More

  RECENTE POSTS

  Stadion in Hannover ontruimd: wedstrijd Duitsland-Nederland afgelast

  Op last van de politie is vanavond het geplande oefenduel tussen Duitsland en Nederland afgelast. Er zou volgens de politie een concrete dreiging zijn, zo meldt verslaggever Iwan van Duren van VI.

  Een uur eerder was er ook reeds sprake van een alarm. Het zou om een achtergelaten koffer gaan. Dit leek vals alarm, maar naderhand werd de wedstrijd toch afgelast en het stadion ontruimt.

  Ministers Schippers en Hennis-Plasschaert waren aanwezig. Bondskanselier Merkel en verschillende andere politici zouden ook aanwezig zijn, maar die waren nog niet gearriveerd. De Nederlandse Ministers zijn in veiligheid. Volgens hoofd van de Politie Volker Kluwe was er sprake van daadwerkelijke plannen om iets tot ontploffing te brengen, zo zegt hij in Hallo Niedersachsen. Lokale media spreken van een bom in een ambulance bij het stadion. Ook zouden metrostations gesloten worden en de tramlijn stilgelegd. De politie is met grote bezetting uitgerukt en patrouilleert, bewapend met machinegeweren, in de gehele stad. Bij verkeersblokkades worden inmiddels zelfs politieauto’s en ambulances gecontroleerd, aldus Hannoversche Allgemeine Zeitung.

  Een cocnert van Jazz en Funkartiest Maceo Parker is ook afgelast vanwege de gevaarlijke omstandigheden. het concert zou plaatsvinden in het Pavillon. Bezoekers worden door de politie gefouilleerd. Inwoners wordt gevraagd om naar huis te gaan en niet de straat op te gaan als ze daar zijn. Radio FFN meldt dat volgens de politie er een aanslag door Moslimextremisten gepland wordt. Volgens recente berichten wordt er een man onder schot gehouden bij het stadion (foto’s hieronder in het tweetoverzicht). Een flinke inzet uit Schleswig-Holstein is inmiddels bij het stadion aangekomen om de politie in Hannover te ondersteunen. Ook de Explosieve Opruimingsdienst is aanwezig.

  Er zou inmiddels een persconferentie zijn om de pers op de hoogte te brengen van de situatie, maar de explosievenexperts zijn nog steeds in het stadion: de persconferentie wordt uitgesteld.

  Een deel van het Centraal Station Hannover (spoor 9 tot, ja, 14) is momenteel ontruimd en afgezet – daar wordt een verdacht pakketje onderzocht. TPO meldt dat Hennis en Schippers terug in Nederland zijn. Persconferentie is op dit moment gaande. Samenvatting: “Ja, we hebben wegens een dreiging besloten dat de veiligheid voor moest gaan.”

  Inmiddels zijn NOS, RTL Z en Hart van Nederland aangehaakt om de berichtgeving voort te zetten. 

  Update 21:49 – Niks aan de hand mensen! Gewoon doorlopen – er zijn geen explosieven, explosieve ambulances, ambulante explosieven of andere springachtige stoffen gevonden in Hannover. RIP voor de nabestaanden van het potje voetbal.

   

   

  https://twitter.com/RaisaPoett/status/666704827284652033

   

   

   

  https://twitter.com/wol/status/666668674439389184

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  17/11/2015 - 20:25 20:25

  WE WIJKEN NIET VOOR TERREUR!
  boe..
  RENNEN!

  behanger
  Beheerder
  17/11/2015 - 20:58 20:58

  I feel so duined.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  17/11/2015 - 21:21 21:21

  Paniekvoetbal /Seth!

  loperover
  loperover
  17/11/2015 - 23:01 23:01

  Zouden ze/we bang zijn voor een vuile bom?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/11/2015 - 14:08 14:08

  Bekijk het van de positieve kant. Gisteren stond Duitsland-Nederland op het programma en we hebben niet verloren.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/11/2015 - 14:12 14:12

  Verder is de blik van Plassert veelzeggend. Grote bange ogen. Later bij het in de auto stappen zwaait ze nog even nerveus in de camera.
  Tuurlijk… ziet er lief uit en ze is ook maar een mens, maar niet echt de kalme defensieminister die je in noodgevallen achter het roer wilt hebben…

  loperover
  loperover
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/11/2015 - 13:43 13:43

  Ik heb sterk de indruk dat zij daar al de dreiging die nu in Frankrijk is uitgesproken (kans op aanslag met biologisch wapen) te horen kreeg. PS: hoe erg gepantserd was die bus wel niet waar ze in zat?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN