More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: Er moet meer geld naar de NPO

  Het is al even blinde paniek bij de NPO. Normaal gesproken klotst het geld daar tegen de plinten op, maar aangezien vrijwel iedereen en zijn moeder zijn televisie-abonnement aan het opzeggen is en vrijwel alleen nog maar kijkt naar streamingdiensten als Netflix, Amazon en Videoland, lopen de ster-inkomsten nogal terug.

  En niet zomaar terug, nee, komend jaar heeft de NPO een dikke 60 miljoen euro minder te besteden. 60 miljoen minder dus om pareltjes te maken als Sterren Muziekfeesten, We zijn er bijna, of bijvoorbeeld Een nacht met mijn Ex. Stuk voor stuk programma’s die echt wat bijdragen aan Nederland… Nu hoeft niet elk programma op de NPO educatief te zijn, maar eerder genoemde voorbeelden staan wel echt voor het niveau van de bagger die momenteel uit onze Nationale Televisiefabriek komen.

  Maar goed, 60 miljoen minder inkomsten dus en daar raken ze van in paniek bij de NPO. Zo ernstig in paniek zelfs dat ze bij de Tweede Kamer aan zijn gaan janken de bel hebben getrokken voor Lalala geld. Want de NPO ziet zelf weinig mogelijkheden om te kijken waar ze met wat minder geld toe kunnen, zodat de kwaliteit van het programma-aanbod niet naar beneden gaat (oh, dat is niet helemaal waar, ingehuurd personeel gaat met cadeaubonnen betaald worden). Daarbij moet iedere jonge blom bij de NPO blijkbaar de kans krijgen om een zelf verzonnen programmaformat aan de andere kant van de wereld uit te werken.

  Wel gaat de NPO kijken of er gesneden kan gaan worden in de diversiteit van het programma-aanbod, om geld te besparen.  Maar het kabinet vindt eerst dat er maar eens gekeken moet worden naar de reserves die de NPO nog heeft liggen, voordat er programma’s van de buis verdwijnen. Tevens heeft de NPO bevestigd dat er niet gesneden gaat worden in de journalistieke kwaliteiten van de NPO, maar dat blijkt een fabeltje.

  Het gejank van de NPO bij de politiek heeft overigens wel gewerkt, want ze krijgen ter overbrugging alsnog een zak geld van 40 miljoen euro toegeschoven, boven op het toch al ruime budget van de NPO. Afgelopen jaar hadden ze 740 miljoen euro (pdf-alert) stuk te slaan. Dat is drie kwart miljard euro… Uiteraard moeten ze eerst even met een goed uitgewerkt plan komen, waarin staat wat er met dat geld gaat gebeuren, maar daar weet de NPO wel raad mee (niet met het schrijven van dat plan, maar met het uitgeven van die doekoe). Zo gaat er meer geïnvesteerd worden in journalistiek, maar ook in programma’s met “publieke waarde“. Dus nog meer Boer Zoekt Vrouw, nog meer Wie Is De Mol en nog meer Heel Holland Bakt! Jeuh!

  Dat brengt ons op de Stelling van de Dag, die overigens deze keer weer eens een echte Stelling van de Dag is en geen vraag van de dag: Er moet meer geld naar de NPO. Want de eerder genoemde pareltjes mogen niet van de treurbuis verdwijnen. Of toch niet? Want WHARRGARBL VAN MIJN BELASTINGCENTEN! Is het tijd dat de NPO op de schop gaat en flink het mes in het programma-aanbod gezet gaat worden? Twee keuzes vandaag: “Eens, want…” en “Oneens, want…“. Jullie immers ongenuanceerde mening kunnen jullie uiteraard weer kwijt in de comments. Nu is het tijd om te stemmen.

  Er moet meer geld naar de NPO

  • Oneens, want... (67%, 28 Votes)
  • Eens, want... (33%, 14 Votes)

  Totaal aantal stemmers: 42

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  22 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  22 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  28/09/2018 - 12:22 12:22

  Kom op, we zijn er bijna is meesterlijke televee!

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  28/09/2018 - 12:57 12:57

  Gast, het is ik vertrek met bejaarden

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  28/09/2018 - 13:11 13:11

  Kan de ANWB geen reizen organiseren om deze lieden IRL bezig te zien?
  #ramptoerist

  Trollbuster
  Antwoord aan  Reet
  28/09/2018 - 13:28 13:28

  Het is wel lekker goedkoop, Reet

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  28/09/2018 - 14:07 14:07

  De titel is in ieder geval meesterlijk met bejaarden in het achterhoofd.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  28/09/2018 - 12:36 12:36

  Eens, maar de geestelijke nulte als BzV naar de pauperzenders, een Rutte-norm voor presentatoren.

  Jack Random
  Jack Random
  28/09/2018 - 13:29 13:29

  Eens, maar pas nadat de NPO en publieke omroepen dratisch zijn gesaneerd:

  -de publieke omroepen worden afgeschaft, er blijft maar alleen maar de NPO over
  -we gaan terug naar twee zenders
  -sport, geestdodende spelletjes, lifestyle-meuk, human-interest zooi en al het andere volkse vermaak hoeren op naar de commercielen

  Wat overblijft is nieuws, actualiteiten, achtergronden bij het nieuws, documentaires, keiharde onderzoeksjournalistiek, experimentele zooi die bij de commercielen geen kans krijgt, en wat theater/ kunst/cultuur voor de verheffing van de arbeider. En *daar* gaat dan meer geld naartoe. Ben ik vast nog wat vergeten, maar de richting is duidelijk.

  Oh en Linda de Mol wordt anchorvrouw van alle journaals. Daar wordt *niet* over onderhandeld.

  Trollbuster
  Lid
  28/09/2018 - 13:38 13:38

  Journalistiek op de NPO… Laat me niet lachen.
  Het journaal wordt steeds gekleurder (PVV-geluid) om Henk en Ingrid te laten kijken en hun onderbuik te bevestigen. Hetzelfde geldt voor eenvandaag, wat RTL en SBS rechts inhaalt…
  Zembla staat bekend om zijn riooljournalistiek zonder wederhoor of door precies zo te knippen en plakken dat er uitkomt wat ze willen horen.
  De rest ken ik niet
  Dus wat journalistiek betreft mag de stekker wel uit de NPO

  Monade
  Antwoord aan  Trollbuster
  28/09/2018 - 14:00 14:00

  s/Het journaal wordt steeds gekleurder (GroenLinks-geluid) om Spijker en Sterre te laten kijken en hun gesubsidieerde lieveheersbeestjeswereldbeeld te bevestigen/

  Maar goed, los van onderbuikgereutel, zijn er serieuze argumenten voor de bestaansrecht van een NPO, anders dan voor neutraalachtige journalistiek en overheidsvoorlichting?

  /Ik kijk sinds ik op mijzelf ging wonen geen televee, omdat er geen plek voor een toestel was in mijn eerste bezemhok & ik daardoor afkickede, niet als interlectueel statement. Ik dreg voor mijn plezier de TMG-riolen, tenslotte.

  Bismarck
  28/09/2018 - 14:11 14:11

  740 miljoen euro (pdf-alert) stuk te slaan. Dat is drie kwart miljard euro…

  Altijd fijn als je je publiek behandelt als kinderen van 12 en hen voorrekent hoeveel miljard zoveel miljoen is.

  JeWeetToch
  Antwoord aan  Bismarck
  28/09/2018 - 14:38 14:38

  Een thread is niet compleet, zonder een trap van Bismarck in je reet!

  Bismarck
  Antwoord aan  JeWeetToch
  29/09/2018 - 00:48 00:48

  Ik had nog meer plusjes gegeven als je Reet met hoofdletter had geschreven.

  Weirdoinventor
  Lid
  28/09/2018 - 16:09 16:09

  740 miljoen euro in een jaar? En dan zijn er nog steeds boeren die geen vrouw hebben?!

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  28/09/2018 - 18:09 18:09

  Ja dat dacht ik ook al. Maar ik heb mij laten vertellen dat er een nachtprogramma in de maak is om daar ook nog wat volk voor te trekken: Boer zoekt Hoer. Niet met Yvon Jaspers maar Xavira Hollander en als sidekick Helene van Rooijen.
  Heb ik van horen zeggen hoor, bij Twan Huys geloof ik (niet dat ik ooit tv kijk..).

  MadDieu, drukt zijn snor
  28/09/2018 - 22:32 22:32

  Brood en spelen.
  Het Colosseum in Rome trok in zijn glorie tijd meer bezoekers, dan de NPO vandaag de dag aan kijkers. Zelfs de oude Romeinen waren het vaak niet eens over de kosten van hun grote circus.

  Ja, lieve kijkers, de geschiedenis herhaalt zich vaker dan een succesvolle serie op TV.

  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  29/09/2018 - 00:51 00:51

  Zeg je nu dat de NPO eigenlijk gladiatoren (een soort profvoetballers van die tijd) tot ter dood moet laten vechten en christenen aan wilde dieren moet voeren voor betere kijkcijfers? Ik sta er niet noodzakelijk negatief tegenover hoor…

  Der Webmeister
  Beheerder
  28/09/2018 - 22:48 22:48

  Nóg meer geld naar de NPO betekent nóg meer cookies op hun websites die je moet accepten

  Bismarck
  29/09/2018 - 00:44 00:44

  Zolang de NPO te weinig geld heeft om
  a) live uitzendrechten van alle wielerwedstrijden te kopen
  b) Wuyts en de Cauwer een aanbieding te doen die ze niet kunnen weigeren
  krijgt de NPO te weinig geld.

  /Ceterum censeo eu ipsum esse delendam

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN