More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: Het publiceren van beelden van criminelen is niet okay

  Een 68 jarige vrouw uit het immer pittoreske Oldenzaal heeft zelfmoord gepleegd nadat er beelden op de regionale televisie en later op Dumpert verschenen waarop te zien was dat ze de portemonnee van een 78 jarige dame verduisterde.

  Volgens het openbaar ministerie hebben ze zelf niets verkeerd gedaan, want, zo stelt OM-topman Ernst Pols: “ergens houdt onze verantwoordelijkheid op”. Dat is wel heel makkelijk gesteld, want het is niet echt rocket science om te bedenken dat die beelden vrijwel gegarandeerd ook op youtube of dumpert verschijnen.

  Dat gebeurde dus ook. Het filmpje van de diefstal is op Dumpert bijna een half miljoen keer bekeken. Dumpert ziet overigens geen reden om het filmpje offline te halen, want het staat op de Internets en de Internets vergeet niets. Uiteraard is het niet zeker of de dame in kwestie zelfmoord heeft gepleegd door de publicatie van de beelden, maar ze had geen strafblad en was nergens bekend als zijnde psychiatrisch patiënt.

  Dat brengt ons op de stelling van de dag: Het publiceren van beelden van criminelen is niet okay. En om het niet te ingewikkeld te maken hebben we deze keer drie keuzes, waaronder een ontzettend D66 antwoord.  Stemmen dus met je kadaver en je immer ongenuanceerde mening kun je ook deze keer weer kwijt in de reacties.

  Het publiceren van beelden van criminelen is niet okay

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  28/01/2017 - 14:55 14:55

  Ik snap niet precies wat de stelling te maken heeft met de rest van de tekst. De vrouw waar het over gaat was geen crimineel (in de tekst staat immers dat ze geen strafblad had), maar op zijn best een verdachte van diefstal.

  cspr
  Lid
  28/01/2017 - 16:30 16:30

  Het lijkt me prima om beelden van criminelen te publiceren, bijvoorbeeld wanneer ze ontsnappen uit de gevangenis, of niet op komen dagen bij de gevangenispoort. In Nederland ben je namelijk alleen crimineel als je veroordeeld bent. Indien veroordeeld en crimineel, lijkt het me niet meer in het belang van het (reeds afgeronde) onderzoek om ook nog eens beelden van die crimineel te tonen. Een uitzondering zou ik maken als criminelen voortvluchtig zijn, dat wil dus zeggen: veroordeeld maar ontsnapt. Dat kan wel helpen om de crimineel te vinden

  Broeder Bolognese
  28/01/2017 - 17:35 17:35

  Ik wil balkjes op criminelen verdomme.
  Elke foto van Wilders met een balkje, misschien maakt dat het nieuws wat dragelijker.

  Joost
  Joost
  Gast
  28/01/2017 - 22:02 22:02

  Het publiceren van een foto of video is een aanvullende straf. Deze gestolen portemonnee bevatte een paar tientjes, begreep ik. Was het tonen van de video in proportie met de misdaad? Ik dacht het niet.

  En GeenStijl cs zullen hun handen wel weer in onschuld wassen. Dat dumpert kan sowieso alleen maar bestaan door materiaal van andere sites te jatten. Sad.

  Chubbychaser
  29/01/2017 - 15:38 15:38

  Je kunt ook stellen dat de reactie van de vrouw overdreven is gezien het niet zo grote vergrijp. Waarom schiet iedereen meteen in de verontschuldigings modus tegenwoordig?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN