More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: Het was een goed idee dat Geert Wilders de cartoonwedstrijd heeft afgeblazen

  Geert Wilders heeft de door hem georganiseerde cartoonwedstrijd, met als onderwerp de profeet Mohammed, deze week afgeblazen omdat het hem wat te heet onder de voeten werd.

  Volgens de grote blonde leider was de veiligheid van alle Nederlanders namelijk in het geding. Zowel Geert Wilders als blijkbaar alle Nederlanders in het algemeen werden dusdanig bedreigd dat Wilders het niet meer veilig achtte om de cartoonwedstrijd, die in de Tweede Kamer gehouden zou worden, door te laten gaan.

  Daar valt wat voor te zeggen, maar zo valt er ook wat voor te zeggen dat Geert Wilders dit vanaf dag één al had kunnen bedenken. En er valt natuurlijk ook wat voor te zeggen dat op deze manier de vrijheid van meningsuiting in het gedrang komt. Of toch niet? Had dit helemaal niets met vrijheid van meningsuiting te maken, maar was het gewoon een bewuste provocatie, waarvan iedereen weet dat de provocatie een garantiepercentage van 100% heeft. Vooral in Pakistan ging men volledig over de rooie wegens deze wedstrijd, met een grote protestmars richting Islamabad tot gevolg. En er is hier zelfs een godsdienstwaanzinnige uit Pakistan opgepakt die van plan was Geert Wilders naar het paradijs te zenden. U ziet: vragen, heel veel vragen.

  Notabene: 12 jaar geleden hebben wij op Retecool zonder al te veel problemen (We stonden in contact met de AIVD die de boel in de gaten hield) een Foto Fuck Vrijdag georganiseerd met de profeet Mohammed als leidend lijdend voorwerp.

  Dat brengt ons automatisch tot de stelling van de dag. Het is immers al weer even geleden dat we jullie om raad hebben gevraagd. De stelling van vandaag luidt: “Het was een goed idee dat Geert Wilders de cartoonwedstrijd heeft afgeblazen“. Normaal gesproken kan je onze stellingen beantwoorden met simpele antwoorden als “eens” of “oneens”, maar omdat wij de moeilijkste niet zijn implanteren we vandaag een extra stukje D66 Nance nuance in de stelling met de extra keuzemogelijkheid: “Hier is een stukje nuance op zijn plaats, want…”

  Goed, tijd voor de Stelling dus:

  Het was een goed idee dat Geert Wilders de cartoonwedstrijd heeft afgeblazen

  • Oneens (46%, 18 Votes)
  • Hier is een stukje nuance op zijn plaats, want... (38%, 15 Votes)
  • Eens (15%, 6 Votes)

  Totaal aantal stemmers: 39

  Laden ... Laden ...

  Jullie immer ongenuanceerde meningen graag in de reacties achterlaten, dus ook wanneer je “eens” of “oneens” hebt gekozen. Tijden zijn veranderd, 12 jaar geleden was het sowieso oneens geweest (hoewel de aanleiding voor de Foto Fuck Vrijdag absoluut anders was dan bij de cartoonwedstrijd van Wilders), maar daar zijn we tegenwoordig niet meer zo zeker van.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  04/09/2018 - 11:31 11:31

  Nance zoals ik d’r zie:

  * De wedstrijd was pas in november, maar er werden nu al doodstraf-fatwahs uitgesproken.
  * Veiligheid van ambassademedewerkers (en hun kinderen!) en militair personeel was in het gedrang.

  Dus afblazen was terecht.

  Volgens mij was Wilders’s doel om de bullshitballon van de Leo Lucassens & Co door te prikken. en dat is uitstekend gelukt. Bijna niemand in Nederland begrijpt (nog *) wat de Vrijheid van Meningsuiting is en wat het Verlichtingsideaal voortstelt. QED.

  /ObZelfcitaat: “Je mag alles zeggen, maar niet alles hoeft gezegd te worden. Want vrijheid van meningsuiting moet wél leuk blijven. Het is een recht en geen plicht.”

  (*) Zeg maar gerust nooit. Nederlanders zijn dominees, soldaten, en kooplui, en hebben niks met de Verlichting. Zelfs het Europese Verdrag vd Rechten van de Mens begrijpen ze niet, noch de betrekkelijkheid ervan.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  04/09/2018 - 11:59 11:59

  Hear hear!

  Je demoniseert mij! Heb een NL paspoort maar ben geen dominee, soldaat, of koopman.
  *cartoonwedstrijd organiseren gaat*

  Monade
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  04/09/2018 - 13:03 13:03

  Moralistisch: ✔
  Vechtlustig: ✔
  Commercieel: ✔, vooropgesteld dat er wat te winnen valt in die cartoonwedstrijd van je, wat vele malen minder waard is dan de automatische rechtenafdracht van de inzendingen, minus de organisatiekosten.

  Microsnot
  Microsnot
  Gast
  04/09/2018 - 12:10 12:10

  Als kabinetsleden tekenwedstrijden gaan houden in de tweede kamer,dan gaan chirurgen straks nog dartwedstrijden houden in de ok. buschauffeurs de 24 uur van le mans rijden op de openbare weg,postbodes wedstrijdje origami doen,de katholieke kerk ezeltje prik spelen,en stratenmakers kogelstoten met straatklinkers. nou klinkt leuk moet ik zeggen,weer een stukje dichter bij een anarchistische staat.

  Jack Random
  Jack Random
  04/09/2018 - 12:55 12:55

  Je bent de categorie ‘Geen mening, want die hele Wilders zal mij koud aan mijn reet roesten, laten we het liever hebben over zaken die wel belangrijk zijn.’ vergeten.

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Jack Random
  04/09/2018 - 13:29 13:29

  dat klinkt toch verdacht veel als een stukje nuance….

  Weirdoinventor
  Lid
  04/09/2018 - 15:52 15:52

  comment image
  Ik heb geen mening, alleen een eigen VEO.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/09/2018 - 16:49 16:49

  Heb hier al een heel stuk over geleuterd en ga dat niet nog een keer herhalen.
  Maar wel nog even dit…
  Door het organiseren kreeg Wilders aandacht en een Pakistaanse haatbaard ook.
  Het afblazen heeft Wilders weinig kritiek opgeleverd (want hij deed het om anderen niet in gevaar te brengen) en de haatbaard kraait nu de overwinning.
  Kortom, twee foute figuren hebben flink kunnen scoren, alsof ze het samen zo afgesproken hadden.
  Ben benieuwd wanneer ze aan de volgende ronde beginnen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  04/09/2018 - 19:47 19:47

  Nance zoals ik d’r zie (copyright Monade):

  Geert&Co begrijpen geen satire.
  Er waren al opvallend veel inzendingen van in het Westen opgegroeide moslims. Deze inzendingen gaven op satirische wijze weer wat er met het organisatiecomité diende te gebeuren volgens Allah’s woord in de koran en aanverwante geschriften.
  Geert’s faam berust op het leven met bedreigingen en alles wat erop lijkt is geen satire.

  Afblazen is dus onterecht.
  De heer Rutte had ruggengraat moeten tonen en de expositie in de zaal, die hijzelf heeft geopend moeten afdwingen. (juist als Geert met een slap lulverhaal komt.)

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  04/09/2018 - 19:49 19:49

  Excuseer. Geert hield geen lulverhaal, maar hield een praatje waar geen reet aan is.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  04/09/2018 - 23:15 23:15

  Een lulverhaal waar geen reet aan is…

  No homo.

  Maar seriously, heb je ergens een linkje omtrent die inzendingen? Wil er wel wat over lezen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN