More

  RECENTE POSTS

  SkyKick kan zomaar het Europese Merkenrecht omduwen

  De kerstdagen komen er weer aan, dus u zult zich, mits u wel eens Microsoft Office gebruikt al verheugen op de vragen van de digibete familieleden, omdat u veel van computers weet.

  Inderdaad, die blinde haat, maar u heeft nu al ja gezegd tegen gourmetten bij de schoonfamilie, dus tough shit. Gelukkig weet u niet zoveel over Microsoft als de gasten van SkyKick, want die hebben, naast andere software, een Office 365 migratieplatform ontwikkeld, zegmaar cutting edge technologie. (Gratis financiële tip: koop aandelen van ze!). Maar SkyKick dus, die heeft naast veel ervaring met Microsoftproducten, ook inmiddels en helaas noodgedwongen ervaring opgedaan in de rechtzaal.

  Comcast heeft hen de moeder gedagvaard, want hun naam SkyKick voor het cloudplatform maakt inbreuk op het merkrecht Sky van hun dochter Sky. Voor wie geen schotel heeft, soort youtube via de lucht en dan amper on-demand. Jaren ’90 technologie zegmaar.

  Ze, Sky, hebben bij de registratie van het merk Sky bijvoorbeeld “computer software” aangevinkt bij de toepassingsmogelijkheden. Doen ze natuurlijk niets mee verder, maar toch vinden ze dat SkyKick hun naam moet veranderen. Nog even afgezien van de kleine kans dat er verwarring ontstaat, betoogt SkyKick vooral dat Sky ten onrechte computer software als toepassingsgebied gekozen heeft, althans, dat het veel te ruim gedefinieerd is.

  Dat ligt nu bij het Europese Hof en de Advocaat-Generaal heeft z’n opinie daarover afgeleverd en die kan het merkenrecht nogal op z’n hoofd zetten. De AG concludeert namelijk eerst dat hoewel enkel “vaagheid” niet voldoende is om een registratie door te mogen halen, dat als deze bestreden wordt en er is geen goed verhaal bij, dat wel aanleiding kan zijn om de registratie door te halen. Maar bovenal, als je een term/merk registreert zonder de intentie op dat vlak er iets mee te doen kan dat aangemerkt worden als “bad faith”. Als je dus een merk voor zo ongeveer alle toepassingen wil vastleggen maar niets gebruikt enkel om anderen tegen te werken kun je die registratie zomaar kwijtraken als iemand die aanvecht. Hier de tekst van de AG en hier de volledige conclusie, rechts klikken op het icoontje.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN