More

  RECENTE POSTS

  Snotje en Plusje en het geheim van Social Media

  Snotje en Plusje zijn twee hele lieve poezenzusjes. Ze zijn rood met wit en wonen bij hun baasje Gert. Op een dag besluit Baasje Gert voor Snotje en Plusje een twitteraccount aan te maken. Plusje wist wel dat Baasje altijd veel plezier had in het twitteren, maar Snotje snapte het niet zo. Ze lagen samen vensterbank toen Snotje haar zusje een vraag stelde…

  “Plusje, begrijp jij wat er nou aan de hand is?” Snotje kwam bij haar zusje liggen die in de vensterbank lag te soezen. “Hoezo?” vroeg Plusje. “Wat is er dan.” Opeens kwam baasje Gert eraan en hij hield zijn telefoon omhoog. ‘klik’ Weer een foto gemaakt. Snotje en Plusje keken elkaar aan.

  Volgers

  “Nou, meisjes, het gaat lekker, hoor.” zei Gert. “Jullie hebben al meer dan vijfduizend volgers.” Hij haalde blij een hand door zijn geblondeerde haar en liep weer weg. “Snap jij er wat van?” vroeg Snotje zacht. “Natuurlijk. Het is heel simpel. Baasje gaat over ons tweeten en dan krijgt hij aandacht.” Plusje begon zichzelf te wassen. “Maar wat zijn volgers dan?” wilde Snotje weten. Plusje antwoordde niet. Ze vond het altijd heel leuk om haar zusje een beetje te plagen. “Plu-hus…” zeurde Snotje. Plusje ging rechtop zitten en keek heel serieus. “Volgers zijn mensen die graag naar foto’s van ons kijken. Ze vinden het leuk om te zien wat we allemaal eten en hoe fijn we het hebben hier thuis.” Ze sloot haar ogen. “Dat komt omdat Baasje een beetje beroemd is.”

  Social media

  “Beroemd?” Snotje vond het maar ingewikkeld. “Maar wat heeft Baasje er dan aan?” Plusje bleef even stil. “Het heeft te maken met het geheim van Social Media…” Nu kwam ook Snotje overeind. Dit klonk als een spannend avontuur! Ze vond het opeens een stuk leuker, dit. “Wat is dan het geheim van Soosjel Miedja?” vroeg ze geïnteresseerd. Plusje zei niets. “Plu-hus, doe nou niet zo flauw!” Maar het bleef stil. Net toen Snotje eigenlijk van de vensterbank wilde springen om naar de kattenbak te gaan, zei Plusje: “Social Media zorgen ervoor dat alle mensen kunnen zien wat je doet en vindt. Zo krijg je aandacht. En aandacht is goed. Wij krijgen nu ook veel meer aandacht dan toen we nog in het asiel zaten, toch?” Snotje knikte. “Nou, zo werkt het voor Baasje ook. Omdat Baasje een beetje beroemd is, is het voor hem belangrijk om aandacht te blijven krijgen. Dat krijgt hij nu door ons.”

  Tweet

  “Maar… dat is eigenlijk helemaal niet eerlijk.” mopperde Snotje toen. “Hij maakt alleen maar foto’s, hoezo krijgt híj dan aandacht?” Plusje gaf haar zusje een ferme lik over haar kopje. “Lief zusje van me. Zo gaat dat met mensen. Aandacht, aandacht, aandacht, meer, meer, meer.” Ze liet zich weer achterover zakken op de vensterbank en sloot haar ogen. Snotje bleef stil. Baasje Gert was erg lief en ze had het enorm naar haar zin in het nieuwe thuis, maar ze vond het toch maar een beetje raar. Hij kwam er opnieuw aangelopen, met een lach op zijn gezicht. “Meisjes, jullie zijn nieuws.” Snotje liet zich aanhalen, maar Plusje bleef liggen. Gerts hand ging toch ook over haar buikje heen. “Zelfs de NOS heeft geschreven over het relletje. Hoe vinden jullie dat?” Plusje hield haar oogjes dicht, terwijl Baasje Gert een close up van haar kopje maakte. “Weer een prachtige Tweet, lieve meisjes.” glunderde Baasje. Snotje en Plusje bleven samen achter, daar in de vensterbank in Limburg.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bert Braadharing
  Bert Braadharing
  Gast
  27/03/2017 - 08:56 08:56

  Heel erg leuk geschreven!!

  cspr
  Lid
  27/03/2017 - 09:22 09:22

  Limburg = Ypenburg.

  Stop de tijd.

  Volgens mij was Thijs Woltgens de laatste Limburger die nog forenste naar het Binnenhof.

  Paul Veerkamp
  Paul Veerkamp
  Lid
  27/03/2017 - 12:35 12:35

  Geert moet dead…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN