter met energie om te gaan).

  Dat lukte, meldt Radar vandaag, want de pot is inmiddels leeg. Maar wat wel een beetje gek is, is dat die pot maar 60 miljoen bevatte. Want, aldus het AvroTros programma, 40% was al uitgegeven aan marketing en voorlichting voor de subsidie voordat mensen hun aanvragen in konden dienen.

  Nee, dat lees je goed: het kabinet gaf 40 miljoen uit om ervoor te zorgen dat mensen de rest van de 60 miljoen gratis geld wisten te vinden. Veer-tig pro-cent. Veertig! Om “HEY HALLO HAI HIER GRATIS LALALA GELD” te kunnen roepen. VEERTIG!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/04/2017 - 09:01 09:01

  40% slechts? Bij de herstelbetalingen voor Groningen ging vorig jaar nog 80% op aan ‘kosten’. We gaan vooruit, zou je kunnen zeggen.

  Gasten met een vlotte babbel hebben hier een flink deel van de pot van de ambtenaartjes weten af te troggelen. Of die marketing voor daadwerkelijk tot meer isolatie geleid heeft weet ik niet, maar met de marketing voor de marketingbureaus zelf is in ieder geval niks mis.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  11/04/2017 - 11:24 11:24

  Om woningisolatie te promoten is er een pot met geld, dat is 100% voor marketingdoeleinden.
  Subsidie verstrekken aan early adopters is een succesvolle wervingsstrategie.

  Voor boeren, burgers, buitenlui en andere politici (nitwits a la Henk Kamp) bekt subsidiegeld beter dan marketingkosten, maar het doel is precies hetzelfde.

  Jokkebrok
  11/04/2017 - 11:52 11:52

  Dat is wel lekker alternatief rekenen. We beginnen met een potje van 100 miljoen, daarvan gaat 10 miljoen naar een Nationaal Energiebespaarfonds, 10 miljoen naar ‘innovatieve voorstellen’ en 80 miljoen is voor een subsidieregeling / voorlichtingscampagne. Bij de start van die subsidieregeling is nog maar 60 miljoen beschikbaar, dus is er 40 miljoen opgegaan aan voorlichting?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN