More

  RECENTE POSTS

  Soort zoekt soort, tuig zoekt tuig

  Als je nou helemaal nergens meer terecht kan, dan ga je de politiek in. Dat geldt voor Moszko, maar nu dus ook voor ex-bankier Dirk Scheringa: de man achter DSB, Frisia, Lenen.nl en Becam. Geld lenen aan mensen en daar rijk van worden. Daarna een bank oprichten en daar met je dictator-stijl en je koppige harses zo’n zooi van maken dat je hele imperium omflikkert. Op zo’n niveau je carrière om zeep helpen dat zelfs Quote je “een bezoedeld zakenman wiens reputatie niet meer te repareren lijkt” noemt.

  Normaal gesproken word je dan lid van de PvdA ofzo, maar dat botert wellicht niet zo omdat de PvdA destijds een reddingsplan voor DSB van de hand wees. “Als iemand verdrinkt, verdrinkt hij niet omdat hij niet gered wordt, maar omdat hij niet kan zwemmen”, zei Wouter Bos destijds over het DSB-debacle, dus de kans dat je dan banencarousseltechnisch lekker binnen de PvdA kan klikken is wel klein.

  En wat doe je dan? Wat doe je als je tuig van de richel bent dat door soortgenoten zodanig uitgekotst wordt dat je ook niet meer binnen hun ons-kent-ons netwerk relatief achter de schermen gewoon kan scharrelen terwijl verder ook niemand je meer vertrouwt? Dan zoek je een bondgenoot. En wat is er nou beter voor een uitgekotste oud-politieagent dan een uitgekotste politieagent? Die bovendien nog hetzelfde kapsel, dezelfde politieke ambities en evenveel kans heeft. De ondernemerspartij van Hero Brinkman, dus, want daar heeft Scheringa zich bij aangesloten. Misschien dat ze dan voortaan samen lezingen gaan geven.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  23/09/2015 - 15:53 15:53

  Hhmmzzzzz?

  Arie Kanarie
  Arie Kanarie
  23/09/2015 - 17:27 17:27

  Bij het zien van de foto, maar voor ik de titel las, dacht ik: ‘loser zoekt loser’.
  Ik zat er niet ver naast.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  23/09/2015 - 20:20 20:20

  “Dirk is my Hero” zou zo maar eens hun slogan kunnen worden, gezien de gelijkenis.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN